|  | 		    
					
        
         
          
         
	
          | |  | Bearnaise sauce Fra : Henrik Falkentorp
 | 
 Dato :  26-03-02 14:27
 | 
 |  | Er der nogen der har en god og  måske let opskrift på Bearnaise sauce?
 
 Henrik
 
 
 
 
 |  |  | 
  Jesper Winding (26-03-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Jesper Winding
 | 
 Dato :  26-03-02 19:57
 | 
 |  |  |  |  | 
  Esben (27-03-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Esben
 | 
 Dato :  27-03-02 01:06
 | 
 |  | 
 "Henrik Falkentorp" <h.falkentorp@city.dk> skrev i en meddelelse
 news:a7psv2$2oep$1@news.cybercity.dk...
 > Er der nogen der har en god og  måske let opskrift på Bearnaise sauce?
 
 Hva med kold bearnaise?
 
 En del mayo
 Lidt esdragon
 Lidt bearnaiseessens
 Salt og peber
 Måske endda lidt creme fraiche/ymer
 
 -> lækkert til pommes frites :)
 
 --
 Esben
 
 
 
 
 
 |  |  | 
  Kim Nielsen (28-03-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Kim Nielsen
 | 
 Dato :  28-03-02 10:19
 | 
 |  | 
 "Henrik Falkentorp" <h.falkentorp@city.dk> skrev i en meddelelse
 news:a7psv2$2oep$1@news.cybercity.dk...
 > Er der nogen der har en god og  måske let opskrift på Bearnaise sauce?
 >
 > Henrik
 >
 >
 
 Jeg søgte forleden på Opasia efter Bearnaise, og jeg mener at der var
 825 hits - opskrifter og restauranter der serverede mad med bearnaise
 m.m.
 
 Det jeg egentlig var udefter, var at finde ud af hvorfor det hedder
 Bearnaise - og det lykkes ikke.
 Jeg har også kikke i ord bøger på nettet og på papir.
 
 Er der nogen der ved det, eller kan henvise til en anden NG eller noget
 ligende hvor man kan finde svaret. ??
 
 
 --
 --
 
 -"- KGN -"-
 
 
 
 
 |  |  | 
  Klaus Alexander Seis~ (28-03-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~
 | 
 Dato :  28-03-02 10:52
 | 
 |  |  |  |  | 
   Kim Nielsen (28-03-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Kim Nielsen
 | 
 Dato :  28-03-02 11:28
 | 
 |  | 
 "Klaus Alexander Seistrup" <jakabov119@magnetic-ink.dk> skrev i en
 meddelelse
 news:jakabov+fc297ade-bbec-44cb-99ae-4dcd4d114d37@news.szn.dk...
 > Kim Nielsen skrev:
 >
 > > Det jeg egentlig var udefter, var at finde ud af hvorfor det
 > > hedder Bearnaise - og det lykkes ikke.
 >
 > På <http://www.google.com/search?q=bearnaise+etymology&btnI=1>  står
 > der bl.a.:
 >
 >   »ETYMOLOGY: French béarnaise, feminine of béarnais, of Béarn«
 >
 > Se <http://www.bartleby.com/61/71/B0137100.html>  for den fulde ordlyd,
 > samt fx <http://www.bearn-online.com/>  for at se hvad Béarn er.
 >
 >
 >   // Klaus
 >
 > --
 >  ><> vandag, môre, altyd saam
 Mange tak for svaret, nu blev jeg lidt klogere, og det er jo altid godt.
 --
 --
 -"- KGN -"-
            
             |  |  | 
  Deleuran (28-03-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Deleuran
 | 
 Dato :  28-03-02 12:02
 | 
 |  | 
 > Det jeg egentlig var udefter, var at finde ud af hvorfor det hedder
 > Bearnaise - og det lykkes ikke.
 > Jeg har også kikke i ord bøger på nettet og på papir.
 >
 > Er der nogen der ved det, eller kan henvise til en anden NG eller noget
 > ligende hvor man kan finde svaret. ??
 
 Den Store Danske Encyklopædi skriver bl. a.:
 Bernaise:
 ....... Saucen er skabt ca. 1830 af kokken Collinet i restaurent
 PavillonHenri IV, der ligger i byen Saint-Germain-en-Laye, og er opkaldt
 efter Henrik 4.s fødeegn Bearn.
 
 Lone
 
 
 
 
 |  |  | 
  Deleuran (28-03-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Deleuran
 | 
 Dato :  28-03-02 12:04
 | 
 |  | 
 "Henrik Falkentorp" <h.falkentorp@city.dk> skrev i en meddelelse
 news:a7psv2$2oep$1@news.cybercity.dk...
 > Er der nogen der har en god og  måske let opskrift på Bearnaise sauce?
 >
 > Henrik
 
 Escoffier´s opskrift på Sauce Bearnaise udover at være fremragende, nok nær
 det mest autentiske jeg kan komme på:
 
 Sauce Béarnaise: 2 Deciliter Hvidvin og 2 Deciliter Estragon Eddike
 tilsættes 4 Skefulde hakkede Charlotter, 20 Gram hakkede Estragonblade, 10
 Gram Kørvel, 5 Gram groftknust Peber og 1 Pris Salt og nedkoges derefter tit
 en Trediedel.
 Det stilles derpaa tit Afkøling nogle Minutter, saa tilføjes 6 Æggeblommer,
 og Saucen monteres ved svag Ild mod 500 Gram Smør (der kan være smeltet i
 Forvejen), idet den piskes let.
 Da Saucen lieres ved den jævnt fremadskridende Kogning af Æggeblommerne, er
 det nødvendigt at tillave Bearnaise Sauce ved svag Ild.
 Naar Smørret er kommet i, passeres Saucen gennem et Etamineklæde.
 Den krydres mod en Smule Kayenne, og dertil føjes en Skefuld Estragon og en
 halv Skefuld hakket Kørvel.
 Anvendes særligt tit stegt Kød.
 Bemærk. Denne Sauce bør ikke serveres meget varm, da den jo egentlig er en
 Mayonnaise med Smør. Det er tilstrækkeligt, at den er lunken; hvis den er
 for varm, skiller den let.
 I saa Tilfælde kan man atter gøre Saucen anvendelig ved at komme nogle
 Draaber Vand i den, og derpaa bearbejde den mod Piskeriset.
 
 Nem er denne opskrift ikke, men måske vil dette opvejes af glæden ved selv
 at fremstille en fantastisk og original sauce.
 
 Lone
 
 
 
 
 |  |  | 
  H. Olesen (28-03-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : H. Olesen
 | 
 Dato :  28-03-02 22:54
 | 
 |  | 
 
            On Tue, 26 Mar 2002 14:26:43 +0100, "Henrik Falkentorp"
 <h.falkentorp@city.dk> wrote:
 >Er der nogen der har en god og  måske let opskrift på Bearnaise sauce?
 Jeg har brugt opskriften fra denne side
http://sites.tv2.dk/opskrifter/707.htm som var så nem, at selv jeg kunne finde ud af den. Og jeg syntes at
 den smagte ganske udmærket, betydeligt bedre end den bearnaise jeg har
 lavet fra pulver.
 -- 
 mange havehilsener Helle
http://www.havesiden.dk *** Det er bedre at have jord under neglene end jord i hovedet ***
            
             |  |  | 
 |  |