|  | 		    
					
        
         
          
         
	
          | |  | Gourment ctr Gourmët/stordruk ctr findruk Fra : Bo Warming
 | 
 Dato :  08-12-04 14:32
 | 
 |  | Er det ikke indarbejdet i Frankrig og så småt også i hele EU, at
 en gourmet er en feinsmækkerm der går efter kvalitet, og hvis tyk, så er det
 uinteressant spinnoff
 MEN
 en gourment er en (epikuræisk) grovæder, der lægger mindre vægt på kvalitet
 end på  kvantitet?
 
 En alkoholiker har en eller flere ulemper udover stort alkoholforbrug
 1. leverproblemer
 2. delirium tremens (dille, hallucinationer)
 3. abstinenser der forpester hans liv
 4. bliver ofte voldelig og er en belastning for familie el lign pga druk
 5. en der søger professionel assistance - Minnesota-kur osv
 
 Hvis man som jeg eksperimenterer med cocktailfornyelser og narrer sig til at
 blive fed af dette plus trøstespiseri af lækker mad når åndsarbejdet ikke
 flyder som det skal, så er man gourmet og ikke-alkoholiker - uanset om
 sprut-forbruget overgår mange alkoholikeres?
 "Ikke to mundfulde bør være ens, hvis man er madforsker" skal der stå på mit
 våbenskjold, hvis jeg bliver adlet.
 Blandt narkomaner findes nok også  sondring efter om social samvær eller
 forbudenFrugtSMagerBedst eller selve den kemiske højdepunktsoplevelse
 el.llign er i fokus
 Ingen udenforstående kan gøre sig til dommer over hvad er sundt, når man
 husker at se på både krop og sjæl.
 Engang da landet skulle bruge duelige soldater, var der grund til at hindre
 grov-drik/grov-æd.
 Er man en lider der søger hjælp, er man alkoholiker - ligesom man er sindsyg
 hvis man søger lægehjælp og får psykiatrisk diagnose (eller pga voldsrisiko
 tvinges til behandling).
 Men den glade storspiser og stordrikker er ikke syg, lige så lidt som den
 spøjst tænkende individualist er ikke sindsyg - uanset om han taler sort.
 Sokrates anbefaler "orden i definitionerne" - kan noget indvendes vedr
 ovenstående forslag?
 At bruge nydelsesmidlets grad af "redskab til virkelighedsflugt" ind i
 terminologi-afklaring dur ikke - ingen kan afgøre det.
 
 
 
 
 
 
 |  |  | 
  Kevin Edelvang (08-12-2004) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Kevin Edelvang
 | 
 Dato :  08-12-04 14:41
 | 
 |  | Bo Warming wrote:
 
 > Er det ikke indarbejdet i Frankrig og så småt også i hele EU, at
 > en gourmet er en feinsmækkerm der går efter kvalitet, og hvis tyk, så
 > er det uinteressant spinnoff
 > MEN
 > en gourment er en (epikuræisk) grovæder, der lægger mindre vægt på
 > kvalitet end på  kvantitet?
 
 Du har forstået det korrekt, bort set fra stavning.
 
 Gourmet er fransk for en person, der er ekspert udi finere madlavning eller
 nyder af samme
 Gourmand er fransk for en person, der er ekspert udi indtagelse af store
 mængder mad.
 
 Gourmand kan ganske rigtigt godt forstås som en grovæder - men også for en,
 der bare er glad for en masse mad, altså ikke nødvendigvis negativt.
 
 På italiensk kalder man sådan en "en god gaffel"... Et udtryk, jeg synes er
 vældig sympatisk.
 
 [FUT sat til dk.kultur.sprog]
 
 Mvh
 Kevin Edelvang
 
 
 
 
 |  |  | 
 |  |