| 
					
							
        
    
        
						
			 | 
			
			
					    
					
        
         
          
         
	
            | Krebinetter vs. karbonader Fra : Lars Spicker Olesen | 
  Dato :  05-11-01 16:36 |  
  |   
            Hej alle
 
 Hvad er forskellen på krebinetter og karbonader? Er forskellen iøvrigt
 egnsbestemt?
 Man kan sikkert angribe spørgsmålet med 'flest har ret'-teknikken, men
 hvor finder man ud af hvad flest mener...?
 
 
 Mvh.
 
 Spicker
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Jørgen Flainard (05-11-2001) 
         
	
            | Kommentar Fra : Jørgen Flainard | 
  Dato :  05-11-01 16:40 |  
  |   
            
 "Lars Spicker Olesen" <spickers@worldonline.dk> wrote in message
 news:3BE6B1C6.8B56A813@worldonline.dk...
 > Hej alle
 >
 > Hvad er forskellen på krebinetter og karbonader? Er forskellen iøvrigt
 > egnsbestemt?
 > Man kan sikkert angribe spørgsmålet med 'flest har ret'-teknikken, men
 > hvor finder man ud af hvad flest mener...?
 
 Fra etymologisk ordbog
 
 Karbonade: Kommer af fransk carbonnade, og betød oprindeligt "kød stegt over
 kulild", (carbo = kul på latin)
 
 Krebinetter: kommer af fransk crepinette, en slags pølse, afledt af crepine,
 frynse eller bughinde på dyr.
 
 Jørgen
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Lars Spicker Olesen (05-11-2001) 
         
	
            | Kommentar Fra : Lars Spicker Olesen | 
  Dato :  05-11-01 16:55 |  
  |   
            "Jørgen Flainard" wrote:
 > 
 > "Lars Spicker Olesen" <spickers@worldonline.dk> wrote in message
 > news:3BE6B1C6.8B56A813@worldonline.dk...
 > > Hej alle
 > >
 > > Hvad er forskellen på krebinetter og karbonader? Er forskellen iøvrigt
 > > egnsbestemt?
 > > Man kan sikkert angribe spørgsmålet med 'flest har ret'-teknikken, men
 > > hvor finder man ud af hvad flest mener...?
 > 
 > Fra etymologisk ordbog
 > 
 > Karbonade: Kommer af fransk carbonnade, og betød oprindeligt "kød stegt over
 > kulild", (carbo = kul på latin)
 > 
 > Krebinetter: kommer af fransk crepinette, en slags pølse, afledt af crepine,
 > frynse eller bughinde på dyr.
 > 
 > Jørgen
 
 Tak, måske man burde købe en etymologisk ordbog. Jeg tænker også på
 selve opskriften; svinekød, oksekød, kalvekød, panering, løg, æg,
 fars... osv.
 
 
 Spicker
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Peter Makholm (05-11-2001) 
         
	
            | Kommentar Fra : Peter Makholm | 
  Dato :  05-11-01 20:07 |  
  |  
 
            Lars Spicker Olesen <spickers@worldonline.dk> writes:
 > Hvad er forskellen på krebinetter og karbonader? Er forskellen iøvrigt
 > egnsbestemt?
 Prøv at slå op på <URL: http://groups.google.com/> efter "frebinetter
 karbonader". Der er en tråd fra dk.kultur.sprog fra august sidste
 år. Jeg tror ikke rigtigt at folk blev enige og der er vist også
 uoverensstemmelser mellem forskellige kogebøger.
 Jeg tror nok dog at der var nogenlunde enighed om at det var noget
 forskelligt.
 -- 
 Når folk spørger mig, om jeg er nørd, bliver jeg altid ilde til mode
 og svarer lidt undskyldende: "Nej, jeg bruger RedHat".
                                 -- Allan Olesen på dk.edb.system.unix
            
              |   |   
            
        
 
            
         
           KA (06-11-2001) 
         
	
            | Kommentar Fra : KA | 
  Dato :  06-11-01 19:04 |  
  |   |   |   
            
        
 
            
         
           Kristina Søndergaard (06-11-2001) 
         
	
            | Kommentar Fra : Kristina Søndergaard | 
  Dato :  06-11-01 22:11 |  
  |  
 
            > Hvad er forskellen på krebinetter og karbonader? Er forskellen iøvrigt
 > egnsbestemt?
 > Man kan sikkert angribe spørgsmålet med 'flest har ret'-teknikken, men
 > hvor finder man ud af hvad flest mener...?
 i min familie er en krebinet lavet af rørt fars og vendt i rasp - nærmest en
 slags paneret frikadelle   
en karbonade er derimod ikke lavet af rørt fars, men stadigvæk paneret...
 mvh. kristina 1.
            
              |   |   
            
        
 
            
         
           Helle Skoett (06-11-2001) 
         
	
            | Kommentar Fra : Helle Skoett | 
  Dato :  06-11-01 22:49 |  
  |   
            
"Kristina Søndergaard" <Kristina_sondergaard@hotmail.com> skrev i en
 meddelelse news:9s9jma$t4j$1@news.cybercity.dk...
 > i min familie er en krebinet lavet af rørt fars og vendt i rasp - nærmest
 en
 > slags paneret frikadelle   
> en karbonade er derimod ikke lavet af rørt fars, men stadigvæk paneret...
 >
 > mvh. kristina 1.
 >
 I min familie har den jyske del altid kaldt paneret svinefars for
 karbonader, mens vi på Sjælland insisterer på, at det da er krebinetter....
 vh
 helle s
            
              |   |   
            
        
 
    
 
					
					 
			 | 
			
				
        
			 |