| 
					
							
        
    
        
						
			 | 
			
			
					    
					
        
         
          
         
	
            | Pebernødder - det er jo snart jul. Fra : Chriben | 
  Dato :  03-11-01 15:32 |  
  |   
            Hej NG.
 
 Jeg skal snart have nogle børn til bagehygge, og jeg havde tænkt mig at før
 starte på julen - det gør alle andre jo alligevel... Jeg har været på Google
 og kigge efter opskrifter, men jeg synes det så så kedelige ud... har du en
 rigtig rigtig lækker opskrift på pebernødder ?
 
 Venlig hilsen
 Jeannie
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Peter W. Bosse (04-11-2001) 
         
	
            | Kommentar Fra : Peter W. Bosse | 
  Dato :  04-11-01 06:56 |  
  |   
            "Chriben" <chriben@private.dk> skrev följande i meddelandet...
 
 > Jeg har været på Google og kigge efter opskrifter, men jeg synes
 > det så så kedelige ud... har du en rigtig rigtig lækker opskrift på
 > pebernødder ?
 
 Pebernødder er blot en brunkagedej der rulles i kugler og bages
 lysebrune ved jævn varme.
 
 Der findes lige så mange brunkage-opskrifter som der findes kogekoner,
 men her er en gl. opskrift som er enkel og nem...
 
 Brune pebernødder:
 
 250 g sirup
 125 g smør/margarine
 125 g melis
 2 tsk kanel
 1 tsk nelliker
 1 tsk potaske
 ½ kg mel
 evt. finthakkede mandler kan tilsættes
 
 Sirup , margarine, sukker og krydderier kommes i en gryde og koges.
 Når det koger, tages gryden af ilden, og potaske udrørt i øl eller vand
 tilsættes. Gryden sættes atter over ilden, og man lader det bruse op.
 Massen afkøles, og melet sigtes i (husk endelig at afkøle) inden du
 tilsætter melet, ellers kan dejen smuldre for dig, -og der røres godt.
 Dejen æltes nu på bordet med så lidt mel som muligt, til den er blank.
 Dejen kan bruges straks. - Dejen trilles i ret tynde stænger og udskæres
 småt og trilles til kugler. Stilles tæt på pladen og bages ved jævn
 varme (170°) ca. 10 min.
 
 --
 Mvh.
 Peter W. Bosse
 
 Today in my carplayer:
 Jeg så julemanden kysse mor (Daimi)
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Zacho (21-11-2001) 
         
	
            | Kommentar Fra : Zacho | 
  Dato :  21-11-01 19:58 |  
  |   
            
 "Peter W. Bosse" <peterw.bosse@worldonline.dk> wrote in message
 news:C_4F7.4208$RM3.385868@news000.worldonline.dk...
 > "Chriben" <chriben@private.dk> skrev följande i meddelandet...
 >
 > 1 tsk potaske
 
 mmm...det lyder som en go' opskrift...
 men hvad i alverden er potaske ??
 
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
            Kim Juul (21-11-2001) 
         
	
            | Kommentar Fra : Kim Juul | 
  Dato :  21-11-01 21:43 |  
  |   
            
"Zacho" <no@email.com> skrev i en meddelelse
 news:3bfbf92a$0$215$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
 > > 1 tsk potaske
 > mmm...det lyder som en go' opskrift...
 > men hvad i alverden er potaske ??
 >
 Potaske er kulsur kali, jer er det ikke varmen, men sure stoffer i dejen,
 der uddriver kulsyren, men det er mere som skørnemiddel til småkager (brune
 kager o. lign.), man bruger potaske.
 --
 Kim Juul
 ----------------
 bager-kim@mail.dk
 Besøg min side om bager og konditorfaget
 www.bager-kim.dk
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Peter Makholm (21-11-2001) 
         
	
            | Kommentar Fra : Peter Makholm | 
  Dato :  21-11-01 20:37 |  
  |   
            "Zacho" <no@email.com> writes:
 
 > mmm...det lyder som en go' opskrift...
 > men hvad i alverden er potaske ??
 
 Jeg vil gætte på at det er K2CO3 (kaliumcarbonat). Det virker så lige
 som bagepulver, altså at det afgiver CO2 når man varmer det op. Dette
 CO2 bliver så fanget i dejen og danner små luftbobler.
 
 Det står sikkert på en hylde sammen med bagepulver i butikken. 
 
 -- 
 Når folk spørger mig, om jeg er nørd, bliver jeg altid ilde til mode
 og svarer lidt undskyldende: "Nej, jeg bruger RedHat".
                                 -- Allan Olesen på dk.edb.system.unix
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Peter Makholm (21-11-2001) 
         
	
            | Kommentar Fra : Peter Makholm | 
  Dato :  21-11-01 20:49 |  
  |  
 
            Peter Makholm <peter@makholm.net> writes:
 > Jeg vil gætte på at det er K2CO3 (kaliumcarbonat). Det virker så lige
 Efter lidt søgen er jeg nu sikker på at mit gæt var
 rigtigt. Blandt andet kan du slå op på
 http://kvik.dk/madweb/leksikon.asp
-- 
 Når folk spørger mig, om jeg er nørd, bliver jeg altid ilde til mode
 og svarer lidt undskyldende: "Nej, jeg bruger RedHat".
                                 -- Allan Olesen på dk.edb.system.unix
            
              |   |   
            
        
 
            
         
           Mette & Steen Madsen (22-11-2001) 
         
	
            | Kommentar Fra : Mette & Steen Madsen | 
  Dato :  22-11-01 14:58 |  
  |   
            Jeg har selv i flere år søgt efter den ultimative pebernøddeopskrift, og
 mener at have fundet den i nedenstående. Jeg synes nu at der SKAL peber i
 pebernødder. Min søn har været med til at bage disse fra han var knap 3 år,
 dejen er dejlig nem at arbejde med også for børn.
 
 Hilsen Mette
 
 Pebernødder (med PEBER).
 
 375 gram smør/margarine
 4½ deciliter sukker  (=375 gram)
 3 æg
 14 deciliter mel  (=850 gram)
 1 teske st. ingefær
 2 teske st. kardemomme
 1½ teske st. kanel
 2 teske natron
 3 knivspids hvid peber
 
 Smør og sukker røres blødt.
 Æg røres i.
 Sigt mel m/krydderier og natron og rør det i smørcremen.
 Ælt dejen godt og så kan der rulles og trilles!!!
 Bages ca. 10-12 min v. 2000.
 
 
 
 
 chriben@private.dk
 "Chriben" <chriben@private.dk> wrote in message
 news:3be40061$0$4866$d40e179e@nntp02.dk.telia.net...
 > Hej NG.
 >
 > Jeg skal snart have nogle børn til bagehygge, og jeg havde tænkt mig at
 før
 > starte på julen - det gør alle andre jo alligevel... Jeg har været på
 Google
 > og kigge efter opskrifter, men jeg synes det så så kedelige ud... har du
 en
 > rigtig rigtig lækker opskrift på pebernødder ?
 >
 > Venlig hilsen
 > Jeannie
 >
 >
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
    
 
					
					 
			 | 
			
				
        
			 |