| 
					
							
        
    
        
						
			 | 
			
			
					    
					
        
         
          
         
	
            | Othello lagkage Fra : Denver | 
  Dato :  27-09-01 16:59 |  
  |   
            Hej Gruppe ...
 
 Under et haste indkøb i Føtex igår, erhvervede jeg mig en Othello lagkage.
 Og under indtagelsen af denne, slog det mig hvor enkel den egentlig var. Så
 mit spørgsmål lyder: Er der nogen som har en opskrift på denne kage, eller
 ideer til fremstillingen af denne?? Har søgt på nettet, dog uden slående
 resultat!
 
 /Allan
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Neta & Peter (28-09-2001) 
         
	
            | Kommentar Fra : Neta & Peter | 
  Dato :  28-09-01 07:37 |  
  |   
            "Denver" <denver@klarupnet.dk> skrev i en meddelelse
 news:9ovijp$t1t$1@sunsite.dk...
 > Hej Gruppe ...
 >
 > Under et haste indkøb i Føtex igår, erhvervede jeg mig en Othello lagkage.
 > Og under indtagelsen af denne, slog det mig hvor enkel den egentlig var.
 Så
 > mit spørgsmål lyder: Er der nogen som har en opskrift på denne kage, eller
 > ideer til fremstillingen af denne?? Har søgt på nettet, dog uden slående
 > resultat!
 
 En Othellolagkage består principielt af to lagkagebunde (sukkerbrødsdej
 eller en rørt kagedej) og en makronbund (eller knuste makroner) lagt sammen
 med en kogt creme, smagt til med vanillie, hvori der er vendt flødeskum.
 Overtrukket med mørk chokolade, og med et bånd af marcipan rundt i kanten.
 Mørk udenpå, hvid indeni, deraf navnet. Der er nogle, der smører den
 underste bund med jordbærsyltetøj, jeg synes det er synd. Derimod har jeg en
 enkelt gang tilsat tørrede abrikoser, kogt til mos i appelsinsaft sammen med
 vanillie og appelsinskal, det var fantastisk, men ikke en othellokage. Man
 kan også fugte bundene med et eller andet sødt eller spirituøst, men det er
 heller ikke originalt.
 
 Det vigtigste er, at lave cremen selv:
 
 40 gram maizenamel
 1/2 liter sødmælk
 125 gram sukker
 6 æggeblommer
 1 stang vanillie, flækket og kornene skrabet ud.
 
 Det hele piskes sammen - nemmest hvis man først rører maizenaen ud i noget
 af mælken - og varmes op over lav varme ved konstant piskning. Den må ikke
 voldkoge, bare varme godt igennem til den tykner. Vær omhyggelig med at
 vælge en tykbundet gryde der er helt ren. Aluminiumsgryder siges at
 farve cremen grøn.
 
 Hæld creme over i en ren skål og lad den køle af i køleskabet (eller fryser,
 hvis du har travlt), rør den igennem indimellem så der ikke dannes
 skind. Fisk vanilliestangen op og klem det sidste smag ud af den. Vend
 flødeskum af en kvart piske, eller op til 4 dl.
 
 Sukkerbrødsbunde er nemme at bage selv, men de smager ikke så forfærdeligt
 meget anderledes end de købte:
 
 Prøv med
 3 æg
 150 g sukker
 100 g mel
  50 g kartoffelmel/ Maizenamel
 1 tsk bagepulver
 
 Æg og sukker piskes luftigt, mel, kartoffelmel og bagepulver sigtes i, og
 vendes forsigtigt rundt. Bages i en springform, der er smurt og drysset med
 mel, ved 225 gr. i 5-10 min. Giver 2-3 bunde, alt efter hvor tykke du vil
 have dem. Man kan også bage dem enkeltvis, ved at smøre dejen ud på
 bagepapir i den ønskede størrelse. Tegn efter en tallerken.
 
 Makronbunden, derimod, er lysår bedre, hvis den er hjemmelavet:
 
 100 gram smuttede mandler (man kan også lade skallen blive på)
 10 bittermandler (kan udelades, men købes f.eks. i Cityarkaden)
 100 gram sukker
 2 æggehvider
 
 Mandlerne males til mel i køkkenmaskinen. Har man ikke en sådan, kan det
 godt gøres på et fint rivejern, men det tager tid. Kom 2/3 af sukkeret ved
 tilsidst, så det bliver et løst pulver. Pisk æggehviderne med den sidste
 sukker. Vend mandelmelet i æggehviderne med let hånd. Smør dejen ud på
 bagepapir i den ønskede størrelse.  Bages ved 170 en halv times tid, til den
 er gylden.
 
 Put evt en klat ualtet smør i chokoladen til toppen, så er den ikke så hård.
 
 MVH
 
 Peter
 
 
 
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Denver (28-09-2001) 
         
	
            | Kommentar Fra : Denver | 
  Dato :  28-09-01 08:34 |  
  |   
            "Neta & Peter" <htsewp@hum.ku.dk> wrote in message
 news:EMUs7.791$Ay.113186@news010.worldonline.dk...
 > "Denver" <denver@klarupnet.dk> skrev i en meddelelse
 > news:9ovijp$t1t$1@sunsite.dk...
 
 Mange tak. Nu vil jeg en tur ned og handle og så igang med at bage. Den ser
 utrolig lækker ud, men mon man kan frembrine samme resultat som dem man
 køber?
 
 /Allan
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
            Neta & Peter (28-09-2001) 
         
	
            | Kommentar Fra : Neta & Peter | 
  Dato :  28-09-01 09:41 |  
  |   
            "Denver" <denver@klarupnet.dk> skrev i en meddelelse
 news:9p19bm$ajj$1@sunsite.dk...
 > "Neta & Peter" <htsewp@hum.ku.dk> wrote in message
 > news:EMUs7.791$Ay.113186@news010.worldonline.dk...
 > > "Denver" <denver@klarupnet.dk> skrev i en meddelelse
 > > news:9ovijp$t1t$1@sunsite.dk...
 >
 > Mange tak. Nu vil jeg en tur ned og handle og så igang med at bage. Den
 ser
 > utrolig lækker ud, men mon man kan frembrine samme resultat som dem man
 > køber?
 
 Du kan utvivlsomt frembringe et resultat, der er langt bedre end dem, man
 køber! held og lykke.
 
 P
 
 
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Peter W. Bosse (29-09-2001) 
         
	
            | Kommentar Fra : Peter W. Bosse | 
  Dato :  29-09-01 10:11 |  
  |   
            "Denver" <denver@klarupnet.dk> skrev i meddelandet...
 > Er der nogen som har en opskrift på denne kage, eller ideer til
 > fremstillingen af denne?? Har søgt på nettet, dog uden slående
 > resultat!
 
 Den originale Othello-Kage (Gateau Othello) som vi lavede den på Hotel
 d'Angleterre for ca. 30 år siden...
 
 3 biscuitbunde (lagkagebunde) sammenlægges med vanille-kagecreme og
 glaseres med chocoladeglasur. Kanten dekoreres med flødeskum, som
 drysses med høvlet chokolade. Ovenpå glasuren sprøjtes et tyndt gitter
 af overtræksschokolade. -færdig arbejde!
 
 Altså, ingen makroner el. marmelade i. Marcipan-kant hører heller ikke
 til, - det er en billig/hurtig løsning som Kvickly-bageren har fundet
 på.
 
 Opskrifterne på biscuitbunde og vanille-kagecreme er ret omfattende. Jeg
 kan sende dem til dig, hvis det skulle blive aktuelt.
 
 Evt. se Mortens opskrifter.
 
 --
 Mvh.
 Peter W. Bosse
 
 Gå efter duften - følg næsen til din håndværksbager!
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Kim Juul (29-09-2001) 
         
	
            | Kommentar Fra : Kim Juul | 
  Dato :  29-09-01 12:05 |  
  |   
            Hej Peter.
 
 Den originale opskrift lyder meget interessant. Er der mulig for at få den
 tilsendt ?
 Jeg har søgt i Mortens opskrifter, men kunne ikke finde den.
 
 
 Hilsen
 
 Kim
 
 bager-kim@mail.dk
 
 
 > Den originale Othello-Kage (Gateau Othello) som vi lavede den på Hotel
 > d'Angleterre for ca. 30 år siden...
 >
 > 3 biscuitbunde (lagkagebunde) sammenlægges med vanille-kagecreme og
 > glaseres med chocoladeglasur. Kanten dekoreres med flødeskum, som
 > drysses med høvlet chokolade. Ovenpå glasuren sprøjtes et tyndt gitter
 > af overtræksschokolade. -færdig arbejde!
 >
 > Altså, ingen makroner el. marmelade i. Marcipan-kant hører heller ikke
 > til, - det er en billig/hurtig løsning som Kvickly-bageren har fundet
 > på.
 >
 > Opskrifterne på biscuitbunde og vanille-kagecreme er ret omfattende. Jeg
 > kan sende dem til dig, hvis det skulle blive aktuelt.
 >
 
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
    
 
					
					 
			 | 
			
				
        
			 |