"Lene Andersen" <landersen@writeme.com> skrev i meddelandet...
 > Der skulle vel ikke være en, der har en super opskrift på sur sød sovs
 > til f.eks. kylling eller kalkun?
 
 Nedenstående er 2 nemme recepter...
 
 Sursød sauce:
 
 1 dl vand
 1 tsk sukker
 1 lille, finthakket løg
 1 lille dåse ananas med væde
 3 spsk  tomatpuré
 1 spsk Ketjap Manis (indonesisk, sød sauce)
 2 spsk frisk, revet ingefær
 1-2 spsk syltet, hakket ingefær
 ½ tsk salt
 1 spsk hvidvinseddike
 1 spsk majsstivelse
 ½ spsk vand
 evt. hvidløg
 
 Vandet bringes i kog og tilsættes sukker. Løg, ananas, tomatpuré, Ketjap
 Manis, frisk og syltet ingefær, salt og hvidvinseddike kommes i. Saucen
 jævnes med majsstivelse udrørt i vand og småkoger ca. 5 min. Hvidløg kan
 evt. tilsættes.
 
 Ovenstående opskrift er fra Tørsleffs Husmoder Service (Den Røde
 Kogerbog).
 
                                                      -oo-
 
 Her er en recept på Sweet and sour sauce, som serveres til visse
 kinesiske retter...
 
 Sweet and sour sauce:
 4 pers.
 
 1 grøn peberfrugt
 1 fast tomat
 3 skiver usødet ananas (fra dåse)
 2 spsk maizenamel
 1¼ dl vand
 ¾ dl (40 g) puddersukker
 1¼ dl rødvin
 4 spsk tomatketchup
 1 spsk soyasauce
 1 tsk sennepspulver
 saft og reven skal fra 2 stk røde mursten (kan dog udelades)
 
 Halver peberfrugten og tag kærnerne ud. Skyl frugtkødet og hæld kogende
 vand over. Lad peberen stå 5 minutter i vandet, tør den og hak den fint.
 Flå tomaten, halver den, pres kærnerne ud og hak frugtkødet.
 Rør maizenamelet med vand, tilsæt sukker, rødvin, tomatketchup,
 soyasauce samt sennepspulver.
 Varm alt langsomt op under stadig omrøring og lad det koge et par
 minutter, til saucen er blevet klar.
 Tilsæt peber, tomat og den afdryppede, finthakkede ananas.
 Giv saucen et opkog og smag den til. -Voila!
 
 --
 Mvh.
 Peter W. Bosse
 
 Apropos kylling:
 Curnonsky, gastronomernes prins, som han kaldes, var af den opfattelse,
 at en kogt høne har elskovsfremmende egenskaber. Som eksempel nævner
 han i "La Table et I'Amour" - Bord og kærlighed - at hvis Madame Pibrac,
 som ville giftes for syvende gang i en alder af 71 år, kun opnåede
 dommerens tilladelse ved at forklare, at hendes erotiske styrke
 skyldtes, at hun spiste en kylling om ugen.
 
 
  
            
             |