| 
					
							
        
    
        
						
			 | 
			
			
					    
					
        
         
          
         
	
            | Brændtemandler Fra : Andrew | 
  Dato :  04-11-01 21:06 |  
  |   
            Hej
 
 Brændte mandler er ved at være tradition her i hytten, men jeg har glemt
 størrelsesforholdet mellem vand, sukker, mandler, etc.
 
 Ér der nogen der har den?
 
 Mvh Anbd
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           A.J. Andersen (04-11-2001) 
         
	
            | Kommentar Fra : A.J. Andersen | 
  Dato :  04-11-01 23:05 |  
  |   
            
 Andrew skrev i meldingen
 <3be59fa4$0$25366$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk>...
 >Hej
 >
 >Brændte mandler er ved at være tradition her i hytten, men jeg har glemt
 >størrelsesforholdet mellem vand, sukker, mandler, etc.
 >
 >Ér der nogen der har den?
 >
 >Mvh Anbd
 >
 Denne?  Jeg kan dessverre ikke skrive dansk, men..
 
 200 gr mandler
 6 dl melis
 1,5 dl vann
 1/2 ts vaniljesukker
 1/2 ts kanel
 
 Skåld mandlene og tørk dem godt. Kok opp mandler, melis, vann, vaniljesukker
 og kanel på middels varme i en tykkbunnet kjele. Rør hele tiden. Når vannet
 er fordampet, får man en gråaktig masse. Bruk nå sterk varme for å få
 sukkeret til å smelte. Rør hele tiden. Når sukkeret er smeltet og mandlene
 gyldenbrune og blanke, helles massen på oljet plate. Fordel mandlene raskt
 utover med gaffel. La dem avkjøles. Brekk dem opp og oppbevar i tett glass
 eller boks.
 AJ
 
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Deleuran (05-11-2001) 
         
	
            | Kommentar Fra : Deleuran | 
  Dato :  05-11-01 07:36 |  
  |   
            
 > Brændte mandler er ved at være tradition her i hytten, men jeg har glemt
 > størrelsesforholdet mellem vand, sukker, mandler, etc.
 >
 > Ér der nogen der har den?
 
 Jeg bruger forholdet 1:1:1
 d.v.s.:
 100 g mandler
 100 g sukker
 100g (1dl) vand
 
 Lone
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
    
 
					
					 
			 | 
			
				
        
			 |