|  | 		    
					
        
         
          
         
	
          | |  | Fantastiske ris !! Fra : Mette_S
 | 
 Dato :  27-02-02 19:52
 | 
 |  | Kære NG
 
 Her i Odense er der en fantastisk Indisk take away restaurant (også dem der
 leverer mad til "Den smagløse" ) Når man enten spiser på den smagløse eller
 tager maden med hjem fra "Goa" -som take away stedet hedder. Ja så får man
 simpelt hen nogle kanon gode ris !! Risene er meget blanke og aflange...(det
 ligner lidt vilde ris) og imellem risene ligger der noget der ligner nogle
 træstykker eller også er det kanel. Er der nogen der overhovedet ved hvad
 jeg snakker om ?? *GG* Nå men spørgsmålet er bare om der er nogen her i
 NG'en der ligger inde med en opskrift på disse ris. Eller evt. har smagt dem
 og kan nikke genkendende til min begejstring... ?? Hvis I bor i Odense og
 ikke har været der endnu, ja så skulle i prøve. I ville absolut ikke blive
 skuffet og det er sådan en restaurant der ikke kun laver milde indiske
 retter..nææh nej... selv en inder ville mærke sin tunge brænde !! *GGG* Og
 det her er altså ikke for at lave stor reklame kampagne for dem. Det er
 lutter min lækresultne og tomme mave der skriver !
 
 Mvh.
 
 Mette_S
 
 
 
 
 |  |  | 
  Klaus Alexander Seis~ (27-02-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~
 | 
 Dato :  27-02-02 20:22
 | 
 |  | Mette S skrev:
 
 > Risene er meget blanke og aflange...(det ligner lidt vilde ris) og
 > imellem risene ligger der noget der ligner nogle træstykker eller
 > også er det kanel.
 
 Jeg kender ikke det take away-sted du snakker om, og har derfor heller
 ikke smagt risene, men inderne spiser gerne basmatiris, som har en
 ganske vidunderlig smag i sig selv.  Der er osse mange indiske opskrifter
 med ghee (klaret smør, se tidligere tråd), som kan være forklaringen på
 at risene er blanke.  Træstykkerne kan være kanelbark, hele nelliker,
 eller måske endda spidskommen (men sidstnævnte ser ikke så træstykke-
 agtige ud).
 
 
 // Klaus
 
 --
 ><>    vandag, môre, altyd saam
 
 
 |  |  | 
  Mette_S (27-02-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Mette_S
 | 
 Dato :  27-02-02 20:52
 | 
 |  | 
 "Klaus Alexander Seistrup" <jakabov119@magnetic-ink.dk> wrote in message
 news:jakabov+bb90be45-daf2-403a-b7fc-149f04160536@news.szn.dk...
 > Mette S skrev:
 >
 > > Risene er meget blanke og aflange...(det ligner lidt vilde ris) og
 > > imellem risene ligger der noget der ligner nogle træstykker eller
 > > også er det kanel.
 >
 > Jeg kender ikke det take away-sted du snakker om, og har derfor heller
 > ikke smagt risene, men inderne spiser gerne basmatiris, som har en
 > ganske vidunderlig smag i sig selv.  >
 >
 >   // Klaus
 >
 > --
 >  ><> vandag, môre, altyd saam
 
 Hejsa
 
 Vi plejer også selv at bruge enten Basmatiris eller jasmin ris, men det
 bliver aldrig lige så godt som deres *SUK*
 Ellers tak for svaret *SS*
 
 Mvh.
 Mette_S
 
 
 
 
 |  |  | 
   Klaus Alexander Seis~ (27-02-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~
 | 
 Dato :  27-02-02 21:18
 | 
 |  | Mette S skrev:
 
 > Vi plejer også selv at bruge enten Basmatiris eller jasmin ris,
 > men det bliver aldrig lige så godt som deres *SUK*
 
 Nej, det kan være svært at finde et godt mærke ris, som man kan være
 sikker på at kunne få over en længere periode, for basmatiris er ikke
 bare basmatiris.  Jeg købte engang, ved et tilfælde, et kilo basmati-
 ris i en araberbutik, og jeg har aldrig - hverken før eller siden -
 fået så gode ris.  Senere gik jeg tilbage og købte 25 kg af det jeg
 [og indehaveren] troede var de samme ris - det var det bare ikke, så
 jeg fik en lang næse (og travlt med at finde måder at bruge 25 kg
 middelmådige basmatiris på).
 
 Jeg har senest fået anbefalet basmatiris af mærket Tilda (evt. Tilde),
 men har endnu ikke fundet en forretning som sælger dem, og har derfor
 heller ikke smagt dem endnu.
 
 Hvilket mærke (basmati|jasmin)ris bruger I andre?
 
 
 // Klaus
 
 --
 ><>    vandag, môre, altyd saam
 
 
 |  |  | 
    Deleuran (27-02-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Deleuran
 | 
 Dato :  27-02-02 23:33
 | 
 |  | > Hvilket mærke (basmati|jasmin)ris bruger I andre?
 >
 >
 >   // Klaus
 
 Jeg købte for ca 14 dage siden 5 kg "Lamcy Dehraduni Basmati Rice" (75 kr)
 hos grønthandleren lige under/ved Nørrebro Station. Jeg har aldrig fået ris
 så lækre. De er omtrent umulige at "ødelægge". Selv min højtelskede, der
 insisterer på at koge ris på slump! får et fint resultat med dem!!!
 Det smager også godt med lidt ingefær i risene
 
 Mar'salaam
 Lone
 
 
 
 
 |  |  | 
     Klaus Alexander Seis~ (28-02-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~
 | 
 Dato :  28-02-02 06:24
 | 
 |  | Deleuran skrev:
 
 >> Hvilket mærke (basmati|jasmin)ris bruger I andre?
 >
 > Jeg købte for ca 14 dage siden 5 kg "Lamcy Dehraduni Basmati Rice"
 > (75 kr)
 
 Det er endda forholdsvis billigt, synes jeg.
 
 > hos grønthandleren lige under/ved Nørrebro Station. Jeg har aldrig
 > fået ris så lækre.
 
 Tak for tippet.
 
 
 // Klaus
 
 --
 ><>    vandag, môre, altyd saam
 
 
 |  |  | 
      Jesper Haaber Gyllin~ (28-02-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Jesper Haaber Gyllin~
 | 
 Dato :  28-02-02 21:26
 | 
 |  | 
 
            Klaus Alexander Seistrup <jakabov119@magnetic-ink.dk> wrote:
 > Deleuran skrev:
 > 
 > >> Hvilket mærke (basmati|jasmin)ris bruger I andre?
 > > 
 > > Jeg købte for ca 14 dage siden 5 kg "Lamcy Dehraduni Basmati Rice"
 > > (75 kr)
 > 
 > Det er endda forholdsvis billigt, synes jeg.
 > 
 > > hos grønthandleren lige under/ved Nørrebro Station. Jeg har aldrig
 > > fået ris så lækre.
 > 
 > Tak for tippet.
 Er det ikke med ris og for den sags skyld også basmati ris som med vin ?
 Klimaet, jorden, vinden, varmen og så videre spiller en stor rolle !
 -- 
 Med venlig hilsen Jesper   )
http://www.gylling.net/ ftp://80.197.181.14/  - lidt af hvert til Mac
            
             |  |  | 
       Klaus Alexander Seis~ (01-03-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~
 | 
 Dato :  01-03-02 06:16
 | 
 |  | Jesper Haaber Gylling skrev:
 
 > Er det ikke med ris og for den sags skyld også basmati ris som
 > med vin ? Klimaet, jorden, vinden, varmen og så videre spiller
 > en stor rolle !
 
 Jo, og det er derfor det er rart at høre hvilke mærker andre bruger.
 
 
 // Klaus
 
 --
 ><>    vandag, môre, altyd saam
 
 
 |  |  | 
        Jesper Haaber Gyllin~ (01-03-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Jesper Haaber Gyllin~
 | 
 Dato :  01-03-02 09:48
 | 
 |  | 
 
            Klaus Alexander Seistrup <jakabov119@magnetic-ink.dk> wrote:
 > Jesper Haaber Gylling skrev:
 > 
 > > Er det ikke med ris og for den sags skyld også basmati ris som
 > > med vin ? Klimaet, jorden, vinden, varmen og så videre spiller
 > > en stor rolle !
 > 
 > Jo, og det er derfor det er rart at høre hvilke mærker andre bruger.
 Og dog - en Chateau de Vindrue er altså ikke den samme år efter år - det
 er netop det der er spændende ved vin.
 Selvfølgelig er der garanteret mærker som er "bedre" end andre, men
 hvordan pokker finder man ud af det ?
 Jeg har købt basmati ris i Netto og jeg synes de smager fortrinligt, men
 måske er jeg bare gået glip af den helt store bsamati ris oplevelse ?
 -- 
 Med venlig hilsen Jesper   )
http://www.gylling.net/ ftp://80.197.181.14/  - lidt af hvert til Mac
            
             |  |  | 
         Klaus Alexander Seis~ (01-03-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~
 | 
 Dato :  01-03-02 18:36
 | 
 |  | Jesper Haaber Gylling skrev:
 
 > Og dog - en Chateau de Vindrue er altså ikke den samme år efter
 > år - det er netop det der er spændende ved vin.
 
 Der er ganske givet osse årsvariationer på ris, men det ligger uden
 for mit erfaringsområde.  Herhjemme har mit største problem været at
 finde en god ris som jeg kan blive ved med at få, så jeg har ikke
 engang taget hul på årgangsproblematikken.
 
 > Selvfølgelig er der garanteret mærker som er "bedre" end andre,
 > men hvordan pokker finder man ud af det ?
 
 Spørger i news:dk.kultur.mad+drikke? *;)
 
 > Jeg har købt basmati ris i Netto og jeg synes de smager fortrin-
 > ligt, men måske er jeg bare gået glip af den helt store bsamati
 > ris oplevelse ?
 
 Jeg har ikke bemærket at Nettos basmatiris skulle være noget at
 skrive hjem om, men måske er *jeg* gået glip af den store oplevelse?
 
 Jeg har kun én gang været heldig at købe nogle vidunderlige ris
 herhjemme - og det var som tidligere nævnt ikke muligt for mig at
 finde risene igen (da jeg købte dem første gang havde købmanden
 selv afvejet risene i en pose uden tekst på, grrr...) - men dengang
 sang englene.  Jeg glæder mig til at prøve de ris Lone anbefalede.
 
 Til gengæld kan vi vel hurtigt blive enige om at almindelige
 parboiled ris er et kedeligt og ucharmerende bekendtskab?
 
 
 // Klaus
 
 --
 ><>    vandag, môre, altyd saam
 
 
 |  |  | 
          Jesper Haaber Gyllin~ (01-03-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Jesper Haaber Gyllin~
 | 
 Dato :  01-03-02 23:17
 | 
 |  | 
 
            Klaus Alexander Seistrup <jakabov119@magnetic-ink.dk> wrote:
 > Jesper Haaber Gylling skrev:
 > 
 > > Og dog - en Chateau de Vindrue er altså ikke den samme år efter
 > > år - det er netop det der er spændende ved vin.
 > 
 > Der er ganske givet osse årsvariationer på ris, men det ligger uden
 > for mit erfaringsområde.  Herhjemme har mit største problem været at
 > finde en god ris som jeg kan blive ved med at få, så jeg har ikke
 > engang taget hul på årgangsproblematikken.
 > 
 > > Selvfølgelig er der garanteret mærker som er "bedre" end andre,
 > > men hvordan pokker finder man ud af det ?
 > 
 > Spørger i news:dk.kultur.mad+drikke? *;)
 > 
 > > Jeg har købt basmati ris i Netto og jeg synes de smager fortrin-
 > > ligt, men måske er jeg bare gået glip af den helt store bsamati
 > > ris oplevelse ?
 > 
 > Jeg har ikke bemærket at Nettos basmatiris skulle være noget at
 > skrive hjem om, men måske er *jeg* gået glip af den store oplevelse?
 > 
 > Jeg har kun én gang været heldig at købe nogle vidunderlige ris
 > herhjemme - og det var som tidligere nævnt ikke muligt for mig at
 > finde risene igen (da jeg købte dem første gang havde købmanden
 > selv afvejet risene i en pose uden tekst på, grrr...) - men dengang
 > sang englene.  Jeg glæder mig til at prøve de ris Lone anbefalede.
 > 
 > Til gengæld kan vi vel hurtigt blive enige om at almindelige
 > parboiled ris er et kedeligt og ucharmerende bekendtskab?
 Parboiled, pose ris og deslige egner sig kun til dyrefoder. Sådan er det
 også med det meste tørpasta - egner sig dårligt nok til dyrefoder.
 -- 
 Med venlig hilsen Jesper   )
http://www.gylling.net/ ftp://80.197.181.14/  - lidt af hvert til Mac
            
             |  |  | 
          Deleuran (02-03-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Deleuran
 | 
 Dato :  02-03-02 09:59
 | 
 |  | 
 >  Jeg glæder mig til at prøve de ris Lone anbefalede.
 
 Jeg håber ikke du bliver skuffet. Jeg har lige været forbi efter endnu en
 pose og de har en nyere udløbsdato det vil sige en nyere årgang, så jeg
 håber ikke, at de er ringere.
 
 Som et lille kuriosum kan jeg fortælle, at en bekendt, der er japansk gift,
 siger at hans svigermor glæder sig over nye ris på samme måde, som vi glæder
 os over nye kartofler.
 
 Lone
 
 
 
 
 
 |  |  | 
           Emil (02-03-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Emil
 | 
 Dato :  02-03-02 16:11
 | 
 |  | On Sat, 2 Mar 2002 09:58:38 +0100, Deleuran wrote:
 
 >Som et lille kuriosum kan jeg fortælle, at en bekendt, der er japansk gift,
 >siger at hans svigermor glæder sig over nye ris på samme måde, som vi glæder
 >os over nye kartofler.
 
 Det synes jeg giver lidt stof til eftertanke.
 
 Jeg har oplevet en gæst, som mente at basmati-risene duftede
 forkert (læs: dårlige). Hun havde aldrig spist andet end brugsens
 den billigste. Stakkel.
 
 
 m.v.h. Emil
 
 
 
 |  |  | 
           Klaus Alexander Seis~ (03-03-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~
 | 
 Dato :  03-03-02 19:30
 | 
 |  | 
 
            Lone skrev:
 
 >> Jeg glæder mig til at prøve de ris Lone anbefalede.
 > 
 > Jeg håber ikke du bliver skuffet.
 Det tror jeg ikke at jeg gør - jeg har endnu ikke været ude for nogen
 (basmati|jasmin)ris jeg ikke kunne lide.
 > Jeg har lige været forbi efter endnu en pose og de har en nyere
 > udløbsdato det vil sige en nyere årgang, så jeg håber ikke, at
 > de er ringere.
 Så skriver du nok snart om det.    Jeg kom forbi en lokal araber i dag og han havde flere mærker ris at
 vælge imellem, men desværre lå portionerne på 20 kg for de ris jeg
 syntes virkede mest tillokkende, og det er jo lidt af et sats at købe
 så mange ris når man ikke kender smagen.  Købmanden brugte en del tid
 på at fortælle mig hvor billige risene var og at de sagtens kunne
 holde sig i flere år, selv om jeg forsøgte at forklare ham at det er
 mange ris hvis man skal spise sig gennem 20 kg blot for at prøvesmage
 mærket.  Til sidst gik jeg uden at købe noget.
 Jeg håber at jeg får tid til at køre ind til Nørrebro station en af
 dagene.
 > Som et lille kuriosum kan jeg fortælle, at en bekendt, der er
 > japansk gift, siger at hans svigermor glæder sig over nye ris
 > på samme måde, som vi glæder os over nye kartofler.
 Orv, det giver stof til eftertanke!  Og inspiration til at være mere
 kræsen/omhyggelig under risindkøbene.
   // Klaus
 -- 
  ><>    vandag, môre, altyd saam
            
             |  |  | 
     Morten Wartou (04-03-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Morten Wartou
 | 
 Dato :  04-03-02 09:57
 | 
 |  | "Deleuran" <deleuran@post.tele.dk> skrev i en meddelelse
 news:3c7d5e9a$0$56605$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
 > Jeg købte for ca 14 dage siden 5 kg "Lamcy Dehraduni Basmati Rice" (75 kr)
 > hos grønthandleren lige under/ved Nørrebro Station. Jeg har aldrig fået
 ris
 > så lækre. De er omtrent umulige at "ødelægge". Selv min højtelskede, der
 > insisterer på at koge ris på slump! får et fint resultat med dem!!!
 > Det smager også godt med lidt ingefær i risene
 
 Hej Lone!
 
 Uhm - jeg købte en post Lamcy i går - og afprøvede den om aftenen. Dejlig
 ris! Takker for rådet. :)
 
 
 Med venlig hilsen,
 
 Morten Wartou
 
 
 
 
 |  |  | 
      Deleuran (04-03-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Deleuran
 | 
 Dato :  04-03-02 14:13
 | 
 |  | > Uhm - jeg købte en post Lamcy i går - og afprøvede den om aftenen. Dejlig
 > ris! Takker for rådet. :)
 >
 >
 > Med venlig hilsen,
 >
 >     Morten Wartou
 
 Det glæder mig meget.
 Lone
 
 
 
 
 |  |  | 
  Karina Lund Andersen (04-03-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Karina Lund Andersen
 | 
 Dato :  04-03-02 12:58
 | 
 |  | On Wed, 27 Feb 2002 19:52:07 +0100, "Mette_S"
 <Mette_Sloth_Jespersen@FJERNhotmail.com> wrote:
 
 >Kære NG
 >
 >Her i Odense er der en fantastisk Indisk take away restaurant (også dem der
 >leverer mad til "Den smagløse" ) Når man enten spiser på den smagløse eller
 >tager maden med hjem fra "Goa" -som take away stedet hedder. Ja så får man
 >simpelt hen nogle kanon gode ris !! Risene er meget blanke og aflange...(det
 >ligner lidt vilde ris) og imellem risene ligger der noget der ligner nogle
 >træstykker eller også er det kanel. Er der nogen der overhovedet ved hvad
 >jeg snakker om ?? *GG* Nå men spørgsmålet er bare om der er nogen her i
 >NG'en der ligger inde med en opskrift på disse ris. Eller evt. har smagt dem
 >og kan nikke genkendende til min begejstring... ?? Hvis I bor i Odense og
 >ikke har været der endnu, ja så skulle i prøve. I ville absolut ikke blive
 >skuffet og det er sådan en restaurant der ikke kun laver milde indiske
 >retter..nææh nej... selv en inder ville mærke sin tunge brænde !! *GGG* Og
 >det her er altså ikke for at lave stor reklame kampagne for dem. Det er
 >lutter min lækresultne og tomme mave der skriver !
 
 Hej Mette.
 
 Du har ret, risene smager absolut fantastiske! Jeg mangler også
 opskriften!
 Kan nogen hjælpe??????
 
 M.v.h. Karina
 
 
 
 |  |  | 
 |  |