|  | 		    
					
        
         
          
         
	
          | |  | Skilt Sause Fra : Bolette Nielsen
 | 
 Dato :  30-04-02 19:50
 | 
 |  | Godaften
 
 Jeg har et spørgsmål, som jeg håber at kan få svar på herinde.
 Hver gang, og jeg mener virkelig HVER GANG jeg laver sause med mælk eller
 fløde, skiller den ad. Er det normalt, eller hvad gør jeg galt?. Faktisk
 synes jeg ikke det ser særlig appetitligt ud.
 Håber på et svar eller to ( eller endnu flere ), da jeg er ved at få grå hår
 i hovedet over det, og det er lidt tidligt at blive gråhåret i en aldre af
 bare 27 år ik'?.
 
 Mange sause hilsner
 
 Bolette
 
 
 
 
 |  |  | 
  Lars (30-04-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Lars
 | 
 Dato :  30-04-02 20:34
 | 
 |  | "Bolette Nielsen" skrev:
 
 > HVER GANG jeg laver sause med mælk eller
 > fløde, skiller den ad.
 
 Jeg forestiller mig at du muligvis er lidt for utålmodig med varmen, og
 giver den for meget varme for hurtigt. Hvis ja, så varm istedet sovsen
 langsommere op, under hyppig omrøring.
 
 Sovs der skiller kan i flere tilfælde samles igen vha. koldt vand (kun en
 smule ad gangen).
 
 Fløde kan være lidt svær at undgå at varme for meget op, så her er tricket
 at vente med at komme fløden i. Lav sovsen. Smag den til med salt, peber og
 kryderier. Når den smager som den skal, og lige før sovsen "koges op" en
 sidste gang inden servering (varmes op til den bobler svagt) så hældes
 fløden i.
 
 - Lars
 
 
 
 
 |  |  | 
  jesper (30-04-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : jesper
 | 
 Dato :  30-04-02 20:52
 | 
 |  | "Bolette Nielsen" <Bobo@kimj.dk> skrev i en meddelelse
 news:aamp18$2ujl$1@news.cybercity.dk...
 > Hver gang, og jeg mener virkelig HVER GANG jeg laver sause med mælk eller
 > fløde, skiller den ad. Er det normalt, eller hvad gør jeg galt?.
 
 Jeg fremlagde engang samme problem overfor en kok jeg mødte. Svaret var ret
 kedeligt, for den der tænker i bare halv-sunde baner: Brug piskefløde -
 kaffefløde skiller!
 
 Jesper
 
 
 
 
 |  |  | 
  Duggi (30-04-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Duggi
 | 
 Dato :  30-04-02 22:53
 | 
 |  | > Jeg har et spørgsmål, som jeg håber at kan få svar på herinde.
 > Hver gang, og jeg mener virkelig HVER GANG jeg laver sause med mælk eller
 > fløde, skiller den ad.
 
 Jeg tror det er varmen. Hvis du spilkoger saucen vil den skille. Ved lav
 varme har jeg aldrig problemer (dog har min sauce altid en tendes til, at
 skille hvis jeg både bruger hvidvin og mælk/fløde).
 
 /Klaus
 
 
 
 
 |  |  | 
 |  |