|  | 		    
					
        
         
          
         
	
          | |  | Spis efter din blodtype Fra : Bente Holm Nielsen
 | 
 Dato :  02-05-02 22:00
 | 
 |  | Hej.
 I bogen spis efter din blodtyppe omtales essæerbrød. Bageriet Aurion
 fremstiller det ikke, men har sendt mig en opskrift, som jeg synes lyder
 mærkelig. Som om opskriften kun handler om at fremstille melet. Hvad
 siger I? Opskriften fra Aurion kommer her:
 
 "Et af de brød der er nævnt i blodtypebogen "Spis efter din blodtype",
 er Essenerbrødet, det laver vi ikke på Bageriet Aurion, men vi har fået
 opskriften af Eva Lydeking-Olsen.
 
 Essenerbrød
 Opskrift af Eva Lydeking-Olsen
 
 Essenerbrød laves af spiret korn - oprindelig hvedetyper - og menes ar
 være meget letter at fordøje end almindeligt brød, uanset hævemetode.
 Pga. risiko for forurening med skimmelsvampe under spiringsprocessen er
 det vigtigt at holde hygiejnen i top. Visse korn spirer udmærket i
 lukket beholder i køleskab. Brødet er mørk, fugtigt, lidt sødt i smagen.
 Det er vigtigt at soltørre det spirede korn noget, da det ellers bliver
 for fugtigt / klægt. Hvis det skulle falde uheldigt ud og blive klægt,
 kan nogle dages nedfrysning hjælpe på det.
 Pga. den høje fugtighed holder det sig fint - men altid i køleskab pga.
 risikoen for mugangreb.
 
 Opskrift til 3 Brød
 1,5 kg hele korn (vinterhvede, durum, spelt, emmer m.fl. evt. i
 kombination)
 1.   Sæt kornet i blød i vand ca. 12 - 18 timer (stuetemp. El. køleskab).
 2.   Lad det stå mørkt i 36 - 48 timer for at spire og i denne periode
 skal det skylles 2 - 3 gange dagligt. Det kan stå i køleskabet, men så
 går spiringen lidt langsommere.
 3.   Spiren skal være 1/3 af kornets længde. Hvis spiren er for kort
 bliver brødet ikke sødt og hvis den er for lang, bliver brødet fugtigt.
 For lang spire kan evt. reddes med længere tids tørring.
 4.   Tør nu det spirede korn i solen eller en ovn (bagerist + viskestykke)
 ved ca. 50º.
 5.   Purér så kornet e en Food-prossor (svært) eller en kødhakkemaskine
 (let) og rør eller ælt dejen til der dannes glutentråde: I en skål med
 ske (hårdt arbejde) eller i en maskine med dejkrog.
 6.   Rosiner, dadler, abrikoser, nødder kan tilsættes nu.
 7.   Lad dejen hvile nogle timer.
 8.   Lav 3 brød: De kan enten være flade, som sættes på velsmurt bagepapir
 eller de kan kommes i forme.
 9.   Bages ved 120 - 150º i 2,5 - 3 timer - eller til det har en pæn
 skorpe.
 10.   Køl af og pak i viskestykke / vokspapir i 2 - 3 dage, så skorpen
 bliver blød.
 
 Opskriften er ikke gennem prøvet hos Bageriet Aurion"
 
 
 |  |  | 
  Henrik (03-05-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Henrik
 | 
 Dato :  03-05-02 06:05
 | 
 |  | 
 "Bente Holm Nielsen" <Bentehn@vip.cybercity.dk> wrote in message
 news:3CD1A8B2.C4DA176C@vip.cybercity.dk...
 > Hej.
 > I bogen spis efter din blodtyppe omtales essæerbrød. Bageriet Aurion
 > fremstiller det ikke, men har sendt mig en opskrift, som jeg synes lyder
 > mærkelig. Som om opskriften kun handler om at fremstille melet. Hvad
 > siger I? Opskriften fra Aurion kommer her:
 >
 > "Et af de brød der er nævnt i blodtypebogen "Spis efter din blodtype",
 > er Essenerbrødet, det laver vi ikke på Bageriet Aurion, men vi har fået
 > opskriften af Eva Lydeking-Olsen.
 >
 > Essenerbrød
 > Opskrift af Eva Lydeking-Olsen
 >
 > Essenerbrød laves af spiret korn - oprindelig hvedetyper - og menes ar
 > være meget letter at fordøje end almindeligt brød, uanset hævemetode.
 > Pga. risiko for forurening med skimmelsvampe under spiringsprocessen er
 > det vigtigt at holde hygiejnen i top. Visse korn spirer udmærket i
 > lukket beholder i køleskab. Brødet er mørk, fugtigt, lidt sødt i smagen.
 > Det er vigtigt at soltørre det spirede korn noget, da det ellers bliver
 > for fugtigt / klægt. Hvis det skulle falde uheldigt ud og blive klægt,
 > kan nogle dages nedfrysning hjælpe på det.
 > Pga. den høje fugtighed holder det sig fint - men altid i køleskab pga.
 > risikoen for mugangreb.
 >
 > Opskrift til 3 Brød
 > 1,5 kg hele korn (vinterhvede, durum, spelt, emmer m.fl. evt. i
 > kombination)
 > 1. Sæt kornet i blød i vand ca. 12 - 18 timer (stuetemp. El. køleskab).
 > 2. Lad det stå mørkt i 36 - 48 timer for at spire og i denne periode
 > skal det skylles 2 - 3 gange dagligt. Det kan stå i køleskabet, men så
 > går spiringen lidt langsommere.
 > 3. Spiren skal være 1/3 af kornets længde. Hvis spiren er for kort
 > bliver brødet ikke sødt og hvis den er for lang, bliver brødet fugtigt.
 > For lang spire kan evt. reddes med længere tids tørring.
 > 4. Tør nu det spirede korn i solen eller en ovn (bagerist + viskestykke)
 > ved ca. 50º.
 > 5. Purér så kornet e en Food-prossor (svært) eller en kødhakkemaskine
 > (let) og rør eller ælt dejen til der dannes glutentråde: I en skål med
 > ske (hårdt arbejde) eller i en maskine med dejkrog.
 > 6. Rosiner, dadler, abrikoser, nødder kan tilsættes nu.
 > 7. Lad dejen hvile nogle timer.
 > 8. Lav 3 brød: De kan enten være flade, som sættes på velsmurt bagepapir
 > eller de kan kommes i forme.
 > 9. Bages ved 120 - 150º i 2,5 - 3 timer - eller til det har en pæn
 > skorpe.
 > 10. Køl af og pak i viskestykke / vokspapir i 2 - 3 dage, så skorpen
 > bliver blød.
 >
 > Opskriften er ikke gennem prøvet hos Bageriet Aurion"
 
 
 
 
 |  |  | 
  Henrik (03-05-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Henrik
 | 
 Dato :  03-05-02 06:13
 | 
 |  | 
 
              a..
   b..
   c.. Ups...sorry, den forrige mail var tom, da send tasten blev aktiveret
 for tidligt.
   d..
   e..
   f.. Lag spirer på vanlig måte av hvete og spelt, eventuelt i blanding med
 andre kornsorter.
   g.. Spirene skal vokse til de er tre ganger kornets lengde. Sett de gjerne
 i sollys noen timer på slutten av spiretida slik at de blir grønne.
   h.. Når spirene er store nok, kan du kjøre det hele gjennom en kjøttkvern
 eller mose kornene på andre måter.
   i.. Du vil få en slags deig, og massen skal henge sammen og kunne formes
 til flatbrødstykker. Hvis dette er vanskelig, kan du eventuelt sile fra litt
 veske, eller tilsette knuste linfrød, sesamfrø, tørket løvetann, brennesle
 e.a.
   j.. Sett flatbrødstykkene på en smurt plate ved 40* i ovnen. Snu dem etter
 ca. 2 timers tørking, og la de tørke videre en stund.
   k.. Hvor tørre de skal bli er en smakssak, så her bør du prøve deg fram.
 Du kan også variere spirelengden på kornet og hvor tykke leivene skal være.
 Tilsett eventuelt andre ingredienser etter personlig smak og årstid.
 Opskriften fra:
http://www.helsenettet.com/kosthold/mat/smak0701.html punkt 4 nævner: Sile fra litt veske....hvilket jo betyder at der eventuelt
 skal drænes væske fra.
 Dette "brød"er jo mere tørret grød end bagt dej...men lad os høre hvad
 resultatet bliver!
 Mvh H.
            
             |  |  | 
  Jørgen Rasmussen (03-05-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Jørgen Rasmussen
 | 
 Dato :  03-05-02 19:08
 | 
 |  | 
 
            Bente Holm Nielsen wrote:
 > Hej.
 > I bogen spis efter din blodtyppe omtales essæerbrød. Bageriet Aurion
 Jaså, er der nu en bog der omhandler det emne. ?
 Der er tilsyneladende ingen ende på hvad folk gør for at tjene penge.
 --
 Mvh. Jørgen
 Prøv noget nyt, læs her:  http://www.usenet.dk/ |  |  | 
  Jens Fallesen (03-05-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Jens Fallesen
 | 
 Dato :  03-05-02 20:32
 | 
 |  | Jørgen Rasmussen wrote:
 
 >>I bogen spis efter din blodtyppe omtales essæerbrød. Bageriet Aurion
 > Jaså, er der nu en bog der omhandler det emne. ?
 > Der er tilsyneladende ingen ende på hvad folk gør for at tjene penge.
 
 Det skræmmende er, at bogen faktisk sælger ret godt.
 
 Jeg har hørt flere ernæringseksperter direkte advare imod bogen, idet
 man styrer flot mod en seriøs gang fejlernæring, hvis man begynder at
 rette sig efter dens anbefalinger.
 
 
 --
 Jens Fallesen  <jens@fallesen.dk>                                   O-
 Hedegaardsvej 41 st th, 2300 Copenhagen S, Denmark
 Phone: (+45) 32 86 18 99 * Fax: (+45) 32 86 17 99
 CCIE #5470
 
 
 
 |  |  | 
   Bente Holm Nielsen (05-05-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Bente Holm Nielsen
 | 
 Dato :  05-05-02 11:47
 | 
 |  | Måske kan du fortælle lidt mere om, hvad ernæringseksperterne siger.
 Evt. hvad de hedder?
 Venlig hilsen
 Bente
 
 Jens Fallesen wrote:
 >
 
 > Det skræmmende er, at bogen faktisk sælger ret godt.
 >
 > Jeg har hørt flere ernæringseksperter direkte advare imod bogen, idet
 > man styrer flot mod en seriøs gang fejlernæring, hvis man begynder at
 > rette sig efter dens anbefalinger.
 >
 > --
 > Jens Fallesen  <jens@fallesen.dk>                                   O-
 > Hedegaardsvej 41 st th, 2300 Copenhagen S, Denmark
 > Phone: (+45) 32 86 18 99 * Fax: (+45) 32 86 17 99
 > CCIE #5470
 
 
 |  |  | 
    Klaus Alexander Seis~ (05-05-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~
 | 
 Dato :  05-05-02 12:16
 | 
 |  |  |  |  | 
    Jens Fallesen (05-05-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Jens Fallesen
 | 
 Dato :  05-05-02 12:52
 | 
 |  | Bente Holm Nielsen wrote:
 
 > Måske kan du fortælle lidt mere om, hvad ernæringseksperterne siger.
 > Evt. hvad de hedder?
 
 Jeg kan ikke huske detaljerne, men blandt andet Arne Astrup har været ud
 og lange ud efter bogen. Der var også nogle andre, der blev omtalt på et
 tidspunkt, men de navne må jeg indrømme, at jeg ikke kan huske.
 
 
 --
 Jens Fallesen  <jens@fallesen.dk>                                   O-
 Hedegaardsvej 41 st th, 2300 Copenhagen S, Denmark
 Phone: (+45) 32 86 18 99 * Fax: (+45) 32 86 17 99
 CCIE #5470
 
 
 
 |  |  | 
    Invader Zim (05-05-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Invader Zim
 | 
 Dato :  05-05-02 17:01
 | 
 |  | 
 "Bente Holm Nielsen" <Bentehn@vip.cybercity.dk> wrote in message
 news:3CD50D91.4D248080@vip.cybercity.dk...
 > Måske kan du fortælle lidt mere om, hvad ernæringseksperterne siger.
 > Evt. hvad de hedder?
 > Venlig hilsen
 > Bente
 >
 > Jens Fallesen wrote:
 > >
 >
 Jeg ved ikke noget om ernæringseksperter, men jeg har en ven der blev
 alvorligt syg med lungebetændelse fordi hun blev underernæret efter at have
 fulgt diæten.
 -Invader Zim
 --
 Live in Denmark? Interested in industrial, goth, noise, ebm, idm, synth
 pop, experimental, new wave, electronic music and everything in between?
 Do yourself a favour and check us at Club Metropolis out:
www.club-metropolis.dk |  |  | 
    Homer (07-05-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Homer
 | 
 Dato :  07-05-02 15:38
 | 
 |  | 
 "Bente Holm Nielsen" <Bentehn@vip.cybercity.dk> skrev i en meddelelse
 news:3CD50D91.4D248080@vip.cybercity.dk...
 > Måske kan du fortælle lidt mere om, hvad ernæringseksperterne siger.
 > Evt. hvad de hedder?
 > Venlig hilsen
 > Bente
 Hér er den måske vigtigste advarsel i dansk regi:
http://www.ernaeringsraadet.dk/PDF/Nyhedsbrev_2002_1.pdf VH
 Homer
            
             |  |  | 
    Bente Holm Nielsen (10-05-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Bente Holm Nielsen
 | 
 Dato :  10-05-02 19:39
 | 
 |  | Tak allesammen - jeg har siddet og grinet højt foran skærmen. Jeg har
 læst artiklen fra Ernæringsrådet - en institution der formentlig heller
 ikke har fundet det endelige svar på hvadsomhelst. Rådets holdning til
 sukker kritiseres eksempelvis fra forskere på August Krogh, ved jeg. Jeg
 synes der er mange spændende opskrifter i blodtypebogen - og jeg tvivler
 på, at gennemsnitsdanskere kommer i farezonen i og med at det
 antiautoritære er en nationalkarakter.
 Mange venlige hilsener og endnu engang tak
 Bente
 
 
 |  |  | 
  Bente Holm Nielsen (05-05-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Bente Holm Nielsen
 | 
 Dato :  05-05-02 11:46
 | 
 |  | Der er faktisk to bøger - den ene med opskrifter, den anden med
 kategoriseringer. Hvorfor er de åndssvage?
 Venlig hilsen
 Bente
 
 Jørgen Rasmussen wrote:
 >
 > Jaså, er der nu en bog der omhandler det emne. ?
 >
 > Der er tilsyneladende ingen ende på hvad folk gør for at tjene penge.
 
 
 |  |  | 
  Leif Langeskov Pouls~ (05-05-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Leif Langeskov Pouls~
 | 
 Dato :  05-05-02 12:59
 | 
 |  | 
 
            Små slav Jørgen.
 Så vil du vel også tilbagevise beviserne i den ny bog af Professor H.
 Umbuch: Drik efter din øjenfarve (Trinke nach deine Augenfarbe mit
 Trinkplanen). Heri påvises, hvad irisanalytikere har haft mistanke om i
 flere år, nemlig at der ved indtagelse af væske der ikke harmonerer med det
 spektrale mønster i øjets iris vil aflejres polariserede antifarver i øjets
 nethinde som med tiden vil føre til den frygtede blåøejethed. Der er
 mistanke om at lidelsen forværres når øjet overanstrenges ved læsning.
 Eneste måde at afhjælpe generne delvis er at anskaffe et par briller, hvor
 de normale glas er udskiftet med glaspyramider (Pyramidalbrillen) der som
 bekendt kan koncentrere de nyopdagede helbredende intergalaktiske
 tankebølger der så vidt vides udsendes fra urkosmos nær Nebula X33. En times
 koncentreret stirren mod himlen hver nat skulle være nok til at holde
 lidelsen i ave.
 mvh. og fortsat God Søndag
                                              leif
 PS! jeg mangler stadig oplysninger om Volgahøns. Er der virkelig ingen der
 har hørt om dette fjerkræ?
 "Jørgen Rasmussen" <jorgen-rasmussen@aa.sa.dk> skrev i en meddelelse
 news:3CD2D1FB.4FEF47CB@aa.sa.dk...
 > Bente Holm Nielsen wrote:
 >
 > > Hej.
 > > I bogen spis efter din blodtyppe omtales essæerbrød. Bageriet Aurion
 >
 > Jaså, er der nu en bog der omhandler det emne. ?
 >
 > Der er tilsyneladende ingen ende på hvad folk gør for at tjene penge.
 >
 > --
 > Mvh. Jørgen
 > Prøv noget nyt, læs her:  http://www.usenet.dk/ >
 >
            
             |  |  | 
   Klaus Alexander Seis~ (05-05-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~
 | 
 Dato :  05-05-02 13:40
 | 
 |  | Leif Langeskov Poulsen skrev:
 
 > PS! jeg mangler stadig oplysninger om Volgahøns. Er der virkelig
 > ingen der har hørt om dette fjerkræ?
 
 Jeg har aldrig nogensinde hørt om den slags fugle, men jeg gætter på
 at det er en "udgået" hønserace, som evt. stammer fra Volga-området.
 
 Jeg ved ikke hvorfor, men jeg forestiller mig at volgahøns er små og
 tætte i bygningen.  Mon de kan erstattes af poussiner, eller vil de
 være for små?
 
 
 // Klaus
 
 --
 ><>    vandag, môre, altyd saam
 
 
 |  |  | 
   Invader Zim (05-05-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Invader Zim
 | 
 Dato :  05-05-02 17:06
 | 
 |  | 
 "Leif Langeskov Poulsen" <leif.poulsen@mail.dk> wrote in message
 news:3cd51e7d$0$49166$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
 >
 > PS! jeg mangler stadig oplysninger om Volgahøns. Er der virkelig ingen
 der
 > har hørt om dette fjerkræ?
 >
 Det er en race af intergalaktiske høns. De står bag mange bortførelser og
 underlige eksperimenter, især på andre bondegårdsdyr. Desuden smager de
 også godt sauteret med en delikat hvidløgssauce!
 -Invader Zim
 --
 Live in Denmark? Interested in industrial, goth, noise, ebm, idm, synth
 pop, experimental, new wave, electronic music and everything in between?
 Do yourself a favour and check us at Club Metropolis out:
www.club-metropolis.dk |  |  | 
   kautaq (05-05-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : kautaq
 | 
 Dato :  05-05-02 22:21
 | 
 |  | 
 
            Leif Langeskov Poulsen wrote:
 > PS! jeg mangler stadig oplysninger om Volgahøns. Er der virkelig ingen der
 > har hørt om dette fjerkræ?
 Jeg har kigget i alle mine leksika, ordbøger m.m.
 Der er ikke noget der hedder Volgahøns, men en søgning
 på http://www.google.com  > volga høns 
 giver dette link:
http://home.online.no/~reidarsu/id43_m.htm Eller som Klaus er inde på; du bruger bare en anden
 hønsefugl. Hvis det ikke er vildt, så kan jeg ikke
 se at det skulle have den store betydning om du bruger
 bur-agerhøne, perlehøne eller papkylling.
 Men det var jo ikke det du spurgte om    -- 
 Mike http://home2.inet.tele.dk/kautaq |  |  | 
    Klaus Alexander Seis~ (06-05-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~
 | 
 Dato :  06-05-02 05:20
 | 
 |  |  |  |  | 
  Erna Andersen (06-05-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Erna Andersen
 | 
 Dato :  06-05-02 10:05
 | 
 |  | 
 
            Se, nu er jeg en af dem, der -har ladet mig inspirere- af blodtypediæten,
 ...og er så klar i hovedet, at jeg kan holde mig til emnet...så:
 Grunden til at der bliver gjort så meget ud af spiringen af kornet i
 opskriften er fordi det er lidt farligt at gøre sådan noget selv.
 Skimmelsvampe o.a. er ikke at spøge med, men gælder det dit liv og helbred,
 så gør det, men på eget ansvar.
 Hilsen Erna    |  |  | 
 |  |