|  | 		    
					
        
         
          
         
	
          | |  | kold kartoffelsalat - verdens bedste - hvo~ Fra : sune vuorela
 | 
 Dato :  01-05-02 22:36
 | 
 |  | Hejsa!
 
 Mit spørgsmål er ganske enkelt: Hvordan laver man verdens bedste kolde
 kartoffelsalat?
 
 Ideer modtages gerne
 
 --
 sune
 
 
 |  |  | 
  Tina (02-05-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Tina
 | 
 Dato :  02-05-02 09:52
 | 
 |  | 
 "sune vuorela" <nospam@vuorela.dk> skrev i
 news:qpn0du0con3har80030d07dh6i71bsarsi@4ax.com
 > Hejsa!
 >
 > Mit spørgsmål er ganske enkelt: Hvordan laver man verdens bedste kolde
 > kartoffelsalat?
 >
 > Ideer modtages gerne
 
 Her er min favorit-kartoffelsalat:
 
 Et bæger creme fraiche (18 eller 9% vælg selv)
 ca. 350-400 g. kolde, kogte kartofler skået i skiver/stykker
 et bundt frisk purløg, fintklippet
 Lidt salt og peber
 
 Det hele vendes sammen, smages til med salt og peber, trækker lidt, og
 pyntes med purløg.
 
 Ingen rå løg, da masser af purløg også giver en mild løgsmag.
 
 Velbekomme
 
 Tina
 
 
 
 
 
 |  |  | 
  Gitte J (02-05-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Gitte J
 | 
 Dato :  02-05-02 08:09
 | 
 |  | 
 
            "Tina" <misstina_dk@hotmail.com> wrote in message
 news:3cd0e2a8$0$10912$d40e179e@nntp01.dk.telia.net...
 <snip>
  Her er min favorit-kartoffelsalat:
 > Et bæger creme fraiche (18 eller 9% vælg selv)
 > ca. 350-400 g. kolde, kogte kartofler skået i skiver/stykker
 > et bundt frisk purløg, fintklippet
 > Lidt salt og peber
 > Det hele vendes sammen, smages til med salt og peber, trækker lidt, og
 > pyntes med purløg.
 > Ingen rå løg, da masser af purløg også giver en mild løgsmag.
 > Velbekomme
 > Tina
 - Og så kan man lige tilsætte syltede agurker skåret i små tern .... så har
 man min yndlingskartoffelsalat    > Gitte
            
             |  |  | 
   cloe (02-05-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : cloe
 | 
 Dato :  02-05-02 13:11
 | 
 |  | 
 
            Så hellere bruge Miracle whip, der er mere smag i efter min mening. Det
 behøver hverken salt eller peber, løg eller purløg er fint nok og så lidt
 tomater også måske.
 "Gitte J" <gjlo98@hum.auc.dk> skrev i en meddelelse
 news:aaqodu$rb0$1@sunsite.dk...
 > "Tina" <misstina_dk@hotmail.com> wrote in message
 > news:3cd0e2a8$0$10912$d40e179e@nntp01.dk.telia.net...
 > <snip>
 >  Her er min favorit-kartoffelsalat:
 > > Et bæger creme fraiche (18 eller 9% vælg selv)
 > > ca. 350-400 g. kolde, kogte kartofler skået i skiver/stykker
 > > et bundt frisk purløg, fintklippet
 > > Lidt salt og peber
 > > Det hele vendes sammen, smages til med salt og peber, trækker lidt, og
 > > pyntes med purløg.
 > > Ingen rå løg, da masser af purløg også giver en mild løgsmag.
 > > Velbekomme
 > > Tina
 >
 > - Og så kan man lige tilsætte syltede agurker skåret i små tern .... så
 har
 > man min yndlingskartoffelsalat    > > Gitte
 >
 >
 >
            
             |  |  | 
   Esben (02-05-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Esben
 | 
 Dato :  02-05-02 19:54
 | 
 |  | 
 "Gitte J" <gjlo98@hum.auc.dk> skrev i en meddelelse
 news:aaqodu$rb0$1@sunsite.dk...
 > "Tina" <misstina_dk@hotmail.com> wrote in message
 > news:3cd0e2a8$0$10912$d40e179e@nntp01.dk.telia.net...
 > <snip>
 >  Her er min favorit-kartoffelsalat:
 > > Et bæger creme fraiche (18 eller 9% vælg selv)
 > > ca. 350-400 g. kolde, kogte kartofler skået i skiver/stykker
 > > et bundt frisk purløg, fintklippet
 > > Lidt salt og peber
 > > Det hele vendes sammen, smages til med salt og peber, trækker lidt, og
 > > pyntes med purløg.
 > > Ingen rå løg, da masser af purløg også giver en mild løgsmag.
 > > Velbekomme
 > > Tina
 >
 > - Og så kan man lige tilsætte syltede agurker skåret i små tern .... så
 har
 > man min yndlingskartoffelsalat    Lidt sennep kan man osse putte i.
 --
 Esben
            
             |  |  | 
   Duggi (02-05-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Duggi
 | 
 Dato :  02-05-02 22:18
 | 
 |  | 
 
            > <snip>
 >  Her er min favorit-kartoffelsalat:
 > > Et bæger creme fraiche (18 eller 9% vælg selv)
 > > ca. 350-400 g. kolde, kogte kartofler skået i skiver/stykker
 > > et bundt frisk purløg, fintklippet
 > > Lidt salt og peber
 > > Det hele vendes sammen, smages til med salt og peber, trækker lidt, og
 > > pyntes med purløg.
 > > Ingen rå løg, da masser af purløg også giver en mild løgsmag.
 > > Velbekomme
 > > Tina
 >
 > - Og så kan man lige tilsætte syltede agurker skåret i små tern .... så
 har
 > man min yndlingskartoffelsalat    > > Gitte
 >
 Min favorit er kolde kogte kartofler og creme fraiche som smages til med
 karry, salt og peber.
 Pyntes med tomater og/eller agurke skiver
 Mvh. Klaus
            
             |  |  | 
    Annika Pedersen (02-05-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Annika Pedersen
 | 
 Dato :  02-05-02 22:21
 | 
 |  | 
 
            Den foretrukne her er ikke for sund, men det er jo ikke så tit, så hvad
 pokker
 ½ mayonnaise
 ½ creme fraise
 kartofler
 salt, peber, karry og purløg
 Annika
http://annika.dk |  |  | 
    Lene Heier (03-05-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Lene Heier
 | 
 Dato :  03-05-02 07:25
 | 
 |  | 
 En grøn kartoffelsalat:
 
 Småbitte kolde, kogte kartofler vendes i en olie-/eddikedressing som
 til en grøn salat. Et par finthakkede rødløg kommes i sammen med
 masser - MASSER-  af hakket purløg, persille, kørvel ... og hvad haven
 ellers  formår af grønt. En lille slatten dusk fra supermarkedet gør
 det ikke. :)
 
 Mvh
 Lene Heier
 
 
 
 
 |  |  | 
  Svend Andersen (03-05-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Svend Andersen
 | 
 Dato :  03-05-02 08:11
 | 
 |  | 
 
            lene@post2.tele.dk writes:
 >MASSER-  af hakket purløg, persille, kørvel ... og hvad haven
 >ellers  formår af grønt.
 Alle de mange slags grønt er sgu da smagsforvirrende.
 Een eller højst 2 slags grønt TAK !     hilsen Svend A
            
             |  |  | 
  Lene Heier (04-05-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Lene Heier
 | 
 Dato :  04-05-02 08:15
 | 
 |  | 
 
            On Fri, 03 May 2002 09:10:39 +0200, "Svend Andersen"
 <svend@enterpol.dk> wrote:
 >Een eller højst 2 slags grønt TAK !     Monsieur le Prince (Henrik, du ved!) bruger altid 3 slags i sin
 frokostomelet: Purløg, persille, dild. :)
 Mvh
 Lene Heier
            
             |  |  | 
  Detlev von Krüchten (03-05-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Detlev von Krüchten
 | 
 Dato :  03-05-02 16:25
 | 
 |  | 
 
            Hej,
 hvis du kan læse tysk, er det værd at se på www.kartoffelsalate.de. Her sner det med opskrifter.
 Mvh Detlev
 "sune vuorela" <nospam@vuorela.dk> skrev i en meddelelse
 news:qpn0du0con3har80030d07dh6i71bsarsi@4ax.com...
 > Hejsa!
 >
 > Mit spørgsmål er ganske enkelt: Hvordan laver man verdens bedste kolde
 > kartoffelsalat?
 >
 > Ideer modtages gerne
 >
 > --
 > sune
            
             |  |  | 
  Leif Langeskov Pouls~ (04-05-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Leif Langeskov Pouls~
 | 
 Dato :  04-05-02 14:32
 | 
 |  | 
 "sune vuorela" <nospam@vuorela.dk> skrev i en meddelelse
 news:qpn0du0con3har80030d07dh6i71bsarsi@4ax.com...
 > Hejsa!
 >
 > Mit spørgsmål er ganske enkelt: Hvordan laver man verdens bedste kolde
 > kartoffelsalat?
 >
 
 Grundindegrienser:
 Kartofler, faste
 løg, finthakkede
 Kogende vand
 (oliven)olie
 (hvidvins)eddike
 salt
 peber
 
 Fremgangsmåde:
 Kartoflerne pilles og skæres i skiver mens de endnu er varme, cirka 1/2 kg.
 ad gangen.
 Tilsæt 150 - 200 g. finhakket løg, 2 - 3 spsk. (oliven)olie og salt, peber
 og eddike mit gefühl.
 Til sidst tilsættes kogende vand for at forskrække løgene lidt, og for at
 gøre kartoflerne smidige.
 Salaten blandes.
 Proceduren gentages til der ikke er flere kartofler resp. løg tilbage.
 
 Salaten skal nu stå roligt og køle ned.
 Er den for tør tilsættes mere kogende vand.
 
 Hvis den efter en time stadig er for våd (som en suppe) tilsættes flere
 kartofler.
 
 Dette basisprodukt kan spises som det er eller kan varieres med krydderier
 f.eks. merian, basilikum, hvidløg, kinesisk soya, sennep o.lign.
 
 mvh. leif
 
 
 
 
 |  |  | 
 |  |