| 
					
							
        
    
        
						
			 | 
			
			
					    
					
        
         
          
         
	
            | Søges: Opskrift på pastasalat Fra : Jesper Winding | 
  Dato :  10-11-01 14:19 |  
  |  
 
            Hejsa - er der ikke nogen der ligger inde med en rigtig lækker (nem)
 opskrift på pastasalat
 --
       -=JESPER=-
 http://jespersunivers.dk
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Karina Lund Andersen (11-11-2001) 
         
	
            | Kommentar Fra : Karina Lund Andersen | 
  Dato :  11-11-01 22:17 |  
  |  
 
            Hej Jesper.
 Prøv denne:  http://www.karoline.dk/visopskrift.asp?id=682
Brug opskriften på kogning og marinaden og tilsæt så det fyld du har lyst
 til.
 F.eks - agurk, løgringe, tomat, majs, ærter, majs, skinke og/eller ostetern,
 grøn salat, feta ost, oliven - der er mange muligheder.
 M.v.h. Karina.
 "Jesper Winding" <jesperw@privat.dk> skrev i en meddelelse
 news:3bed2950$0$215$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
 > Hejsa - er der ikke nogen der ligger inde med en rigtig lækker (nem)
 > opskrift på pastasalat
 >
 > --
 >       -=JESPER=-
 >  http://jespersunivers.dk
>
 >
            
              |   |   
            
        
 
            
         
           Deleuran (12-11-2001) 
         
	
            | Kommentar Fra : Deleuran | 
  Dato :  12-11-01 13:33 |  
  |   
            
"Jesper Winding" <jesperw@privat.dk> skrev i en meddelelse
 news:3bed2950$0$215$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
 > Hejsa - er der ikke nogen der ligger inde med en rigtig lækker (nem)
 > opskrift på pastasalat
 >
 > --
 >       -=JESPER=-
 >  http://jespersunivers.dk
Her er min favorit:
 Pastasalat med bacon
 250 g pasta, der er kogt og afdryppet
 1 lille endviesalathoved
 1 løg
 1 bdt. purløg
 1 tsk. olie
 200 g bacon i tynde skiver
 2 - 4 spsk. eddike
 cayennepeber
 Salaten snittes fint, løget hakkes, purløgen snittes fint. Olien varmes på
 en pande, bacon steges sprødt og brunt og lægges til afdrypning på
 køkkenrulle. Det hakkede løg svitses klart i fedtstoffet på panden, den
 tages af blusset og eddiken røres i, marinaden smages til med cayennepeber.
 Pasta, salat og purløg blandes med den varme marinade i en skål. De ristede
 baconskiver smuldres ned i skålen og vendes i salaten, som serveres straks.
 Lone
            
              |   |   
            
        
 
            
         
           Flemming (12-11-2001) 
         
	
            | Kommentar Fra : Flemming | 
  Dato :  12-11-01 15:50 |  
  |   
            
"Jesper Winding" <jesperw@privat.dk> wrote in message
 news:3bed2950$0$215$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
 > Hejsa - er der ikke nogen der ligger inde med en rigtig lækker (nem)
 > opskrift på pastasalat
 >
 > --
 >       -=JESPER=-
 >  http://jespersunivers.dk
> Her har du mine 2 bud.
 > pasta, agurk,ærter,feta,kogte broccolibuketter, hvidløg, lidt chili,
 salt/peber,og frisk hakket persille.
 Eller pasta, friske champignon, friske gulerødder,babymajs, ærter samt en
 cremefraisedressing med salt, peber og godt med friskpresset hvidløg
 mange hilsener Gitte
            
              |   |   
            
        
 
            
         
           Kåre Weng Madsen (17-11-2001) 
         
	
            | Kommentar Fra : Kåre Weng Madsen | 
  Dato :  17-11-01 14:21 |  
  |   
            
 "Jesper Winding" skrev i en meddelelse
 
 > Hejsa - er der ikke nogen der ligger inde med en rigtig lækker (nem)
 > opskrift på pastasalat
 
 Nedenstående opskrift er nem, fordi du kort sagt kun skal fire ting:
 
 1. Marinerer noget kød
 2. Stegekøddet
 3. Kogepasta
 4. Blande det hele
 
 Det bliver bedst hvi du marinere køddet dagen før, og er let fordi du kan
 lave marianden som du vil. De vigtigste ingredienser er olie, soja,
 citron/limesaft, karry og sukker. Altså ingedienser man oftest har
 alligevel.
 
 Men prøv dig frem - opskriften er min egen, så der er ingen regler...
 
 Lime- og karrymarineret pastasalat med kylling
 Denne pastasalat indeholder tre dele.
 · Marinade
 · Fyld
 · Pasta
 
 Hvis pastasalaten er tænkt som tilbehør mere end som en ret i sig selv
 udelades fyldet bare.
 Marinade
 Olivenolie
 Sojasauce - f.eks. Kikkomans
 Citron- og/eller limesaft
 Balsamico Eddike
 Hvidvinseddike
 Karry
 Gurgemaje (for den flotte gule farves skyld)
 Paprika
 Salt og Peber
 Frisk chili
 Basilikum, gerne frisk(kan udelades)
 Oregano, gerne frisk (kan udelades)
 Timian, gerne frisk (kan udelades)
 Frisk citronmelisse
 Sukker
 Honning (kan udelades)
 Fint hakket løg
 Fint hakket hvidløg
 
 Den ønskede mængde løg og hvidløg hakkes fint. Herefter tilsættes alle de
 tørre ingredienser. Brug ca. ½ spsk. karry pr. hele løg - der skal meget
 karry i. Tilsæt de øvrige tørre krydderier efter smag. Vær forsigtig med
 salten, da sojaen også er meget salt. Tilsæt herefter olie, soja, de to
 eddiker og citrussafterne. Vær forsigtig med eddikerne - marinaden må ikke
 blive for sur - smag til med sukker og evt. honning. Hvis du ud over
 citronsaft også bruger limesaft, så vær opmærksom på, at limesaften er meget
 gennemtrængende i forhold til citronen, hvorfor der ikke skal ret meget i -
 måske saften fra ½-1 limefrugt. Forholdet mellem olien og de øvrige "våde"
 ingredienser er 1:1 - altså lige så meget olie som øvrige våde ingredienser.
 Brug endelig friskekrydderurter hvis du har, men tørrere kan også bruges. I
 sær er citronmelissen bedst frisk. Vær også varsom med den friske chili, og
 udelad den evt. hvis pastasalaten ikke skal være for stærk - karryen er
 stærk i sig selv.
 Lad marinaden trække natten over. Umiddelbart inden marinaden skal bruges
 varmes den igennem i en stor, tykbundet gryde ved høj varme og under
 konstant omrøring - dette for at sukkeret og evt. honningen karamellisere og
 at løgene svitses. Desuden fremhæver denne svitsning smagen i karryen.
 Bemærk at paprika godt kan blive en smule bitter ved svitsning, hvorfor der
 ikke skal så meget paprika i. Herefter blandes pastaen i lidt efter lidt, så
 der er marinade nok til at alt pastaen bliver fedtet godt til.  Serveres
 umiddelbart efter så pastasalaten er lun, men ikke varm.
 
 Variation:
 Der kan evt. tilsættes ristet bacon eller sukkerristede pinjekerner
 
 Fyld
 F.eks. Kylling, kalkun og evt. ristet bacon. Hvis du ønsker at lave
 pastasalaten med kylling eller kalkun skal kødet marineres i marinaden
 natten over. Skær kødet i meget små stykker. Herefter giver det sig selv,
 hvorfor det skal steges mørt i en gryde. Tilsæt evt. bacon og sukkerristede
 pinjekerner.
 
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
    
 
					
					 
			 | 
			
				
        
			 |