|  | 		    
					
        
         
          
         
	
          | |  | Ukogte rejer? Fra : Kåre Weng Madsen
 | 
 Dato :  30-05-02 12:21
 | 
 |  | 
 
            Hej
 Her følger andet afsnit af føljetonen om mine rejefrikadeller.....   Jeg vil gerne lave rejefrikadeller imorgen, og fandt en opskrift på
 dr.dk/mad som Nigella Lawson har lavet.
 I følge opskriften skal der bruges rå reje, hvilket jeg tolkede som ukogte
 rejer. I følge min fiskemand (der godt nok er fra Føtex, men alligevel) så
 er det næsten umuligt at få rå rejer. De er altid kogte.
 Hvis det er rigtigt, hilken slags rejer skal jeg så bruge, eller hvad menes
 der med rå rejer.
 Hvis min fiskemand tager fejl, hvordan skaffer jeg så rå rejer, og hvad gør
 jeg med dem?
 Kåre
            
             |  |  | 
  Klaus Alexander Seis~ (30-05-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~
 | 
 Dato :  30-05-02 14:19
 | 
 |  | Kåre Weng Madsen skrev:
 
 > I følge min fiskemand (der godt nok er fra Føtex, men alligevel)
 > så er det næsten umuligt at få rå rejer. De er altid kogte.
 
 Er sådan nogle grå fjordrejer osse kogte?  Tænk, jeg har allers altid
 troet at de var rå, og at de så ville blive røde når man kogte dem.
 
 Hvis de er rå, så er det ikke mere end en uges tid siden at jeg så dem
 hos både fiskehandleren i Punkt 1 (eller hvad det hedder nu om dage) i
 Herlev, samt ham på Søborg Hovedgade.
 
 
 // Klaus
 
 --
 ><>    vandag, môre, altyd saam
 
 
 |  |  | 
  Tina (30-05-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Tina
 | 
 Dato :  30-05-02 16:55
 | 
 |  | 
 "Kåre Weng Madsen" <kwma00@hum.auc.dk> skrev i news:ad523m$ls0$1@sunsite.dk
 > Hej
 >
 > Her følger andet afsnit af føljetonen om mine rejefrikadeller.....   >
 > Jeg vil gerne lave rejefrikadeller imorgen, og fandt en opskrift på
 > dr.dk/mad som Nigella Lawson har lavet.
 >
 > I følge opskriften skal der bruges rå reje, hvilket jeg tolkede som ukogte
 > rejer. I følge min fiskemand (der godt nok er fra Føtex, men alligevel) så
 > er det næsten umuligt at få rå rejer. De er altid kogte.
 >
 > Hvis det er rigtigt, hilken slags rejer skal jeg så bruge, eller hvad
 menes
 > der med rå rejer.
 >
 > Hvis min fiskemand tager fejl, hvordan skaffer jeg så rå rejer, og hvad
 gør
 > jeg med dem?
 Rå rejer hedder rundt omkring hos fiskehandlere "friske rejer".
 Det er ikke rigtigt, at det er næsten umuligt at få friske rejer. De fås
 både som friske, frosne rejer (hvor må du ikke spørge om, for her hvor jeg
 bor, ligger der ret mange supermarkeder - jeg kan ikke lige huske, hvad man
 kan købe i hvilke   , og som tidligere skrevet, som friske, ukogte rejer
 hos en rigtig fiskehandler.
 Prisen på friske rejer er en smule pebret på denne årstid, men de smager
 godt    Velbekomme
 Tina
            
             |  |  | 
  Ukendt (30-05-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Ukendt
 | 
 Dato :  30-05-02 15:26
 | 
 |  | 
 "Kåre Weng Madsen" <kwma00@hum.auc.dk> skrev i en meddelelse
 news:ad523m$ls0$1@sunsite.dk...
 > Hej
 >
 > Her følger andet afsnit af føljetonen om mine rejefrikadeller.....   >
 > Jeg vil gerne lave rejefrikadeller imorgen, og fandt en opskrift på
 > dr.dk/mad som Nigella Lawson har lavet.
 >
 .....>
 > Hvis min fiskemand tager fejl, hvordan skaffer jeg så rå rejer, og hvad
 gør
 > jeg med dem?
 >
 > Kåre
 >
 Jeg er næsten 101% sikker på jeg har set frosne ukogte tigerrejer  (de store
 rejer) i Brugsens frysedisk. De er hvide og grå, modsat de lyserøde kogte.
 Hilsen Lise L.
            
             |  |  | 
  Thomas Wesley Hinton (30-05-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Thomas Wesley Hinton
 | 
 Dato :  30-05-02 15:28
 | 
 |  | 
 "Kåre Weng Madsen" <kwma00@hum.auc.dk> skrev i en meddelelse
 news:ad523m$ls0$1@sunsite.dk...
 > Hvis det er rigtigt, hilken slags rejer skal jeg så bruge, eller hvad
 menes
 > der med rå rejer.
 >
 > Hvis min fiskemand tager fejl, hvordan skaffer jeg så rå rejer, og hvad
 gør
 > jeg med dem?
 
 Ihvertfald på Fyn har enhver fiskehandler friske ukogte rejer, de er så
 friske at de stadigvæk er levende når du køber dem.
 
 Problemet med fjordrejer er dog at de er meget små, så det vil tage dig lang
 tid at pille dem alle sammen.
 
 Jeg har ligesom en anden her i gruppen, også set ukogte kæmperejer i
 Brugsen.
 
 
 
 
 |  |  | 
  Henrik (30-05-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Henrik
 | 
 Dato :  30-05-02 18:51
 | 
 |  | 
 
            Der er "tilbud" på (rå) tiger-rejer hos fiskhandleren i Købmagergade i Kbh.
 i disse dage.
 H
 "Kåre Weng Madsen" <kwma00@hum.auc.dk> wrote in message
 news:ad523m$ls0$1@sunsite.dk...
 > Hej
 >
 > Her følger andet afsnit af føljetonen om mine rejefrikadeller.....   >
 > Jeg vil gerne lave rejefrikadeller imorgen, og fandt en opskrift på
 > dr.dk/mad som Nigella Lawson har lavet.
 >
 > I følge opskriften skal der bruges rå reje, hvilket jeg tolkede som ukogte
 > rejer. I følge min fiskemand (der godt nok er fra Føtex, men alligevel) så
 > er det næsten umuligt at få rå rejer. De er altid kogte.
 >
 > Hvis det er rigtigt, hilken slags rejer skal jeg så bruge, eller hvad
 menes
 > der med rå rejer.
 >
 > Hvis min fiskemand tager fejl, hvordan skaffer jeg så rå rejer, og hvad
 gør
 > jeg med dem?
 >
 > Kåre
 >
 >
            
             |  |  | 
  T. N. (30-05-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : T. N.
 | 
 Dato :  30-05-02 21:34
 | 
 |  | > "Kåre Weng Madsen" <kwma00@hum.auc.dk> wrote in message
 > news:ad523m$ls0$1@sunsite.dk...
 > > I følge opskriften skal der bruges rå reje, hvilket jeg tolkede som
 ukogte
 > > rejer. I følge min fiskemand (der godt nok er fra Føtex, men alligevel)
 så
 > > er det næsten umuligt at få rå rejer. De er altid kogte.
 
 Din fiske handler har ikke ret!
 Det er næsten umuligt at få store, rå og friske rejer(tiger-, thai-,
 hesterejer mv.) men til den pågældende opskrift skal du bare bruge
 tigerrejer (evt. fra frost) eller lignende og dem kan du få over alt, selv
 sometider i Netto.
 
 Til dem der snakker om fjord rejer så er det rigtigt sålænge en reje er
 grå/blå så er den rå. de bliver røde når de bliver kogt. sådan er det med
 alle skaldyr.
 
 Venligst
 Thomas Nedergaard
 
 
 
 
 |  |  | 
   Henrik (31-05-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Henrik
 | 
 Dato :  31-05-02 15:19
 | 
 |  | Bob Bob.....ikke helt.
 
 hesterejen, der smager fortrinligt, forbliver grå/brun efter kogning....og
 muslinger skifter jo heller ikke farve!
 
 Mvh H.
 
 
 sålænge en reje er
 > grå/blå så er den rå. de bliver røde når de bliver kogt.
 > sådan er det med alle skaldyr.
 >
 > Venligst
 > Thomas Nedergaard
 >
 >
 
 
 
 
 |  |  | 
    Klaus Alexander Seis~ (31-05-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~
 | 
 Dato :  31-05-02 16:04
 | 
 |  | Henrik skrev:
 
 >> sålænge en reje er grå/blå så er den rå. de bliver røde
 >> når de bliver kogt. sådan er det med alle skaldyr.
 >
 > Bob Bob.....ikke helt.
 >
 > hesterejen, der smager fortrinligt, forbliver grå/brun
 > efter kogning....og muslinger skifter jo heller ikke farve!
 
 Muslinger er slet ikke skaldyr/krebsdyr, men bløddyr ("mollusker").
 
 
 // Klaus
 
 --
 ><>    vandag, môre, altyd saam
 
 
 |  |  | 
     Henrik (31-05-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Henrik
 | 
 Dato :  31-05-02 17:35
 | 
 |  | Ja det er rigtigt....i biologi-klassen!
 
 Ud og kig til din Cache!
 
 H
 
 "Klaus Alexander Seistrup" <jakabov119@magnetic-ink.dk> wrote in message
 news:jakabov+afe292be-e25b-4507-9309-a7b2ceb01984@news.szn.dk...
 > Henrik skrev:
 >
 > >> sålænge en reje er grå/blå så er den rå. de bliver røde
 > >> når de bliver kogt. sådan er det med alle skaldyr.
 > >
 > > Bob Bob.....ikke helt.
 > >
 > > hesterejen, der smager fortrinligt, forbliver grå/brun
 > > efter kogning....og muslinger skifter jo heller ikke farve!
 >
 > Muslinger er slet ikke skaldyr/krebsdyr, men bløddyr ("mollusker").
 >
 >
 >   // Klaus
 >
 > --
 >  ><> vandag, môre, altyd saam
 
 
 
 
 |  |  | 
      Klaus Alexander Seis~ (31-05-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~
 | 
 Dato :  31-05-02 18:14
 | 
 |  | Henrik skrev:
 
 > Ud og kig til din Cache!
 
 (Der er nogen der har snuppet den.  Har du et godt forslag til et
 nyt gemmested?)
 
 
 // Klaus
 
 --
 ><>    vandag, môre, altyd saam
 
 
 |  |  | 
  Duggi (31-05-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Duggi
 | 
 Dato :  31-05-02 14:26
 | 
 |  | > I følge opskriften skal der bruges rå reje, hvilket jeg tolkede som ukogte
 > rejer. I følge min fiskemand (der godt nok er fra Føtex, men alligevel) så
 > er det næsten umuligt at få rå rejer. De er altid kogte.
 
 Er det muligt at få friske rejer i dette land?
 
 Med friske mener jeg egentlig levende rejer, som man får med hjem i en
 bærepose med vand i. Jeg har søgt nede i fiskebutikkerne på Århus havn, men
 har ikke fundet. Efter at jeg har smagt friske rejer er jeg blevet meget
 utilfreds med de kedelige rejer man får i lage (som egentlig ikke smager af
 reje).
 
 mvh. Klaus
 
 
 
 
 |  |  | 
  Thomas Wesley Hinton (01-06-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Thomas Wesley Hinton
 | 
 Dato :  01-06-02 17:16
 | 
 |  | 
 "Duggi" <NoM@il.com> skrev i en meddelelse
 news:39LJ8.5284$yn.4537482@news.orangenet.dk...
 > > I følge opskriften skal der bruges rå reje, hvilket jeg tolkede som
 ukogte
 > > rejer. I følge min fiskemand (der godt nok er fra Føtex, men alligevel)
 så
 > > er det næsten umuligt at få rå rejer. De er altid kogte.
 >
 > Er det muligt at få friske rejer i dette land?
 
 Læs mit tidligere indlæg.
 
 
 
 
 |  |  | 
  Kåre Weng Madsen (31-05-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Kåre Weng Madsen
 | 
 Dato :  31-05-02 16:14
 | 
 |  | 
 "Kåre Weng Madsen" skrev i en meddelelse
 > I følge opskriften skal der bruges rå reje, hvilket jeg tolkede som ukogte
 > rejer. I følge min fiskemand (der godt nok er fra Føtex, men alligevel) så
 > er det næsten umuligt at få rå rejer. De er altid kogte.
 Som altid når der er noget de almindelig butikker ikke har belv Salling
 Super min redning. De havde frosne tigerrejer ukogte. 3 pakker af 180 g
 endda pillede til 110 kroner. Lidt pebret, men dog alligevel væsentligt
 billigere end den lokale fiskemand, der havde 100 g upillede for 27 kroner.
 Fiskemanden og Salling Super havde i øvrigt også levende fjorrejer til 12
 kroner kiloet, men fiskemanden mente ikke at der ville komme andet end 30 g
 kød af 100 g rejer - og så ville kiloprisen jo blive helt enorm...
 Så nu glæder jeg mig til rejefrikadellerne lidt senere i aften...   Tak for
 rådene.
 Kåre
            
             |  |  | 
  Klaus Alexander Seis~ (31-05-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~
 | 
 Dato :  31-05-02 16:37
 | 
 |  | Kåre Weng Madsen skrev:
 
 > fiskemanden mente ikke at der ville komme andet end 30 g
 > kød af 100 g rejer
 
 Skallen på friterede kæmperejer smager ganske fortrinligt, synes jeg,
 og "chips" som kroepoek er osse lavet af rejeskaller (er de ikke?).
 Kan man få lidt mere ud af fjordrejer ved at spise dem med "hud og
 hår"?  Er der nogen her der har prøvet det?
 
 
 // Klaus
 
 --
 ><>    vandag, môre, altyd saam
 
 
 |  |  | 
   Karsten Hammer Hanse~ (03-06-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Karsten Hammer Hanse~
 | 
 Dato :  03-06-02 07:06
 | 
 |  | kan man ikke bruge skallerne til skaldyrssuppe, hvis man endelig er imod at
 smide dem ud?
 
 blende dem i efter at de har kogt med en stund, eller hvordan fungerer sådan
 noget?
 
 
 K.
 
 Klaus Alexander Seistrup <jakabov119@magnetic-ink.dk> wrote in message
 news:jakabov+43248585-37b3-4f3d-8743-64ae82851daa@news.szn.dk...
 > Kåre Weng Madsen skrev:
 >
 > > fiskemanden mente ikke at der ville komme andet end 30 g
 > > kød af 100 g rejer
 >
 > Skallen på friterede kæmperejer smager ganske fortrinligt, synes jeg,
 > og "chips" som kroepoek er osse lavet af rejeskaller (er de ikke?).
 > Kan man få lidt mere ud af fjordrejer ved at spise dem med "hud og
 > hår"?  Er der nogen her der har prøvet det?
 >
 >
 >   // Klaus
 >
 > --
 >  ><> vandag, môre, altyd saam
 
 
 
 
 |  |  | 
 |  |