|  | 		    
					
        
         
          
         
	
          | |  | Spændende kagemand? Fra : Dorte R.M. Hansen
 | 
 Dato :  16-10-02 21:33
 | 
 |  | 
 
            Jeg har fået bestilling på "kagemand med vingummibamser" og varm kakao
 med flødeskum af min 5-årige datter til på søndag, hvor en halv snes
 livfulde børnehavebøller skal bespises (hun er vist blevet mæt at mine
 tre lagkageforsøg - tak iøvrigt til Rikke for
 Brombærlagkage(opskriften), som var mums    I min støvede erindring, var en kagemand noget, vi ribbede for slik,
 hvorefter det dårligt rørte gærbrød blev ladt tilbage. Et hurtigt kig
 i opskriftssamlingen tyder på, at det også kunne være tilfældet på
 søndag.
 Det har jeg ikke rigtig lyst til (selvom fjerkræene sikkert vil være
 lykkelige over alle de rester). 
 Hvordan laver jeg en spændende og appetittelig kagemand?
 Hjerteligst
 Dorte
            
             |  |  | 
  vagn torup & rikke b~ (16-10-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : vagn torup & rikke b~
 | 
 Dato :  16-10-02 23:21
 | 
 |  | 
 "Dorte R.M. Hansen" <dot.ringholm@get2net.dk> skrev i en meddelelse
 news:ujirqus5q9oktb15puovklgo2vkp905bc6@4ax.com...
 > Jeg har fået bestilling på "kagemand med vingummibamser" og varm kakao
 > med flødeskum af min 5-årige datter til på søndag, hvor en halv snes
 > livfulde børnehavebøller skal bespises (hun er vist blevet mæt at mine
 > tre lagkageforsøg - tak iøvrigt til Rikke for
 > Brombærlagkage(opskriften), som var mums    Hej Dorthe
 Takker og bukker, jeg synes nu den med lemoncurd er den bedste, men den er
 også lidt anderledes, måske er det derfor.
 >
 > I min støvede erindring, var en kagemand noget, vi ribbede for slik,
 > hvorefter det dårligt rørte gærbrød blev ladt tilbage. Et hurtigt kig
 > i opskriftssamlingen tyder på, at det også kunne være tilfældet på
 > søndag.
 Sådan behøver det nu ikke at være.. Ikke at jeg selv har en opskrift, men
 ham der Bager Kim mon ikke han har. Så vidt jeg husker er adressen
www.bager-kim.dk.  Der går du aldrig helt galt i byen.
 >
 >
 > Hjerteligst
 > Dorte
 MVH Rikke
www.rikkebachmann.webbyen.dk  - nu i efterårsfarver!
            
             |  |  | 
  Inger Pedersen (17-10-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Inger Pedersen
 | 
 Dato :  17-10-02 11:35
 | 
 |  | > > I min støvede erindring, var en kagemand noget, vi ribbede for slik,
 > > hvorefter det dårligt rørte gærbrød blev ladt tilbage. Et hurtigt kig
 > > i opskriftssamlingen tyder på, at det også kunne være tilfældet på
 > > søndag.
 >
 > Sådan behøver det nu ikke at være..
 
 Nej bestemt ikke.
 Brunsvigeren er vist en fynsk tradition?
 Jeg har endnu ikke mødt den i Midtjylland.
 Når jeg laver kagemand, bruger jeg vandbakkelsesdej. Der kan laves forhøjede
 næser, kinder eller andre interessante legemsdele til megen moro (selv om de
 flyder lidt ud under bagningen).
 En portion med 16 æg passer til 25 - 30 børn.
 Den er bedst, når den bages samme dag, men kan godt bages dagen før og så
 lunes lidt før pyntning og servering.
 En fordel er, at der ikke er sukker i selve dejen, så ungerne bliver ikke så
 urolige, som når de får sukkerdej - er min erfaring.
 Hvis du vil ha en opskrift, bare sig til.
 
 Hilsen Inger
 
 
 
 
 |  |  | 
  Martin Seebach (17-10-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Martin Seebach
 | 
 Dato :  17-10-02 11:47
 | 
 |  | 
 "vagn torup & rikke bachmann" <vagntorup@get2net.dk> wrote in message
 news:4Dlr9.1259$Xw1.3200@news.get2net.dk...
 > Hej Dorthe
 >
 > Takker og bukker, jeg synes nu den med lemoncurd er den bedste, men den er
 > også lidt anderledes, måske er det derfor.
 
 Hej.. nu har jeg fået blod på tanden og vil lave din lagkage med lemoncurd
 til en fødselsdag i aften -- men hvor skaffer jeg lemon curd? Gerne i indre
 by kbh. eller på nørrebro.
 
 Og hvor mange personer går der på sådan en fætter?
 
 --
 Venlig hilsen
 Martin Seebach
 - min email adresse virker..
 
 
 
 
 |  |  | 
   vagn torup & rikke b~ (17-10-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : vagn torup & rikke b~
 | 
 Dato :  17-10-02 14:14
 | 
 |  | 
 "Martin Seebach" <martin-nospam@g-bach.dk> skrev i en meddelelse
 news:aom4eu$jv6$1@sunsite.dk...
 >
 > "vagn torup & rikke bachmann" <vagntorup@get2net.dk> wrote in message
 > news:4Dlr9.1259$Xw1.3200@news.get2net.dk...
 >
 > Hej.. nu har jeg fået blod på tanden og vil lave din lagkage med lemoncurd
 > til en fødselsdag i aften -- men hvor skaffer jeg lemon curd? Gerne i
 indre
 > by kbh. eller på nørrebro.
 >
 > Og hvor mange personer går der på sådan en fætter?
 >
 > --
 > Venlig hilsen
 > Martin Seebach
 > - min email adresse virker..
 Hej Martin
 Lemoncurd kan du købe hos den engelske købmand i Indre By, så det er ikke så
 svært. Den koster i omegnen af 40 kr. for et glas med 400 g. og der er til
 mange lagkager....
 Jeg vil gætte på, at en sådan lagkage rækker til 4 grovsultne voksne, eller
 6 normalt sultne. Jeg har kun serveret den for børn, så det tæller vel ikke
 rigtigt og der spiste 6 børnehaveunger 1 lagkage uden problemer
 MVH Rikke
www.rikkebachmann.webbyen.dk  - Nu i efterårsfarver
 >
 >
            
             |  |  | 
  Dorte R.M. Hansen (17-10-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Dorte R.M. Hansen
 | 
 Dato :  17-10-02 20:47
 | 
 |  | 
 
            On Thu, 17 Oct 2002 00:20:48 +0200, "vagn torup & rikke bachmann"
 <vagntorup@get2net.dk> wrote:
 Hej Rikke.
 >Takker og bukker, jeg synes nu den med lemoncurd er den bedste, men den er
 >også lidt anderledes, måske er det derfor.
 Jeg kan sige dig så meget, at brombærlagkagen faldt i god jord (også)
 hos min far, der ellers stort set kun spiser kage af høflighed. Han
 tog 2 stykker...
 Og nu må du altså hjælpe mig igen. Jeg sidder her på bøhlandet på
 Bornholm og aner ikke, hvad Lemon Curd er? 
 >>
 >Sådan behøver det nu ikke at være.. Ikke at jeg selv har en opskrift, men
 >ham der Bager Kim mon ikke han har. Så vidt jeg husker er adressen
 >www.bager-kim.dk.  Der går du aldrig helt galt i byen.
 Siden jeg "lærte Bager Kim at kende", har jeg været der en del. For
 der er godt nok guldkorn at hente. Men mine kagemandønsker, kunne han
 ikke rigtig klare.
 Hjerteligst
 Dorte
            
             |  |  | 
   vagn torup & rikke b~ (17-10-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : vagn torup & rikke b~
 | 
 Dato :  17-10-02 21:52
 | 
 |  | 
 "Dorte R.M. Hansen" <dot.ringholm@get2net.dk> skrev i en meddelelse
 news:mi4uqughdof1r4ar467drg5ls2ve03f9vm@4ax.com...
 > On Thu, 17 Oct 2002 00:20:48 +0200, "vagn torup & rikke bachmann"
 > <vagntorup@get2net.dk> wrote:
 >
 > Hej Rikke.
 >
 > >Takker og bukker, jeg synes nu den med lemoncurd er den bedste, men den
 er
 > >også lidt anderledes, måske er det derfor.
 >
 > Jeg kan sige dig så meget, at brombærlagkagen faldt i god jord (også)
 > hos min far, der ellers stort set kun spiser kage af høflighed. Han
 > tog 2 stykker...
 Jeg er oprigtigt beæret!!!
 >
 > Og nu må du altså hjælpe mig igen. Jeg sidder her på bøhlandet på
 > Bornholm og aner ikke, hvad Lemon Curd er?
 Lemon curd er citronsmør, som englænderne er meget glade for at bruge på
 f.eks. ristet brød.
 Det synes jeg personligt smager forfærdeligt, men i lagkage mums, der er det
 perfekt.
 Det er ikke i almindelig handel, men er til at lave selv uden de helt store
 vanskeligheder.
 Opskriften finder du på www.rikkeskogebog.webbyen.dk  .
 Årsagen til jeg overhovedet købte det, var en raptus efter at prøve
 originale engelske og amerikanske
 varer. Da der ligger såvel en amerikansk som en engelsk købmand stort set
 dør om dør i Indre By, ja
 så måtte jeg ind og kigge.
 Desværre er mange af de amerikanske varer smaskfyldt med farvestoffer så der
 gik jeg hurtigt, men i den
 engelske fandt jeg altså lemoncurd, som jeg kun kendte lidt til fra engelske
 madudsendelser.
 Et par måneder stod glasset i mit køleskab - uåbnet, men så havde en af
 ungerne fødselsdag, hele
 børnehaven skulle komme og lagkage skulle der til. Indrømmet det var en
 satsning, men jeg tænkte citron
 og mandariner - hvor galt kan det gå? og sørme om ikke ungerne var vilde med
 den underlige lagkage.
 >
 > Siden jeg "lærte Bager Kim at kende", har jeg været der en del. For
 > der er godt nok guldkorn at hente. Men mine kagemandønsker, kunne han
 > ikke rigtig klare.
 Tja, jeg har aldrig selv lavet kagemand, jeg plejer altid at have ungerne
 til frokost og når de stort set direkte
 efter den får lagkage og lidt gode småkager, plejer der ikke, at være plads
 til mere.
 >
 MVH Rikke
 --
www.rikkebachmann.webbyen.dk Her finder du billige, nemme og hurtige madopskrifter
 til travle børnefamilier, gode spareråd, ferietips, gode
 ideer til børnefødselsdagen og meget, meget mere.
            
             |  |  | 
  lcj@wanadoo.dk (17-10-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : lcj@wanadoo.dk
 | 
 Dato :  17-10-02 00:00
 | 
 |  | On Wed, 16 Oct 2002 22:33:16 +0200, Dorte R.M. Hansen
 <dot.ringholm@get2net.dk> wrote:
 
 >Hvordan laver jeg en spændende og appetittelig kagemand?
 >
 Spændende og nyskabende er det vist ikke ligefrem, men en kagemand af
 brunsviger plejer da at glide ned - især hvis der er nok smovs på
 (vingummibamserne vil smage af ingeting ved siden af det
 sukkerchok.....
 
 Lars
 
 
 |  |  | 
  Pusmand (17-10-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Pusmand
 | 
 Dato :  17-10-02 10:32
 | 
 |  | > On Wed, 16 Oct 2002 22:33:16 +0200, Dorte R.M. Hansen
 > <dot.ringholm@get2net.dk> wrote:
 >
 > >Hvordan laver jeg en spændende og appetittelig kagemand?
 > >
 
 Da jeg i sin tid lavede kagemand til ungerne, brugte jeg altid
 vandbakkelsesdej. Og der var aldrig noget tilbage til vi voksne, efter
 børnene havde været ved bordet.
 
 
 
 
 |  |  | 
   Martin Kvindal (17-10-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Martin Kvindal
 | 
 Dato :  17-10-02 11:16
 | 
 |  | 
 
            Pusmand wrote:
 >> On Wed, 16 Oct 2002 22:33:16 +0200, Dorte R.M. Hansen
 >> <dot.ringholm@get2net.dk> wrote:
 >>
 >>> Hvordan laver jeg en spændende og appetittelig kagemand?
 >>>
 >
 > Da jeg i sin tid lavede kagemand til ungerne, brugte jeg altid
 > vandbakkelsesdej. Og der var aldrig noget tilbage til vi voksne, efter
 > børnene havde været ved bordet.
 Er dét en anbefaling, at der ikke var noget tilbage til os andre??    Spøg til side - mener også jeg har smagt adskillige succesfulde
 vandbakkelseskagemænd (dagens længste ord?).
 --
 Med venlig hilsen,
 Martin Kvindal
            
             |  |  | 
  Anne-Christine Chris~ (17-10-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Anne-Christine Chris~
 | 
 Dato :  17-10-02 11:55
 | 
 |  | Hejsa
 
 Selvom det måske ikke er så fantasifuldt, hvad så med at bage en alm.
 chokoladekage og så skære den ud i valgte motiv - du kan så overtrække enten
 med chokolade eller glasur før du pynter med slik.
 
 Bare en idé, som nok glider nemmere ned hos ungerne...
 
 Stinne
 
 
 
 
 |  |  | 
  Dorte R.M. Hansen (17-10-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Dorte R.M. Hansen
 | 
 Dato :  17-10-02 20:37
 | 
 |  | 
 
            On Wed, 16 Oct 2002 22:33:16 +0200, Dorte R.M. Hansen
 <dot.ringholm@get2net.dk> wrote:
 >Hvordan laver jeg en spændende og appetittelig kagemand?
 >
 Tak allesammen for ideer!
 Vandbakkelsesdej - Bingo! Jeg elsker vandbakkelser    Og det gjorde
 jeg også som barn.
 At så gemalen i al sin hjælpsomhed har torpederet mit projekt ved at
 købe 2 stk. af hendes yndlingsislagkage med chokoladeknapper hos
 Hjem-is manden i mellemtiden, det er en anden sag. "Men så laver vi
 bare kagemand, når jeg bliver 6 år mor". Ja de er dejlige de
 "møgunger" - og lur mig, om ikke hun husker det. Så mind mig lige om
 det om et lille års tid    Men ok jeg blev helt lækkersulten af al den vandbakkelsessnak. Jeg har
 aldrig lavet før selv - men nu skal det snart prøves. Er der noget,
 som ikke står i opskrifterne, som jeg bør vide, før jeg går igang?
 Hjerteæigst
 Dorte
            
             |  |  | 
  Inger Pedersen (17-10-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Inger Pedersen
 | 
 Dato :  17-10-02 21:19
 | 
 |  | 
 "Dorte R.M. Hansen" <dot.ringholm@get2net.dk> skrev i en meddelelse  > Men
 ok jeg blev helt lækkersulten af al den vandbakkelsessnak. Jeg har
 > aldrig lavet før selv - men nu skal det snart prøves. Er der noget,
 > som ikke står i opskrifterne, som jeg bør vide, før jeg går igang?
 Det kommer sørme da an på, hvad der står i dine opskrifter...    Hilsen Inger
            
             |  |  | 
   Annika Pedersen (18-10-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Annika Pedersen
 | 
 Dato :  18-10-02 06:56
 | 
 |  | 
 
            > Men ok jeg blev helt lækkersulten af al den vandbakkelsessnak. Jeg har
 >> aldrig lavet før selv - men nu skal det snart prøves. Er der noget,
 >> som ikke står i opskrifterne, som jeg bør vide, før jeg går igang?
 > 
 > Det kommer sørme da an på, hvad der står i dine opskrifter...    Er der ikke noget med at vandbakkelser må man ikke åbne ovnlågen før der 
 er gået en god tid, da de ellers (ligesom visse andre retter) falder 
 sammen??
 -- 
 Annika Pedersen & Chili
http://annika.dk
http://minihunden.dk |  |  | 
    Karoline Larsen (18-10-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Karoline Larsen
 | 
 Dato :  18-10-02 07:31
 | 
 |  | 
 "Annika Pedersen" <newsgroup@annika.dk> wrote
 
 > Er der ikke noget med at vandbakkelser må man ikke åbne ovnlågen før der
 > er gået en god tid, da de ellers (ligesom visse andre retter) falder
 > sammen??
 
 Den skal i hvert tilfælde ikke tages ud af ovnen før den er helt færdig. Det
 kom jeg til at gøre med en fødselsdagskringle en gang jeg skulle forsøge mig
 med vandbakkelsesdej, og den faldt fuldstændig sammen. Den fik lidt ekstra
 tid og blev senere fyldt med creme. Den var ikke ubrugelig men kunne bare
 godt have været flottere.
 
 mvh Karoline
 
 
 
 
 |  |  | 
  Nette (23-10-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Nette
 | 
 Dato :  23-10-02 18:17
 | 
 |  | 
 "Dorte R.M. Hansen"  wrote
 > I min støvede erindring, var en kagemand noget, vi ribbede for slik,
 > hvorefter det dårligt rørte gærbrød blev ladt tilbage. Et hurtigt kig
 > i opskriftssamlingen tyder på, at det også kunne være tilfældet på
 > søndag.
 >
 > Det har jeg ikke rigtig lyst til (selvom fjerkræene sikkert vil være
 > lykkelige over alle de rester).
 >
 > Hvordan laver jeg en spændende og appetittelig kagemand?
 
 Hvad med vandbakkelse?
 Eller en ganske almindelig chokoladekage, som jo er børn favorit nr. 1 som
 skæres lidt til som en kagemand og pyntes med glasur og bamser.
 
 Nette
 
 
 
 
 
 |  |  | 
 |  |