|  | 		    
					
        
         
          
         
	
          | |  | Kødmængde til fest Fra : Mette Svangren
 | 
 Dato :  03-03-02 09:22
 | 
 |  | Jeg skal have beregnet, hvor meget lammekød jeg skal bruge til en stor fest.
 Til daglig regner jeg med ca. 100 g kød pr. person, men hvor meget er det
 nu, man beregner til fest? Det foresvæver mig at være noget med 200-250
 g...men bør jeg mon have endnu mere, blot for at være på den sikre side?
 
 MVH Mette
 
 
 
 
 |  |  | 
  Stig1 (03-03-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Stig1
 | 
 Dato :  03-03-02 11:15
 | 
 |  | 
 
            "Mette Svangren" skrev d. 03-03-02 09:22 dette indlæg :
 > Jeg skal have beregnet, hvor meget lammekød jeg skal bruge til en stor
 fest.
 > Til daglig regner jeg med ca. 100 g kød pr. person, men hvor meget er
 det
 > nu, man beregner til fest? Det foresvæver mig at være noget med
 200-250
 > g...men bør jeg mon have endnu mere, blot for at være på den sikre
 side?
 > 
 > MVH Mette
 > 
 > 
 -- 
 Leveret af:
http://www.kandu.dk/ "Vejen til en hurtig løsning"
            
             |  |  | 
  Lars (03-03-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Lars
 | 
 Dato :  03-03-02 16:26
 | 
 |  | "Mette Svangren" skrev:
 
 > Til daglig regner jeg med ca. 100 g kød pr. person,
 > men hvor meget er det nu, man beregner til fest?
 
 Jeg syntes det også afhænger meget af hvad der ellers er af f.eks. forret,
 tilbehør og dessert.
 
 Er der kun en hovedret ville jeg tage 250g kød, men med forret ville jeg kun
 regne 200g.
 
 Er der meget tilbehør bliver der måske kun spist 150g per person, men jeg
 her ville jeg dog altid lægge lidt oveni - og runde op til 200g for en
 sikkerheds skyld.
 
 - Lars
 
 
 
 
 
 |  |  | 
  Mette Svangren (03-03-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Mette Svangren
 | 
 Dato :  03-03-02 16:54
 | 
 |  | 
 Lars skrev bl.a.
 
 > Er der kun en hovedret ville jeg tage 250g kød, men med forret ville jeg
 kun
 > regne 200g.
 >
 > Er der meget tilbehør bliver der måske kun spist 150g per person, men jeg
 > her ville jeg dog altid lægge lidt oveni - og runde op til 200g for en
 > sikkerheds skyld.
 
 
 Det er også, hvad jeg er blevet enig med min kødleverandør (svigerfars
 hobbyfåreavl) om. Der er både forret, hovedret, dessert, kaffe og kage og
 natmad! Så mon ikke folk kan overleve på 200 g.
 
 Men så kom vi til at snakke om, hvor meget fisk (til ørredterrine) vi mon
 skal beregne pr. person...Her blev vi også enige om 200 g, men her "rå"
 fisk, og så mene at det går op, når de er fileterede. Lyder det helt hen i
 vejret?
 
 Tak for hjælpen
 Mette
 
 
 
 
 |  |  | 
   Lars (03-03-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Lars
 | 
 Dato :  03-03-02 17:08
 | 
 |  | 
 
            "Mette Svangren" skrev:
 > 200 g, men her "rå" fisk, og så mene at det går
 > op, når de er fileterede. Lyder det helt hen i
 > vejret?
 Det lyder fornuftigt i mine ører    - Lars
            
             |  |  | 
   Claus Lerbech Jensen (03-03-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Claus Lerbech Jensen
 | 
 Dato :  03-03-02 17:19
 | 
 |  | 
 "Mette Svangren" <svangut@hotmail.com> wrote in message
 news:3c824731$0$17228$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
 >
 >  Lars skrev bl.a.
 >
 > > Er der kun en hovedret ville jeg tage 250g kød, men med forret ville jeg
 > kun
 > > regne 200g.
 > >
 > > Er der meget tilbehør bliver der måske kun spist 150g per person, men
 jeg
 > > her ville jeg dog altid lægge lidt oveni - og runde op til 200g for en
 > > sikkerheds skyld.
 >
 >
 > Det er også, hvad jeg er blevet enig med min kødleverandør (svigerfars
 > hobbyfåreavl) om. Der er både forret, hovedret, dessert, kaffe og kage og
 > natmad! Så mon ikke folk kan overleve på 200 g.
 >
 > Men så kom vi til at snakke om, hvor meget fisk (til ørredterrine) vi mon
 > skal beregne pr. person...Her blev vi også enige om 200 g, men her "rå"
 > fisk, og så mene at det går op, når de er fileterede. Lyder det helt hen i
 > vejret?
 >
 > Tak for hjælpen
 > Mette
 >
 >
 
 200 g rå fisk til forret og 200 g lam til hovedret er ret meget, og det er
 for meget fisk 100 g er mere passende
 hvis der skal være plads til dessert, tilbehør, kartofler, kaffe, kage,
 natmad, eller ender det med at du står med mange
 rester og at folk kan "trille hjem". Selfølgelig skal folk blive mætte, men
 de skal jo heller ikke forspise sig, gode
 grønsager og en lækker kartoffel er bedre end meget kød
 
 
 
 
 |  |  | 
    Mette Svangren (03-03-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Mette Svangren
 | 
 Dato :  03-03-02 18:04
 | 
 |  | Claus skrev bl.a.
 
 > 200 g rå fisk til forret og 200 g lam til hovedret er ret meget, og det er
 > for meget fisk 100 g er mere passende
 
 Men når jeg skriver "rå" fisk, mener jeg hele fisk (idet jeg får dem direkte
 fra dambruget). Der skal altså skæres hoved og hale af, fileteres og så
 videre. Egentlig ville jeg så netop forvente at ende på i omegnen af netto
 100 g fisk pr. person. Sådan at jeg, når jeg nu skal lave terrine til 70
 mennesker, skal bestille 14 kg fisk, som så nok er reduceret til ca. 7 kg
 rent kød.
 
 MVH Mette
 
 
 
 
 |  |  | 
    Sebastian Loeck (05-03-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Sebastian Loeck
 | 
 Dato :  05-03-02 23:13
 | 
 |  | Claus Lerbech Jensen <claus@lerbech.dk> wrote:
 
 >
 > 200 g rå fisk til forret og 200 g lam til hovedret er ret meget, og det er
 > for meget fisk 100 g er mere passende
 > hvis der skal være plads til dessert, tilbehør, kartofler, kaffe, kage,
 > natmad, eller ender det med at du står med mange
 > rester og at folk kan "trille hjem". Selfølgelig skal folk blive mætte, men
 > de skal jo heller ikke forspise sig, gode
 > grønsager og en lækker kartoffel er bedre end meget kød
 Nemlig.
 
 Jeg plejer at regne med
 75-125 gr til fisk til forretten
 150-200 gr kød til hovedretten
 250 gr grøntsager
 150 - 200 gr tør kulhydrat (brød, kartoffel, ris, pasta....)
 
 Når jeg spiser det og drikker lidt vin (0,5 l) og rigelig vand (1 l)
 SKAL jeg ud og danse for at komme af med vægten.
 
 hilsen
 Sebastian
 
 
 |  |  | 
  Sebastian Loeck (05-03-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Sebastian Loeck
 | 
 Dato :  05-03-02 23:13
 | 
 |  | Lars <ab@cd.de> wrote:
 
 > "Mette Svangren" skrev:
 >
 > > Til daglig regner jeg med ca. 100 g kød pr. person,
 > > men hvor meget er det nu, man beregner til fest?
 >
 > Jeg syntes det også afhænger meget af hvad der ellers er af f.eks. forret,
 > tilbehør og dessert.
 >
 > Er der kun en hovedret ville jeg tage 250g kød, men med forret ville jeg kun
 > regne 200g. (...)
 
 Du er vist fra Jylland, eller har du familiære forbindelser til
 slagteribranchen ? - et halv pund kød per person til folk der normalt
 spiser 100 - 150 gr ?
 
 Skriv lidt mere om menuen Mette.
 mvh
 Sebastian
 
 
 |  |  | 
   Mette Svangren (06-03-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Mette Svangren
 | 
 Dato :  06-03-02 10:00
 | 
 |  | 
 "Sebastian Loeck" <sebalo@worldonline.dk> wrote in message
 news:1f8jga9.v00rnnh6spiuN%sebalo@worldonline.dk...
 (kLIP)
 
 > Du er vist fra Jylland, eller har du familiære forbindelser til
 > slagteribranchen ? - et halv pund kød per person til folk der normalt
 > spiser 100 - 150 gr ?
 >
 > Skriv lidt mere om menuen Mette.
 > mvh
 > Sebastian
 
 Jovist er jeg fra Jylland, men hvad langt "værre" er, er en del af gæsterne
 fra Færøerne, og de er virkelig store kødspisere! *G*
 Slagteriforbindelser har jeg ikke, og dog. Kødet (lammekøller, -fileter
 og -mørbrad) kommer fra svigerfars hobbyfåreavl, så det er ganske gratis.
 
 Menuen består af ørredterrine til forret, lam farseret m. chili, hvidløg,
 salvie m.m. med kartoffelsalat med flødedressing (tak for ideen, Peter
 Bosse), og endelig bryllupskage til dessert (så siger det jo sig selv, hvad
 anledningen er). Til natmad noget så eksotisk som pølser med brød.
 
 MVH Mette
 
 
 
 
 |  |  | 
    Gitte Sørensen (17-03-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Gitte Sørensen
 | 
 Dato :  17-03-02 08:01
 | 
 |  | 
 
            Wed, 6 Mar 2002 10:00:23 +0100, skrev "Mette Svangren"
 <svangut@hotmail.com> :
 >[...] lam farseret m. chili, hvidløg, salvie m.m.
 Lyder spændende  -  hvordan laver du det mere præcist ??
 Normalt "spækker" jeg selv lam med f.eks. persille og hvidløg, men det
 med chilien lyder da absolut interessant    -- 
 Gitte.....hvis livet giver dig citroner, så lav limonade    Webshop med kosmetik & undertøj:  http://kosmetik-tak.dk Få mere trafik: http://www.fastfreeway.dk?ref=11800 |  |  | 
  Helle Skoett (04-03-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Helle Skoett
 | 
 Dato :  04-03-02 00:58
 | 
 |  | 
 
            Hej Mette
 Tørsleffs husmoderservice har en side, hvor du kan få hjælp til beregning og
 gode råd i øvrigt
http://www.toersleff.dk/4_husmoder/gaester-fester.htm vh
 helle s
 "Mette Svangren" <svangut@hotmail.com> skrev i en meddelelse
 news:3c81dd1e$0$17254$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
 > Jeg skal have beregnet, hvor meget lammekød jeg skal bruge til en stor
 fest.
 > Til daglig regner jeg med ca. 100 g kød pr. person, men hvor meget er det
 > nu, man beregner til fest? Det foresvæver mig at være noget med 200-250
 > g...men bør jeg mon have endnu mere, blot for at være på den sikre side?
 >
 > MVH Mette
 >
 >
            
             |  |  | 
  Mette Svangren (04-03-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Mette Svangren
 | 
 Dato :  04-03-02 08:28
 | 
 |  | 
 "Helle Skoett" <Helle.Skoettvaek@bt.dk> wrote in message
 news:3c82b886$0$10687$4d4eb98e@news.dk.uu.net...
 > Hej Mette
 > Tørsleffs husmoderservice har en side, hvor du kan få hjælp til beregning
 og
 > gode råd i øvrigt
 >
 > http://www.toersleff.dk/4_husmoder/gaester-fester.htm >
 > vh
 > helle s
 Tusind tak, Helle. Det er en meget informativ side, lige noget jeg kunne
 bruge!
 MVH Mette
            
             |  |  | 
 |  |