|  | 		    
					
        
         
          
         
	
          | |  | god ide til forret .... Fra : Janner
 | 
 Dato :  03-04-02 19:53
 | 
 |  | Gode ideer ønskes,
 Har en ordentlig røvfuld hummer haler til at ligge ... Så en eller anden
 skøøøøn ret hvor de indgår ville være lækkert
 
 Mvh.
 
 Jan
 
 
 
 
 |  |  | 
  Ole & Christina (03-04-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Ole & Christina
 | 
 Dato :  03-04-02 20:55
 | 
 |  | 
 "Janner" <jan@tjaaa.dk> skrev i en meddelelse news:3cab4fbe$0$10879$ba624c82@nntp01.dk.telia.net...
 > Gode ideer ønskes,
 > Har en ordentlig røvfuld hummer haler til at ligge ... Så en eller anden
 > skøøøøn ret hvor de indgår ville være lækkert
 H,H,H,S,P,C!
 Hummerhalerne klippes op i bugen, og tarmen fjernes. Lægges i et ovnfast fad i et lag.
 
 Hvidløg og Paprika brunes i lidt smør i en gryde. Mere smør smeltes med. Citron tilsættes, og hvidvin blandes i. Simrer i et stykke
 tid.
 Lagen hældes over hummerhalerne, det hele sættes i en ovn og hygger sig "et glas vin eller to" indtil halerne er møre. Pas på de
 ikke får for meget, da de ellers bliver seje.
 Serveres med salat og godt brød og mere hvidvin
 Beklager den manglende mængdeangivelse, men jeg lærte det af en Skagbo over en 4-5 kg hummerhaler så efterfølgende er det blevet
 lidt eksperimenterende. Men en god Anne Larsen Hader er det i hvert fald....
 
 --
 God appetit Ole S.
 
 
 
 
 |  |  | 
  Lars M. Pedersen (04-04-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Lars M. Pedersen
 | 
 Dato :  04-04-02 10:35
 | 
 |  | 
 "Janner" <jan@tjaaa.dk> skrev i en meddelelse
 news:3cab4fbe$0$10879$ba624c82@nntp01.dk.telia.net...
 > Gode ideer ønskes,
 > Har en ordentlig røvfuld hummer haler til at ligge ... Så en eller anden
 > skøøøøn ret hvor de indgår ville være lækkert
 
 Først skal kræene "rumpes" dvs tarmen, som ses i bugen som en tynd sort
 streg, fjernes. Det gør du nemmest ved at du trækker halefinnen af, og så
 plejer tarmen at følge med ud.
 
 og så er jeg så gammeldags, at jeg synes det vil være synd at gøre andet,
 end at koge dem forsigtigt i rigeligt vand med salt eventuelt med lidt
 eddieke, og så servere dem på noget godt brød med smør og hjemmerørt
 mayonaise. Dertil et glas god hvidvin
 
 rigtig god fornøjelse
 
 Lars
 som er *lidt* misundelig
 
 
 
 
 |  |  | 
  Trine Kornum Christi~ (04-04-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Trine Kornum Christi~
 | 
 Dato :  04-04-02 18:32
 | 
 |  | "Lars M. Pedersen" wrote:
 >
 > "Janner" <jan@tjaaa.dk> skrev i en meddelelse
 > news:3cab4fbe$0$10879$ba624c82@nntp01.dk.telia.net...
 > > Gode ideer ønskes,
 > > Har en ordentlig røvfuld hummer haler til at ligge ... Så en eller anden
 > > skøøøøn ret hvor de indgår ville være lækkert
 >
 > Først skal kræene "rumpes" dvs tarmen, som ses i bugen som en tynd sort
 > streg, fjernes. Det gør du nemmest ved at du trækker halefinnen af, og så
 > plejer tarmen at følge med ud.
 
 Jeg har aldrig fjernet tarmen på mine jomfruhummerhaler.
 
 > og så er jeg så gammeldags, at jeg synes det vil være synd at gøre andet,
 > end at koge dem forsigtigt i rigeligt vand med salt eventuelt med lidt
 > eddieke, og så servere dem på noget godt brød med smør og hjemmerørt
 > mayonaise. Dertil et glas god hvidvin
 
 Vi plejer bare at koge dem og spise dem med rødvin til. Siden der var en
 der kom til at tabe en jomfruhummerhale på jorden har hunden altid stået
 lige ved siden af og set meget sulten ud.
 
 Man kan også sætte dem på et spyd, smøre dem med hvidløgssmør og grille
 dem over enten en havegrill eller et bål. Selv syntes vi det er absolut
 bedst over bål, men vi er heller ikke helt normale.
 
 /Trine
 
 
 |  |  | 
   Jan Boegh (04-04-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Jan Boegh
 | 
 Dato :  04-04-02 19:00
 | 
 |  | "Trine Kornum Christiansen" <tkc@mail.dk> wrote in message
 news:3CAC8E1F.84C37F55@mail.dk...
 
 > > Først skal kræene "rumpes" dvs tarmen, som ses i bugen som en tynd sort
 > > streg, fjernes. Det gør du nemmest ved at du trækker halefinnen af, og
 så
 > > plejer tarmen at følge med ud.
 >
 > Jeg har aldrig fjernet tarmen på mine jomfruhummerhaler.
 
 Adrrr!
 
 Forøvrigt er ordet 'rumpes' nyt for mig - i hele mit liv har jeg kun hørt
 'røves'.
 Bruges 'rumpes' virkeligt?
 
 > > og så er jeg så gammeldags, at jeg synes det vil være synd at gøre
 andet,
 > > end at koge dem forsigtigt i rigeligt vand med salt eventuelt med lidt
 > > eddieke, og så servere dem på noget godt brød med smør og hjemmerørt
 > > mayonaise. Dertil et glas god hvidvin
 
 Det er også godt - men kan godt være lidt ensformigt i længden.
 Jeg har tidlige foreslået denne:
 
 Herlig måde at nyde hummerhaler på her i sommervarmen:
 
 4 pers.
 Hummerhaler efter behov (10-20 stk/person)
 1-2 dl. fløde
 1/2 glas hvidvin (af samme slags som der drikkes til)
 2-3 fed hvidløg
 1/4 dl god olivenolie
 Saften af en halv citron eller limefrugt
 
 Hummerhalerne - med skal - flækkes på langs med en skarp kniv. Er der tale
 om frosne hummerhaler, gøres dette lettest inden de er helt optøede.
 Snit hvidløgsfedene i papirtynde skiver og rør disse i olivenolien sammen
 med citronsaft, salt (1/2 tsk) og et drøn friskkværnet hvid peber (ikke alt
 for meget).
 Lad hummerne marinere deri mindst 2 timer (men gerne natten over).
 Varm en pande op og hæld hele baduljen deri. Steg 3-4 minutter (små haler
 kortere) mens du konstant vender halerne på panden.
 Efter halvdelen af stegetiden smider du det halve glas hvidvin i.
 Tag halerne op med en hulske og hæld fløden i. Kog ind i et minut eller to.
 Server hummerhalerne i en skål og hæld saucen over. Dertil er en skive godt
 ristet brød med et penselstrøg god olivenolie herlig (brødet skal først
 penslet EFTER ristning).
 
 For de "pæne" eller hvis retten indtages under strengt civiliserede forhold,
 spiser man ved at vippe de halve haler ud af skallen, men i vores familie og
 på terassen bruges fingre og mund.
 
 Min p.t. favoritvin til denne ret er Montagny 1'er Cru (altid hvid) fra
 Bourgogne. Den er ikke så tør som Chablis og ikke så fed som Meaursault, men
 generelt vil en Chardonay kunne bruges. Jeg vil dog mene at man bør undgå de
 alt for egetræsprægede.
 
 
 vh
 Jan
 
 
 
 |  |  | 
    Lars M. Pedersen (05-04-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Lars M. Pedersen
 | 
 Dato :  05-04-02 09:01
 | 
 |  | 
 "Jan Boegh" <jan@boegh._X_net> skrev i en meddelelse
 news:0w0r8.10371$iY5.479031@news010.worldonline.dk...
 > "Trine Kornum Christiansen" <tkc@mail.dk> wrote in message
 > news:3CAC8E1F.84C37F55@mail.dk...
 
 > Forøvrigt er ordet 'rumpes' nyt for mig - i hele mit liv har jeg kun hørt
 > 'røves'.
 > Bruges 'rumpes' virkeligt?
 >
 
 Hej Jan
 Det er sikkert egnsbestemt. Jeg kommer fra den jydske østkyst (nord for
 djursland), hvorfra der foregår et betydeligt jomfruhummerfiskeri, og her
 har jeg aldrig hørt andet end udtrykket "rumpes". Jeg mener også at have
 hørt det på Læsø (hvor noget af min mere fjerne famillie er fiskere). Nu ved
 jeg jo ikke, hvor du kommer fra, men der er også et betydeligt
 jomfruhummerfiskeri fra nordsjælland, og jeg kunne godt forestille mig, at
 man brugte nogen andre udtryk der.
 
 De venligste hilsner
 Lars
 
 
 
 
 |  |  | 
 |  |