Hej Kogebogs-entusiaster!
 
 Opdateret gourmet-bibel.
 Artikel i Jyllands-Posten, 14 okt. 2001.
 
 Ny udgave af verdens mest anerkendte værk om vin og gastronomi.
 
 Det er bogen som enhver gourmet absolut må eje, og det er naturligvis
 Larousse Gastronomique der er tale om. Den engelske udgave af det
 franske kulinariske opslagsværk blev senest revideret for 17 år siden,
 og det har længe været udsolgt og efterspurgt.
 Det er der nu rådet bod på, og det er gjort med al den omhu og
 grundighed, man med rette kan forvente af dette, det mest autoritative
 værk på sit felt. En ny lettere og mere læsbar typografi er suppleret
 med ganske mange farvebilleder, der afløser de mange sorthvide
 tegninger, gamle stik og lignende som illustrerede tidligere udgaver.
 Stoffet er udvidet og ajourført så omfattende, at anskaffelse kan
 anbefales selv om man har en af de tidligere udgaver.
 Værkets 1350 tætskrevne sider er således blevet suppleret med over 400
 nye opslag. Ganske mange af dem handler om vin ikke blot om fransk vin,
 men også om vine fra resten af verden i korte summariske artikler om så
 godt som et hvert vindistrikt af interesse.
 
 200 nye opskrifter.
 Der er kommet omkring små 200 nye opskrifter til. Dermed rummer værket
 ca. 3500 hvoraf de fleste er ret kortfattede, men dog omfattende og
 præcise nok til, at enhver med blot nogen køkkenerfaring kan anvende
 dem. Enhver tænkelig form for teknik og metode i køkkenet,
 køkkenredskaber, gastronomiske personligheder med mere er beskrevet
 afvekslende med omtale af enhver tænkelig form for ingredienser helt ned
 i detaljer som ostetyper fra hele verden, forskellige former for
 spiselige svampe,alle tænkelige og utænkelige former for fisk og
 skaldyr, grøntsager, krydderurter og krydderier, for blot at nævne nogle
 af de væsentlige. De fleste lande af betydning får deres med en
 gennemgang af, hvad der nu er typisk for deres køkkener.
 
 Om Danmark der får en halv side kan man for eksempel læse, at vi byder
 på nærende og rigelig kost, at vi er glade for smør og fløde, er gode
 til sild og berømte for vores smørrebrød.
 
 Meget nyt er kommet til og meget har ændret sig inden for det
 kulinariske siden sidste udgave af Larousse. Den nye kommer godt
 omkring udviklingen uden at slippe sit velkendte og solide tag i det
 klassiske. Trods mange behjertede forsøg lykkedes det således ikke
 Deres anmelder at finde fejl eller mangler.
 Larousse Gastronomique hører til den slags værker der endegyldigt kan
 afgøre et væddemål, og det bør findes på reolen hos såvel professionelle
 som hos den ivrige amatør.
 
 Larousse Gastronomique. Engelsk udgave Hamlyn 1350 sider og koster
 DKK649,- (€87,29).
 
 Enjoy!
 --
 Mvh.
 Peter W. Bosse
 
 
  
            
             |