|  | 		    
					
        
         
          
         
	
          | |  | Romkugler - som dem fra bageren ? Fra : Morten Simonsen
 | 
 Dato :  28-04-02 15:05
 | 
 |  | Hejsa
 Når jeg gang på gang går forbi det lækkert oplyste bagervindue falder øjnene
 på de pyramide-stablet romkugler som efter min mening smager utrolig godt!
 Dem jeg snakker om er de brune, cholokade-agtige som man kan få hos langt de
 fleste bagere. Jeg har hørt at de hos bageren, faktisk blander en masse
 rester i, og det skulle efter sigende ikke være helt lækkert, men ikke
 destimindre synes jeg smagen er ligeså god stadigvæk.
 
 Mig spørgsmål går på om det er muligt at lave nogle selv, magen til dem fra
 bageren, og om nogle evt. har en opskrift liggende ?
 
 Venlig Hilsen Morten
 
 
 
 
 |  |  | 
  Klaus Alexander Seis~ (28-04-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~
 | 
 Dato :  28-04-02 16:25
 | 
 |  | 
 
            Morten Simonsen skrev:
 > de pyramide-stablet romkugler som efter min mening smager utrolig
 > godt!
 Så har du vel besøgt Jespers "Dansk Romkugleservice", som bor på
 <http://home.worldonline.dk/jesniel/romkugle.htm>?   Under "ulækkert"
 kan man finde en simpel opskrift på romkugler, men jeg har ikke
 prøvet den.
   // Klaus
 -- 
  ><>    vandag, môre, altyd saam
            
             |  |  | 
  Trine Kornum Christi~ (28-04-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Trine Kornum Christi~
 | 
 Dato :  28-04-02 16:30
 | 
 |  | "Morten Simonsen" <post@simonsen.mail.dk> writes:
 
 > Hejsa
 > Når jeg gang på gang går forbi det lækkert oplyste bagervindue falder øjnene
 > på de pyramide-stablet romkugler som efter min mening smager utrolig godt!
 > Dem jeg snakker om er de brune, cholokade-agtige som man kan få hos langt de
 > fleste bagere. Jeg har hørt at de hos bageren, faktisk blander en masse
 > rester i, og det skulle efter sigende ikke være helt lækkert, men ikke
 > destimindre synes jeg smagen er ligeså god stadigvæk.
 >
 > Mig spørgsmål går på om det er muligt at lave nogle selv, magen til dem fra
 > bageren, og om nogle evt. har en opskrift liggende ?
 
 Så vidt jeg huske fra min efterskoletid var det bare kagerester
 blandet med lidt marmelade, kakaopulver, sukker og romessens. Kageresterne blev
 blendet og der kom resten i til det smager godt.
 
 /Trine
 
 --
 Nyhedsgrupper er ikke Jeopardy, svar efter spørgsmålet!
 
 
 |  |  | 
  Morten Simonsen (28-04-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Morten Simonsen
 | 
 Dato :  28-04-02 18:03
 | 
 |  | "Trine Kornum Christiansen" <news@trinekc.dk> wrote in message
 news:uit6bn8mo.fsf@trinekc.dk...
 >
 > Så vidt jeg huske fra min efterskoletid var det bare kagerester
 > blandet med lidt marmelade, kakaopulver, sukker og romessens. Kageresterne
 blev
 > blendet og der kom resten i til det smager godt.
 
 Lyder fornuftigt, men problemet er så at jeg kun yderst sjældent har nogle
 kagerester. Men vil det kunne anbefales at købe en færdiglavet mazarin kage
 og bruge, hvis det jeg går efter er at få den smag de har hos bageren ? ...
 og hvis ikke: Hvilken kage vil så være bedst at bage til formålet ?
 
 Venlig Hilsen Morten
 
 
 
 
 
 |  |  | 
   Trine Kornum Christi~ (29-04-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Trine Kornum Christi~
 | 
 Dato :  29-04-02 10:05
 | 
 |  | "Morten Simonsen" <post@simonsen.mail.dk> writes:
 
 > "Trine Kornum Christiansen" <news@trinekc.dk> wrote in message
 > news:uit6bn8mo.fsf@trinekc.dk...
 > >
 > > Så vidt jeg huske fra min efterskoletid var det bare kagerester
 > > blandet med lidt marmelade, kakaopulver, sukker og romessens. Kageresterne
 > blev
 > > blendet og der kom resten i til det smager godt.
 >
 > Lyder fornuftigt, men problemet er så at jeg kun yderst sjældent har nogle
 > kagerester. Men vil det kunne anbefales at købe en færdiglavet mazarin kage
 > og bruge, hvis det jeg går efter er at få den smag de har hos bageren ? ...
 > og hvis ikke: Hvilken kage vil så være bedst at bage til formålet ?
 
 Jeg ville gå ned til bageren og købe kagerester. De er da sikkert ikke
 nybagte, men det er jo også lige meget i dette tilfælde. Hos vores
 bager kan man i hvert fald købe gammelt brød, så mon ikke også man kan
 købe kagerester?
 
 /Trine
 
 --
 Nyhedsgrupper er ikke Jeopardy, svar efter spørgsmålet!
 
 
 |  |  | 
   Poul Andersen (29-04-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Poul Andersen
 | 
 Dato :  29-04-02 17:10
 | 
 |  | 
 
            >> Lyder fornuftigt, men problemet er så at jeg kun yderst sjældent har
 nogle
 > kagerester. Men vil det kunne anbefales at købe en færdiglavet mazarin
 kage
 > og bruge, hvis det jeg går efter er at få den smag de har hos bageren ?
 ....
 > og hvis ikke: Hvilken kage vil så være bedst at bage til formålet ?
 >
 > Venlig Hilsen Morten
 Sig mig Morten,- køber du også skært oksekød hos slagteren for at lave
 biksemad?
 Køb dog dine romkugler hos bageren.
 SÅ stor en delikatesse, er det vel heller ikke    Venligst
 Poul
 >
            
             |  |  | 
    Klaus Alexander Seis~ (29-04-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~
 | 
 Dato :  29-04-02 17:54
 | 
 |  | 
 
            Poul Andersen skrev:
 > Køb dog dine romkugler hos bageren.
 > SÅ stor en delikatesse, er det vel heller ikke    Nogle steder laver de ganske gode romkugler, og hvis man selv kan
 bage brød og småkager, hvorfor så ikke forsøge sig med romkugler?
 Så kan man i det mindste få dem som man vil have dem.
   // Klaus
 -- 
  ><>    vandag, môre, altyd saam
            
             |  |  | 
  Hugo (30-04-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Hugo
 | 
 Dato :  30-04-02 00:33
 | 
 |  | 
 
            Jeg skriver fra en vens computer.
 På min arbejdsplads laver vi romkugler på følgende måde:
 Wienerbrød fra dagen før, men altid uden creme.
 Cremen gør at romkuglerne kan bliver sure efter nogle dage og cremen kan
 indeholde baktuser.
 Hindbærmarmelade til massen bliver lind og nem at arbejde med.
 Derefter Kakao og romessens til passende smag og brun farve.
 Trilles runde og dybbes i varm chokolade og trilles i krymmel, Enten brun
 eller de farvede.
 Jeg har 2 opskrifter på romkugler liggende på min hjemmeside. En afdem
 indeholder æblemarmelade i stedet
 for hindbær. Men det er smag og behag.
 Hilsen
 Kim
www.bager-kim.dk "Morten Simonsen" <post@simonsen.mail.dk> skrev i en meddelelse
 news:aagvo4$1ht$1@sunsite.dk...
 > Hejsa
 > Når jeg gang på gang går forbi det lækkert oplyste bagervindue falder
 øjnene
 > på de pyramide-stablet romkugler som efter min mening smager utrolig godt!
 > Dem jeg snakker om er de brune, cholokade-agtige som man kan få hos langt
 de
 > fleste bagere. Jeg har hørt at de hos bageren, faktisk blander en masse
 > rester i, og det skulle efter sigende ikke være helt lækkert, men ikke
 > destimindre synes jeg smagen er ligeså god stadigvæk.
 >
 > Mig spørgsmål går på om det er muligt at lave nogle selv, magen til dem
 fra
 > bageren, og om nogle evt. har en opskrift liggende ?
 >
            
             |  |  | 
  jesper (30-04-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : jesper
 | 
 Dato :  30-04-02 10:02
 | 
 |  | 
 
            "Hugo" <no@way.no> skrev i en meddelelse
 news:3ccdd834$0$49093$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
 > På min arbejdsplads laver vi romkugler på følgende måde:
 >
 > Wienerbrød fra dagen før, men altid uden creme.
 > Cremen gør at romkuglerne kan bliver sure efter nogle dage og cremen kan
 > indeholde baktuser.
 >
 > Hindbærmarmelade til massen bliver lind og nem at arbejde med.
 > Derefter Kakao og romessens til passende smag og brun farve.
 Inspireret af den senere tids debatter herinde, er jeg simpelthen nødt til
 at at spørge: Kan de fryses?
   Jesper
            
             |  |  | 
  Peter W. Bosse (30-04-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Peter W. Bosse
 | 
 Dato :  30-04-02 06:07
 | 
 |  | 
 
            "Morten Simonsen" <post@simonsen.mail.dk> skrev följande i meddelandet:
 > Mig spørgsmål går på om det er muligt at lave nogle selv, magen til
 > dem fra bageren, og om nogle evt. har en opskrift liggende ?
 Se evt. tråden omkring den 15-07-00, "Hjemmelavede romkugler????".
http://makeashorterlink.com/?F369317C Når dette er læst, kan man kan sagtens forestille sig, hvorfra 'Dansk
 Romkugleservice' har hentet sin store inspiration   Desuden tror jeg næppe det kan betale for sig for en almindelig åndelig
 at lave dem selv. Især ikke, hvis man først skal ud og købe
 wienerbrød&kager, for bagefter af ødelægge og køre det op til romkugler.
 Hvis du bor i Storstaden København, kender jeg én som sælger nogle
 aldeles glimrende romkugler  http://www.aok.dk/E/V/CPHDK/0001/01/03/cs1.html --
 Mvh.
 Peter W. Bosse
 SELVPÅFØRT FODSVAMP
 Kan man overleve at drikke 40 kopper kaffe på en dag? Kan kvinder
 virkelig bedst li' mænd, der opfører sig som svin? Og hvordan er det at
 have fodsvamp? Nettet rummer beretninger og dokumentation af sære
 eksperimenter om hvad som helst...
http://politiken.dk/VisArtikel.iasp?PageID=210676 |  |  | 
  Ole & Christina (03-05-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Ole & Christina
 | 
 Dato :  03-05-02 22:59
 | 
 |  | 
 "Peter W. Bosse" <peterw.bosse@worldonline.dk> skrev i en meddelelse news:nGpz8.7412$HZ2.639334@news000.worldonline.dk...
 > Hvis du bor i Storstaden København, kender jeg én som sælger nogle
 > aldeles glimrende romkugler   > http://www.aok.dk/E/V/CPHDK/0001/01/03/cs1.html Peter, du burde forbydes!
 Jeg har nu tygget mig igennem tre stk, og den sidste kan jeg bare ikke klemme ned.
 Det er dog ikke det største problem.
 Det er værre endnu, at jeg nu er nødt til at cykle hele vejen fra Amager til Østerbro MINDST en gang om dagen for at hente nye
 forsyninger    Tak for smagsprøven. De med choko-krymmel er helt klart de bedste    --
 Ole S
            
             |  |  | 
 |  |