|  | 		    
					
        
         
          
         
	
          | |  | Lage for oliven og feta Fra : Lars Thomsen Nielsen
 | 
 Dato :  25-03-02 22:18
 | 
 |  | Når jeg køber oliven og feta hos grønthandleren får jeg det altid i en pose
 næsten uden nogen lage. Hvordan laver man selv sin egen lage til disse to
 ting? Og et lille tillægsspørgsmål. Hvor længe kan oliven og feta klare sig
 i køleskabet hvis det ligger i ordenlig lage?
 
 mvh
 
 Lars Thomsen Nielsen
 
 ********************************************************
 This emails is made by 100% recycled electrons
 ********************************************************
 
 
 
 
 |  |  | 
  Henrik (26-03-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Henrik
 | 
 Dato :  26-03-02 11:46
 | 
 |  | Saltvand i passende styrke!...smag dig frem.
 
 Både feta og oliven nedlægges i saltlage efter henholdvis ostning og
 plukning.
 
 Holdbarheden er vist umulig at gætte på, da forhistorien  om lagringen (tid
 & temperatur) næppe kendes...
 
 H
 "Lars Thomsen Nielsen" <lars@flexcom.dk> wrote in message
 news:3c9f92f0$0$87893$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
 > Når jeg køber oliven og feta hos grønthandleren får jeg det altid i en
 pose
 > næsten uden nogen lage. Hvordan laver man selv sin egen lage til disse to
 > ting? Og et lille tillægsspørgsmål. Hvor længe kan oliven og feta klare
 sig
 > i køleskabet hvis det ligger i ordenlig lage?
 >
 > mvh
 >
 > Lars Thomsen Nielsen
 >
 > ********************************************************
 > This emails is made by 100% recycled electrons
 > ********************************************************
 >
 >
 
 
 
 
 |  |  | 
  Peter Jensen (26-03-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Peter Jensen
 | 
 Dato :  26-03-02 21:34
 | 
 |  | > Saltvand i passende styrke!...smag dig frem.
 >
 > Både feta og oliven nedlægges i saltlage efter henholdvis ostning og
 > plukning.
 
 Personligt mener jeg at friske oliven best bevares i olivenolie tilsat et
 par meget groft hakkede citroner (skiver, delt i 4-6 stykker). De holder
 pænt længe, og tager ikke afsmag af salt. Jeg mener at det er synd for
 oliven hvis de smager for meget af salt. Feta derimod skal i en relativt
 kraftig saltlage, da det fremhæver smagen.
 
 --
 PeKaJe
 
 
 
 
 |  |  | 
   Brian Skaarup (08-04-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Brian Skaarup
 | 
 Dato :  08-04-02 20:57
 | 
 |  | 
 
            On Tue, 26 Mar 2002 21:34:07 +0100, "Peter Jensen"
 <pekaje@hotmail.youmightwannaremovethis.com> wrote:
 >> Saltvand i passende styrke!...smag dig frem.
 >>
 >> Både feta og oliven nedlægges i saltlage efter henholdvis ostning og
 >> plukning.
 Jamie Oliver brugte olivenolie til sin feta:
http://www.dr.dk/barmad/opskrift15.htm |  |  | 
  Ake Tegengren (08-04-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Ake Tegengren
 | 
 Dato :  08-04-02 10:20
 | 
 |  | Lars Thomsen Nielsen wrote:
 
 
 > Hvor længe kan oliven og feta klare sigi køleskabet hvis det ligger i
 > ordenlig lagen
 
 Enligt min erfarenhet håller sig dansk feta i lag ett par veckor. Det första
 som blir dåligt är lagen själv, och om man kokar om den efter några veckor
 förlängs alltså hållbarheten något. Tyvärr blir fetan smulig av djupfrysing.
 --
 
 o
 Ake Tegengren
 aat@pmt.kth.se
 
 
 
 
 |  |  | 
 |  |