| 
					
							
        
    
        
						
			 | 
			
			
					    
					
        
         
          
         
	
            | Vinsmagning med vildt. Fra : Lisa Andersen | 
  Dato :  10-11-01 18:32 |  
  |   
            Jeg skal lave mad til en vinsmagning på fredag, og vil gerne have nogle tips
 til tilbehør og sovs. Jeg regner med at vi skal have dyreryg eller
 dyrekølle, og græskartærte til efterret....
 Jeg er desuden interesseret i at høre om nogen af jer har
 yndelingsamerikanske vine, der kan købes til en overkomelig pris, i Århus og
 omegn.
 Vi skal smage 5 vine, helst alle amerikanke, 4 røde til hovedret og en hvis
 til efterret, regner jeg med...Jeg har nogle idder til hvad jeg gerne vil
 købe, men det kunne være I havde nogle tips der var bedre....
 Vi bliver ca. 15 til spisning.
 
 God weekend,
 mvh Lisa
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           René Strøm (10-11-2001) 
         
	
            | Kommentar Fra : René Strøm | 
  Dato :  10-11-01 21:44 |  
  |   
            Jeg har ingen ide om hvor den kan købes i Aarhus, men skal du smage
 amerikanske vine, så må du ikke snyde dig selv og dine gæster
 for Seghesio lavet på zinfandeldruen. Den passer perfekt til vildt
 og minder mest af alt om en amerone (prisen ca. 200 pr. flaske).
 
 Seghesio er en italiensk vinfamilie, der har produceret vin i USA
 i fem generationer.
 
 mvh. René
 
 Hvis du har mulighed for at handle i ISO, så har de introduktions-
 tilbud på "Bob" og "Roger" lavet på henholdsvis cabernet sauvignon og
 zinfandel nu kr. 120 normal pris kr. 180 (hvilket stadig er billigt jf.
 winemakers)
 
 
 
 
 Lisa Andersen <lisa@paradis.dk> skrev i en
 nyhedsmeddelelse:3bed642c$0$381$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
 > Jeg skal lave mad til en vinsmagning på fredag, og vil gerne have nogle
 tips
 > til tilbehør og sovs. Jeg regner med at vi skal have dyreryg eller
 > dyrekølle, og græskartærte til efterret....
 > Jeg er desuden interesseret i at høre om nogen af jer har
 > yndelingsamerikanske vine, der kan købes til en overkomelig pris, i Århus
 og
 > omegn.
 > Vi skal smage 5 vine, helst alle amerikanke, 4 røde til hovedret og en
 hvis
 > til efterret, regner jeg med...Jeg har nogle idder til hvad jeg gerne vil
 > købe, men det kunne være I havde nogle tips der var bedre....
 > Vi bliver ca. 15 til spisning.
 >
 > God weekend,
 > mvh Lisa
 >
 >
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Peter M (11-11-2001) 
         
	
            | Kommentar Fra : Peter M | 
  Dato :  11-11-01 23:34 |  
  |   
            Undskyld jeg lige blander mig men, er Zinfandel ikke lige sat i familie med
 Primotivo?
 Primotivo bliver brugt i Puglia til bl.a. Rosso di Salento.
 Og nu ved jeg det med sikkerhed for jeg har lige slået det op!
 Amarone kan have op til 7 forskellige druer iflg. Carlo Merolli. Ingen af
 dem er Primotivo.
 Jeg har dog ikke smagt den nævnte vin, så......
 Med venlig indblanding
 Peter
 
 > for Seghesio lavet på zinfandeldruen. Den passer perfekt til vildt
 > og minder mest af alt om en amerone (prisen ca. 200 pr. flaske).
 >
 > Seghesio er en italiensk vinfamilie, der har produceret vin i USA
 > i fem generationer.
 >
 > mvh. René
 >
 > Hvis du har mulighed for at handle i ISO, så har de introduktions-
 > tilbud på "Bob" og "Roger" lavet på henholdsvis cabernet sauvignon og
 > zinfandel nu kr. 120 normal pris kr. 180 (hvilket stadig er billigt jf.
 > winemakers)
 >
 >
 >
 >
 > Lisa Andersen <lisa@paradis.dk> skrev i en
 > nyhedsmeddelelse:3bed642c$0$381$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
 > > Jeg skal lave mad til en vinsmagning på fredag, og vil gerne have nogle
 > tips
 > > til tilbehør og sovs. Jeg regner med at vi skal have dyreryg eller
 > > dyrekølle, og græskartærte til efterret....
 > > Jeg er desuden interesseret i at høre om nogen af jer har
 > > yndelingsamerikanske vine, der kan købes til en overkomelig pris, i
 Århus
 > og
 > > omegn.
 > > Vi skal smage 5 vine, helst alle amerikanke, 4 røde til hovedret og en
 > hvis
 > > til efterret, regner jeg med...Jeg har nogle idder til hvad jeg gerne
 vil
 > > købe, men det kunne være I havde nogle tips der var bedre....
 > > Vi bliver ca. 15 til spisning.
 > >
 > > God weekend,
 > > mvh Lisa
 > >
 > >
 >
 >
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
            Atcox (12-11-2001) 
         
	
            | Kommentar Fra : Atcox | 
  Dato :  12-11-01 22:36 |  
  |  
 
            > Amarone kan have op til 7 forskellige druer iflg. Carlo Merolli. Ingen af
 > dem er Primotivo.
 Tror nu også at Jesper mente at det  var vinens karakter som lignede en
 Amarone,
 og ikke nødvendigvis snakkede specifikt om druetypen.
 Jeg har ellers været af den opfattelse at Zinfandel var Primitivo som
 amerikanerne tog med
 over Atlanten og tilpassede den egne forhold, men en hurtig søgning  gav
 blandt andet
 denne artikel på Stratsplace:
 http://www.stratsplace.com/7ich/austrian_zin.html , som
 giver udtryk for at der er et eller andet forhold mellem Zinfandel og
 Primitivo, men ikke hvilket.
 Mvh,
 Pelle Zbigniew Frederiksen.
            
              |   |   
            
        
 
            
         
             Peter M (13-11-2001) 
         
	
            | Kommentar Fra : Peter M | 
  Dato :  13-11-01 10:30 |  
  |  
 
            Hej
 Jeg tror du har ret mht Primotivo's forvandling til Zinfandel.
 Jeg ved godt hvad Jesper mente, men jeg stiller bare spørgsmål til hans
 udsagn på en "så lidt trædende over tæerne" måde som muligt. Jeg mener der
 er forskel i smag og duft osv, men jeg har som sagt ikke smagt nogen af de
 nævnte vine ( jeg har smagt Amarone'r og Primotivo'er ).
 Mvh Peter
 "Atcox" <atcox@get2net.dk> skrev i en meddelelse
 news:ggXH7.382$Bs1.92649@news000.worldonline.dk...
 > > Amarone kan have op til 7 forskellige druer iflg. Carlo Merolli. Ingen
 af
 > > dem er Primotivo.
 >
 > Tror nu også at Jesper mente at det  var vinens karakter som lignede en
 > Amarone,
 > og ikke nødvendigvis snakkede specifikt om druetypen.
 >
 > Jeg har ellers været af den opfattelse at Zinfandel var Primitivo som
 > amerikanerne tog med
 > over Atlanten og tilpassede den egne forhold, men en hurtig søgning  gav
 > blandt andet
 > denne artikel på Stratsplace:
 >  http://www.stratsplace.com/7ich/austrian_zin.html , som
 > giver udtryk for at der er et eller andet forhold mellem Zinfandel og
 > Primitivo, men ikke hvilket.
 >
 > Mvh,
 > Pelle Zbigniew Frederiksen.
 >
 >
            
              |   |   
            
        
 
            
         
              René Strøm (13-11-2001) 
         
	
            | Kommentar Fra : René Strøm | 
  Dato :  13-11-01 11:52 |  
  |  
 
            Og når du nu ikke har smagt den omtalte Seghesio, skulle du måske
 have afholdt dig fra at svare.
 Jeg sagde "minder om" hvilket var ment som en hjælp til Lisa. De fleste
 kender amarone og dens enorme fylde, kraftige men afrundede smag, Alle
 udsagn for
 hvordan denne Seghesio (Zinfandel) smager. Jeg tror faktisk at ved
 blindtest, ville de fleste gætte på amerone.
 Og jo via dna test er det nu endelig bevist at zinfandel og primitivo er den
 samme drue. Men at påstå de smager ens i italien og usa er næsten ignorant.
 Tænk bare på Shiraz i Australien og Syrah i Frankrig to helt forskellige
 smagsoplevelser.
 Og husk på at smagsoplevelser er subjektive, så at angribe en smagsoplevelse
 er i mine øjne direkte dumt.
 mvh. René
 P.S. Hvem helvede er Jesper
 Peter M <fammarcher@tdcadsl.dk> skrev i en
 nyhedsmeddelelse:3bf0e846$0$228$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
 > Hej
 > Jeg tror du har ret mht Primotivo's forvandling til Zinfandel.
 > Jeg ved godt hvad Jesper mente, men jeg stiller bare spørgsmål til hans
 > udsagn på en "så lidt trædende over tæerne" måde som muligt. Jeg mener der
 > er forskel i smag og duft osv, men jeg har som sagt ikke smagt nogen af de
 > nævnte vine ( jeg har smagt Amarone'r og Primotivo'er ).
 > Mvh Peter
 >
 > "Atcox" <atcox@get2net.dk> skrev i en meddelelse
 > news:ggXH7.382$Bs1.92649@news000.worldonline.dk...
 > > > Amarone kan have op til 7 forskellige druer iflg. Carlo Merolli. Ingen
 > af
 > > > dem er Primotivo.
 > >
 > > Tror nu også at Jesper mente at det  var vinens karakter som lignede en
 > > Amarone,
 > > og ikke nødvendigvis snakkede specifikt om druetypen.
 > >
 > > Jeg har ellers været af den opfattelse at Zinfandel var Primitivo som
 > > amerikanerne tog med
 > > over Atlanten og tilpassede den egne forhold, men en hurtig søgning  gav
 > > blandt andet
 > > denne artikel på Stratsplace:
 > >  http://www.stratsplace.com/7ich/austrian_zin.html , som
 > > giver udtryk for at der er et eller andet forhold mellem Zinfandel og
 > > Primitivo, men ikke hvilket.
 > >
 > > Mvh,
 > > Pelle Zbigniew Frederiksen.
 > >
 > >
 >
 >
            
              |   |   
            
        
 
            
         
               Atcox (13-11-2001) 
         
	
            | Kommentar Fra : Atcox | 
  Dato :  13-11-01 14:41 |  
  |  
 
            >
 > P.S. Hvem helvede er Jesper
 Hov, det var vidst mig som startede det..Aner ikke hvad jeg har tænkt på.
 Det val selvfølgelig René jeg mente   
Pelle Frederiksen.
            
              |   |   
            
        
 
            
         
               Peter M (13-11-2001) 
         
	
            | Kommentar Fra : Peter M | 
  Dato :  13-11-01 23:30 |  
  |   
            > Og når du nu ikke har smagt den omtalte Seghesio, skulle du måske
 > have afholdt dig fra at svare.
 
 Da dette er et offentligt forum er jeg i min gode ret til at ytre mig!
 
 > Jeg sagde "minder om" hvilket var ment som en hjælp til Lisa. De fleste
 > kender amarone og dens enorme fylde, kraftige men afrundede smag, Alle
 > udsagn for
 > hvordan denne Seghesio (Zinfandel) smager. Jeg tror faktisk at ved
 > blindtest, ville de fleste gætte på amerone.
 
 Hvorfor sammenligner du så, hvis det ikke er det samme? Fordi det smager af
 rødvin?
 Mit indslag kan da også opfattes som en hjælp til Lisa.
 
 > Og jo via dna test er det nu endelig bevist at zinfandel og primitivo er
 den
 > samme drue. Men at påstå de smager ens i italien og usa er næsten
 ignorant.
 
 Det kommer da an på hvilken del, i de respektive lande, vinen gror, jorden
 den vokser på, producenten osv. Du har dog nok ret i de fleste af
 tilfældene.
 
 > Og husk på at smagsoplevelser er subjektive, så at angribe en
 smagsoplevelse
 > er i mine øjne direkte dumt.
 
 Dette er bestemt ikke ment som et angreb, men blot et indlæg om min
 subjektive smagsoplevelse.
 
 Med venlig hilsen Peter
 
 > P.S. Hvem helvede er Jesper
 
 Jesper = Rene
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
                René Strøm (14-11-2001) 
         
	
            | Kommentar Fra : René Strøm | 
  Dato :  14-11-01 13:27 |  
  |   
            snip
 
 > Dette er bestemt ikke ment som et angreb, men blot et indlæg om min
 > subjektive smagsoplevelse.
 
 snip
 
 Din subjektive smagsoplevelse på en vin du ikke har smagt !!!!!!!!!!!!!!!!!
 
 
 Du er bedre end jeg først antog dig for, jeg undskylder.
 
 
 mvh. René
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
                 Peter M (14-11-2001) 
         
	
            | Kommentar Fra : Peter M | 
  Dato :  14-11-01 18:02 |  
  |  
 
            Hej!
 Jeg gjorde fra start opmærksom på, at jeg udtalte mig om druernes
 forskelligheder og ikke din Zinfandel.
 Når det kommer til stykket, kan det være du har ret??
 Du behøver ikke undskylde   
Med venlig hilsen
 Peter
            
              |   |   
            
        
 
            
         
               Jan Boegh (14-11-2001) 
         
	
            | Kommentar Fra : Jan Boegh | 
  Dato :  14-11-01 17:36 |  
  |   
            "René Strøm" <renestrom@rasmussen.mail.dk> wrote in message news:3bf0fb92$0$25410$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
 
 > Jeg sagde "minder om" hvilket var ment som en hjælp til Lisa. De fleste
 > kender amarone og dens enorme fylde, kraftige men afrundede smag, Alle
 > udsagn for
 > hvordan denne Seghesio (Zinfandel) smager. Jeg tror faktisk at ved
 > blindtest, ville de fleste gætte på amerone.
 
 Det svarer under ingen omstændigheder til min personlige smagsoplevelse.
 Amarone og div. Zinfandel er meget forskellige mht. smag, hvor
 frugtkomponenten hos zinfandel er langt mere fremtrædende end ved
 en amarone, der så til gengæld har meget mere struktur.
 Med en - lidt søgt - analogi kan man sige at de begge to er et
 par muskelbasser, men hvor amaronen har et stort skelet at bære
 musklerne på er Zinfandel en steroidtype med store, men ikke
 særligt effektive muskler.
 Man kan nok af ovenstående høre, hvad jeg selv foretrækker. I
 sandhedens interesse skal det da med, at amaroner kan være
 væsentligt sværere at tilgå end en typisk zinfandel, som de fleste
 umiddelbart finder tiltrækkende.
 
 mvh
 Jan
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
                René Strøm (14-11-2001) 
         
	
            | Kommentar Fra : René Strøm | 
  Dato :  14-11-01 17:48 |  
  |   
            Men igen hr. Boegh, du har ikke smagt denne her zinfandel, vel ?
 
 Jan Boegh <jan@boegh.X_net> skrev i en
 nyhedsmeddelelse:T3xI7.1492$Bs1.342627@news000.worldonline.dk...
 > "René Strøm" <renestrom@rasmussen.mail.dk> wrote in message
 news:3bf0fb92$0$25410$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
 >
 > > Jeg sagde "minder om" hvilket var ment som en hjælp til Lisa. De fleste
 > > kender amarone og dens enorme fylde, kraftige men afrundede smag, Alle
 > > udsagn for
 > > hvordan denne Seghesio (Zinfandel) smager. Jeg tror faktisk at ved
 > > blindtest, ville de fleste gætte på amerone.
 >
 > Det svarer under ingen omstændigheder til min personlige smagsoplevelse.
 > Amarone og div. Zinfandel er meget forskellige mht. smag, hvor
 > frugtkomponenten hos zinfandel er langt mere fremtrædende end ved
 > en amarone, der så til gengæld har meget mere struktur.
 > Med en - lidt søgt - analogi kan man sige at de begge to er et
 > par muskelbasser, men hvor amaronen har et stort skelet at bære
 > musklerne på er Zinfandel en steroidtype med store, men ikke
 > særligt effektive muskler.
 > Man kan nok af ovenstående høre, hvad jeg selv foretrækker. I
 > sandhedens interesse skal det da med, at amaroner kan være
 > væsentligt sværere at tilgå end en typisk zinfandel, som de fleste
 > umiddelbart finder tiltrækkende.
 >
 > mvh
 > Jan
 >
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
                 Jan Boegh (15-11-2001) 
         
	
            | Kommentar Fra : Jan Boegh | 
  Dato :  15-11-01 19:30 |  
  |   
            "René Strøm" <renestrom@rasmussen.mail.dk> wrote in message news:3bf2a080$0$87795$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
 > Men igen hr. Boegh, du har ikke smagt denne her zinfandel, vel ?
 
 Åh, det forbandede ved NG er at det er så uendeligt let at gå forkert af hinanden.
 Ovenstående sætning /kan/ godt læses som en flabethed - men det kan jo også
 blot være en personlig ytringsforn, så jeg vælger at tro det sidste i stedet for det
 første, der blot ville have medført et stilfærdigt ploink!
 
 Nej, jeg har ikke smagt denne Zinfandel - hvilket jeg heller ikke mener at
 have så meget som antydet at jeg skulle have gjort det. Jeg forholdt
 mig til diskussionen om amarone/zinfandel i almindelighed.
 I øvrigt er news:3bf2a3b7$0$214$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
 ganske dækkende for min holdning også.
 
 Hvis du finder at det er en upassende indblanding, vil jeg foreslå dig
 i fremtiden blot at ignorere meddelelsen.
 
 mvh
 Jan
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
    
 
					
					 
			 | 
			
				
        
			 |