|  | 		    
					
        
         
          
         
	
          | |  | Grønne peberfrugter Fra : Trine Kornum Christi~
 | 
 Dato :  26-10-02 16:03
 | 
 |  | 
 
            Hej
 Jeg har lige købt 8 store grønne peberfrugter, men hvad skal jeg
 egentlig bruge dem til? De passer ikke så godt til hverken farserede
 porrer eller gammeldags oskesteg som er menuen her i weekenden.
 Kan de bare skæres i stykker og fryses, de vil vel ikke være sprøde
 efter fryseren, men en gryderet kan man vel altid bruge dem i? Kan man
 sylte dem på en eller anden måde?
 Ideer modtages gerne, det skal bare være noget der forlænger
 holdbarheden.
 Mvh Trine
 -- 
 Nyhedsgrupper er ikke Jeopardy, svar efter spørgsmålet!
http://usenet.dk
http://www.triane.dk,  hvis du mangler et sted at sove i Nordjylland
http://www.trinekc.dk,  opskrifter og andre ligegyldigheder
            
             |  |  | 
  Mette Nylander Sørup (27-10-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Mette Nylander Sørup
 | 
 Dato :  27-10-02 09:00
 | 
 |  | > Jeg har lige købt 8 store grønne peberfrugter, men hvad skal jeg
 > egentlig bruge dem til? De passer ikke så godt til hverken farserede
 > porrer eller gammeldags oskesteg som er menuen her i weekenden.
 >
 > Kan de bare skæres i stykker og fryses, de vil vel ikke være sprøde
 > efter fryseren, men en gryderet kan man vel altid bruge dem i? Kan man
 > sylte dem på en eller anden måde?
 >
 > Ideer modtages gerne, det skal bare være noget der forlænger
 > holdbarheden.
 >
 > Mvh Trine
 >
 > --
 Hej Trine
 
 Jeg har i mine grønne syltebog fundet følgende dog uafprøvede opskrift:
 
 Syltede peberfrugter
 
 Ingredienser:
 2 grønne, 2 røde og 1 gul peberfrugt, ialt cirka 850 g, 1 liter vand, 3 spsk
 vand.
 
 Syltelage: 4 dl eddike, 250g sukker, 1 tsk atamon.
 
 Peberfrugterne flækkes, renses for kerner og skæres i strimler.
 Peberstrimlerne lægges i koldt vand tilsat salt efterhånden, som de skæres.
 Heri skal de ligge i 3 timer. Saltlagen sies fra. Eddike og sukker bringes i
 kog. Peberstrimlerne drysses i og varems igennem til kogepunktet. Atamon
 tilsættes. Fyldes i varme atamonskyllede glas, der bindes til med det samme.
 
 Jeg håber "bidraget" kan bruges. I forhold til nedfrysning har jeg desværre
 ingen erfaringer, men jeg kan forestille mig, de bliver ret bløde og nok kun
 kan bruges til gryderet.
 
 Mvh.
 Mette Sørup
 
 
 
 
 |  |  | 
  Poul F. Andersen (27-10-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Poul F. Andersen
 | 
 Dato :  27-10-02 09:08
 | 
 |  | > Kan de bare skæres i stykker og fryses, de vil vel ikke være sprøde
 > efter fryseren, men en gryderet kan man vel altid bruge dem i?
 
 Du kan sagtens fryse dem.
 Skær dem i strimler eller tern, og frys 2-300 g i hver pose.
 Udover gryderetter er de også meget velegnede på pizza.
 
 --
 Venligst
 Poul F. Andersen
 
 
 
 
 |  |  | 
  Pia (27-10-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Pia
 | 
 Dato :  27-10-02 09:29
 | 
 |  | 
 "Poul F. Andersen" <paogba@oncable.dk> wrote in message
 news:3dbb9edf$0$34814
 
 > Du kan sagtens fryse dem.
 > Skær dem i strimler eller tern, og frys 2-300 g i hver pose.
 > Udover gryderetter er de også meget velegnede på pizza.
 >
 > --
 > Venligst
 > Poul F. Andersen
 >
 Kan de fleste groensager fryses?  Hvad med porrer (jeg har lige nogle til
 overs, som jeg nok ikke kommer ti at bruge)?  Er der en speciel sags
 groensager, der ikke egner sig?
 
 Pia
 
 
 
 
 
 |  |  | 
   Inger Pedersen (27-10-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Inger Pedersen
 | 
 Dato :  27-10-02 10:52
 | 
 |  | 
 "Pia" <pia.a.reynolds@btinternet.com> skrev i en meddelelse
 
 --- klip---
 
 
 > Kan de fleste groensager fryses?
 
 Ja. Men de fleste skal blancheres, dvs. koges kort og afkøles hurtigt i
 koldt vand.
 Jeg gjorde det engang, men når Brugsen har de gode på tilbud, er det ikke
 umagen værd selv at bøvle med det, hvis man har andet at lave (og hvem har
 ikke det?)
 Spis dem I kan nå, forsyn naboer, familie og venner og lad fugle og snegle
 tage resten.
 
 >Hvad med porrer (jeg har lige nogle til
 > overs, som jeg nok ikke kommer ti at bruge)?
 
 Hammergode at fryse, og hvis du skærer dem i tynde skiver (går nemt i en
 food-processor), behøver du ikke blanchere dem.
 Når du tager dem op af fryseren, er det bedst at bruge dem direkte uden
 optøning
 De næste 14 dage vil fryseren lugte herligt af porrer, når du åbner den -
 men bare rolig: hverken islagkagen eller jordbærrene tager smag af det. Jeg
 var selv panisk første gang: Var det hele nu ødelagt? Heldigvis ikke.
 
 >Er der en speciel sags
 > groensager, der ikke egner sig?
 
 Ja- alt hvad der kan købes billigt og frisk vinteren igennem.
 Bladbede er absolut ikke sagen.
 
 Hilsen Inger
 
 
 
 
 
 
 |  |  | 
   Mette Nylander Sørup (27-10-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Mette Nylander Sørup
 | 
 Dato :  27-10-02 11:34
 | 
 |  | > Kan de fleste groensager fryses?  Hvad med porrer (jeg har lige nogle til
 > overs, som jeg nok ikke kommer ti at bruge)?  Er der en speciel sags
 > groensager, der ikke egner sig?
 >
 > Pia
 >
 >
 >
 
 Du kan sagtens fryse dine porrer. Den skærer dem ud som du ønsker det.
 Derefter giver du dem en meget kort tur i noget spilkogende vand. Derefter
 kan de fryses ned i passende portioner.
 
 Mvh.
 Mette Sørup
 
 
 
 
 |  |  | 
 |  |