| "ottesen" <ottesenSPAM-MIG-IKKE@sol.dk> skrev i meddelandet...
 > Er der nogen der har en spændende opskrift på subj.?
 
 Ægte mayonnaise (majonæse):
 
 2 æggeblommer
 salt (gerne fra Salzburg)
 lidt hvidt peber
 2 tsk Dijon-sennep
 2 tsk citronsaft
 2½ dl olie
 et par dråber Worcestersauce
 
 Sådan gør man.
 Alle ingredienser samme temperatur ellers skiller mayonnaisen.
 Æggeblommer røres med salt (gerne fra Salzburg), hvidt peber, sennep
 og et par dråber citronsaft. Rør hele tiden i samme retning og brug
 gerne piskeris - Når krydderierne er rørt ud og massen godt blandet,
 røres olien i dråbevis. Så snart blandingen begynder at blive
 cremeagtigt, kan olien tilsættes i en tynd stråle -Tilsæt resten af
 citronsaften og smag til med Worcestersauce - Opbevares i køleskab.
 
 NB: Hvis mayonnaisen skulle skille, kan man redde den ved at røre en
 ekstra æggeblomme ud i en skål og derefter tilsætte den skilte
 mayonnaise lidt af gangen under stadig omrøring.
 
 Variation 1
 Karry-mayonnaise:
 Mayonnaisen røres op med 2 tsk karry (gerne mere) - røres evt. lind med
 2 spsk af lagen fra en dåse asparges eller fløde.
 
 Variation 2
 Paprika-mayonnaise:
 1 spsk mild paprika, 1 spsk paprikapuré eller koncentreret tomatpuré og
 1 spsk kraftigt krydret tomatketchup røres i mayonnaisen.
 
 --
 Mvh.
 Peter W. Bosse
 
 "Skumhøns", som distribueres i DK af bl.a. Lekkerland og Supergros A/S.
 På baggrund af de oplysninger der nu foreligger om sygdomsforløbet hos
 de to kvinder, vurderer embedslægeinstitutionen i Nordjyllands Amt, at
 der ikke aktuelt er belæg for at antage, at "skumhønsene" har fremkaldt
 sygdomsforløbet.
 Flere oplysninger hos regionschef i Fødevareregion Nordjylland Gunnar
 Mylius Pedersen, tlf.  98 78 10 10
 
 
 
 
 |