|  | 		    
					
        
         
          
         
	
          | |  | Ang. bagte kartofler! Fra : my
 | 
 Dato :  24-02-02 16:38
 | 
 |  | Hvorfor laver man kryds i bagte kartofler før de puttes i ovnen? Og hvorfor
 er der nogen som putter kartoflerne i stanniol før de bages? Vi er nogle
 stykker som undre os.
 
 
 
 
 
 |  |  | 
  A.J. Andersen (24-02-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : A.J. Andersen
 | 
 Dato :  24-02-02 16:45
 | 
 |  | 
 my <zarh@ofir.dk> skrev i
 meldingsnyheter:3c7907e6$0$46220$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
 > Hvorfor laver man kryds i bagte kartofler før de puttes i ovnen?
 
 For å lede inn varmen slik at de blir hurtigere kokt/bakt
 
 Og hvorfor
 > er der nogen som putter kartoflerne i stanniol før de bages?
 
 For å holde på fuktigheten/dampen.
 
 Personlig foretrekker jeg å drysse på mye salt og tørrbake potetene, lenge.
 Da blir de litt tørre, med sprøtt skall.
 
 
 Vi er nogle
 > stykker som undre os.
 >
 >
 >
 
 
 
 
 
 |  |  | 
  my (24-02-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : my
 | 
 Dato :  24-02-02 17:03
 | 
 |  | hvad angår krydset man skærer i kartoflerne, troede jeg det var fordi de så
 ikke ville springe under bagningen inde i ovnen, har jeg taget helt fejl
 
 "A.J. Andersen" <an-larREKLAMESPERRE@online.no> skrev i en meddelelse
 news:hU7e8.11151$HL2.263524@news2.ulv.nextra.no...
 >
 > my <zarh@ofir.dk> skrev i
 > meldingsnyheter:3c7907e6$0$46220$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
 > > Hvorfor laver man kryds i bagte kartofler før de puttes i ovnen?
 >
 > For å lede inn varmen slik at de blir hurtigere kokt/bakt
 >
 > Og hvorfor
 > > er der nogen som putter kartoflerne i stanniol før de bages?
 >
 > For å holde på fuktigheten/dampen.
 >
 > Personlig foretrekker jeg å drysse på mye salt og tørrbake potetene,
 lenge.
 > Da blir de litt tørre, med sprøtt skall.
 >
 >
 > Vi er nogle
 > > stykker som undre os.
 > >
 > >
 > >
 >
 >
 >
 
 
 
 
 |  |  | 
  Klaus Alexander Seis~ (24-02-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~
 | 
 Dato :  24-02-02 16:56
 | 
 |  | My skrev:
 
 > Hvorfor laver man kryds i bagte kartofler før de puttes i ovnen?
 
 For at de ikke skal explodere - det gi'r et farligt svineri, men det
 sker oftest i mikrobølgeovn.
 
 > Og hvorfor er der nogen som putter kartoflerne i stanniol før de
 > bages? Vi er nogle stykker som undre os.
 
 Det har jeg osse undret mig over.  Jeg gætter på at det er fordi de
 ikke kan lide at kartoflerne bliver brankede/rynkede når de bages,
 men jeg synes jo nærmere at bagte kartofler i stanniol burde kaldes
 dampkogte kartofler.
 
 
 // Klaus
 
 --
 ><>    vandag, môre, altyd saam
 
 
 |  |  | 
  Pylleweb.dk (07-03-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Pylleweb.dk
 | 
 Dato :  07-03-02 21:06
 | 
 |  | jeg købte for at par år tilbage en lille fix ting i Netto,
 en bagekartoffel-stander til microovnen - skide smart opfindelse..
 op i den  lidt vand i bunden  og timeren på 20 minutter.... PLING
 og de er færdige..    og så med en gang hjemmelavet fyld bestående
 af creme fraice, skinkestrimler, lidt presset hvidløg, purløg, salt og
 peber  UMMMMMM
 Velbekomme
 
 mvh Pyllemus
 
 "Klaus Alexander Seistrup" <jakabov119@magnetic-ink.dk> skrev i en
 meddelelse news:jakabov+fcf83e38-e271-4eab-9d2b-59fa643b2419@news.szn.dk...
 > My skrev:
 >
 > > Hvorfor laver man kryds i bagte kartofler før de puttes i ovnen?
 >
 > For at de ikke skal explodere - det gi'r et farligt svineri, men det
 > sker oftest i mikrobølgeovn.
 >
 > > Og hvorfor er der nogen som putter kartoflerne i stanniol før de
 > > bages? Vi er nogle stykker som undre os.
 >
 > Det har jeg osse undret mig over.  Jeg gætter på at det er fordi de
 > ikke kan lide at kartoflerne bliver brankede/rynkede når de bages,
 > men jeg synes jo nærmere at bagte kartofler i stanniol burde kaldes
 > dampkogte kartofler.
 >
 >
 >   // Klaus
 >
 > --
 >  ><> vandag, môre, altyd saam
 
 
 
 
 |  |  | 
   cloe (08-03-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : cloe
 | 
 Dato :  08-03-02 14:15
 | 
 |  | Ved I hvor man køber sådan en tingest nu, for Netto har dem jo klart nok
 ikke mere?
 
 
 "Pylleweb.dk" <pylle@knus.dk> skrev i en meddelelse
 news:3c87c822$0$16405$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
 > jeg købte for at par år tilbage en lille fix ting i Netto,
 > en bagekartoffel-stander til microovnen - skide smart opfindelse..
 > op i den  lidt vand i bunden  og timeren på 20 minutter.... PLING
 > og de er færdige..    og så med en gang hjemmelavet fyld bestående
 > af creme fraice, skinkestrimler, lidt presset hvidløg, purløg, salt og
 > peber  UMMMMMM
 > Velbekomme
 >
 > mvh Pyllemus
 >
 > "Klaus Alexander Seistrup" <jakabov119@magnetic-ink.dk> skrev i en
 > meddelelse
 news:jakabov+fcf83e38-e271-4eab-9d2b-59fa643b2419@news.szn.dk...
 > > My skrev:
 > >
 > > > Hvorfor laver man kryds i bagte kartofler før de puttes i ovnen?
 > >
 > > For at de ikke skal explodere - det gi'r et farligt svineri, men det
 > > sker oftest i mikrobølgeovn.
 > >
 > > > Og hvorfor er der nogen som putter kartoflerne i stanniol før de
 > > > bages? Vi er nogle stykker som undre os.
 > >
 > > Det har jeg osse undret mig over.  Jeg gætter på at det er fordi de
 > > ikke kan lide at kartoflerne bliver brankede/rynkede når de bages,
 > > men jeg synes jo nærmere at bagte kartofler i stanniol burde kaldes
 > > dampkogte kartofler.
 > >
 > >
 > >   // Klaus
 > >
 > > --
 > >  ><> vandag, môre, altyd saam
 >
 >
 
 
 
 
 |  |  | 
    Pylleweb.dk (08-03-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Pylleweb.dk
 | 
 Dato :  08-03-02 17:31
 | 
 |  | nå jeg ville gene ha sendt et billede af den
 men kan desværre ikke på denne gruppe..
 jeg ved ikke hvor man kan få dem nu..
 
 
 mvh Pylle
 
 
 "cloe" <zarh@ofir.dk> skrev i en meddelelse
 news:3c88b85f$0$34042$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
 > Ved I hvor man køber sådan en tingest nu, for Netto har dem jo klart nok
 > ikke mere?
 >
 >
 > "Pylleweb.dk" <pylle@knus.dk> skrev i en meddelelse
 > news:3c87c822$0$16405$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
 > > jeg købte for at par år tilbage en lille fix ting i Netto,
 > > en bagekartoffel-stander til microovnen - skide smart opfindelse..
 > > op i den  lidt vand i bunden  og timeren på 20 minutter.... PLING
 > > og de er færdige..    og så med en gang hjemmelavet fyld bestående
 > > af creme fraice, skinkestrimler, lidt presset hvidløg, purløg, salt og
 > > peber  UMMMMMM
 > > Velbekomme
 > >
 > > mvh Pyllemus
 > >
 > > "Klaus Alexander Seistrup" <jakabov119@magnetic-ink.dk> skrev i en
 > > meddelelse
 > news:jakabov+fcf83e38-e271-4eab-9d2b-59fa643b2419@news.szn.dk...
 > > > My skrev:
 > > >
 > > > > Hvorfor laver man kryds i bagte kartofler før de puttes i ovnen?
 > > >
 > > > For at de ikke skal explodere - det gi'r et farligt svineri, men det
 > > > sker oftest i mikrobølgeovn.
 > > >
 > > > > Og hvorfor er der nogen som putter kartoflerne i stanniol før de
 > > > > bages? Vi er nogle stykker som undre os.
 > > >
 > > > Det har jeg osse undret mig over.  Jeg gætter på at det er fordi de
 > > > ikke kan lide at kartoflerne bliver brankede/rynkede når de bages,
 > > > men jeg synes jo nærmere at bagte kartofler i stanniol burde kaldes
 > > > dampkogte kartofler.
 > > >
 > > >
 > > >   // Klaus
 > > >
 > > > --
 > > >  ><> vandag, môre, altyd saam
 > >
 > >
 >
 >
 
 
 
 
 
 
 |  |  | 
 |  |