Nhan (Indisk brød)
 25 gr gær, 2 dl vand, 1 tsk salt, 1 spsk olie, ca 300 gr mel (5 dl)
 Lun vandet knap håndvarmt (35 grader), smuldr gæren ud i det lunkne
 vand og rør det glat. Rør salt, olie og lidt af melet i. Ælt resten af
 melet i dejen. Den skal være let og smidig. Stil den til hævning lunt
 og tildækket ½ time. Tryk luften ud af dejen og tril den til en lang
 pølse. Del den i 10 stykker. Tryk hvert stykke fladt med hånden. Lad
 brødene hæve tildækket endnu ½ time. Varm en stegepande godt op, og
 læg så mange brød på der kan være, de hæver men breder sig ikke. Dæmp
 varmen lidt og steg brødene 3-4 min på hver side. Steg resten af
 brødene på samme måde. Læg de bagte brød i et klæde og servér dem
 lune.
 Tips: I Indien bages brødene på ydersiden af en speciel kubeformet
 lerovn, som opvarmes indefra med kul. Byd brødene til karryretter og
 sammenkogte retter, fx lam i yoghurt eller til kebab med lammekød,
 Indisk Nhan kan også flækkes og lægges sammen om pålæg eller spises
 med smør. De smager bedst friskbagte. 
 
 Håber de kan bruges
 
 Camilla
  
            
             |