|  | 		    
					
        
         
          
         
	
          | |  | pesto Fra : Maxi Preist
 | 
 Dato :  14-02-02 21:13
 | 
 |  | er der ikke nogen der ligger inde med en god opskrift på dette   mvh max og
 sus
 
 
 
 
 
 |  |  | 
  Martin Petersen (14-02-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Martin Petersen
 | 
 Dato :  14-02-02 23:32
 | 
 |  | Maxi Preist <Priest@Yeah.com> wrote:
 
 > er der ikke nogen der ligger inde med en god opskrift på dette   mvh max og
 > sus
 
 Er det ikke nærmest en håndfuld frisk basilikum, en håndfuld persille,
 en halv håndfuld pinjekerner, et par spiseskeer olivenolie og så i
 foodprocessoren (eller under en tålmodig persillehakker)?
 Smag til m. lidt citron og så'n.
 Denne enkle opskrift har jeg haft megen glæde af.
 Martin
 
 
 |  |  | 
  Arve Mørch (15-02-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Arve Mørch
 | 
 Dato :  15-02-02 00:25
 | 
 |  | 
 Martin Petersen <martinmarius@petersen.mail.dk> skrev i
 meldingsnyheter:1f7mby6.1zavfk2w8qycN%martinmarius@petersen.mail.dk...
 > Maxi Preist <Priest@Yeah.com> wrote:
 >
 > > er der ikke nogen der ligger inde med en god opskrift på dette   mvh max
 og
 > > sus
 >
 > Er det ikke nærmest en håndfuld frisk basilikum, en håndfuld persille,
 > en halv håndfuld pinjekerner, et par spiseskeer olivenolie og så i
 > foodprocessoren (eller under en tålmodig persillehakker)?
 > Smag til m. lidt citron og så'n.
 > Denne enkle opskrift har jeg haft megen glæde af.
 
 Pluss litt parmasan, da er den perfekt.
 
 --
 Arve Mørch
 
 
 
 
 
 |  |  | 
  Lauritz (15-02-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Lauritz
 | 
 Dato :  15-02-02 12:33
 | 
 |  | 
 
            OG salt og peber .. (huskede I hvidløg?)
   Merete
 -- 
 Leveret af:
http://www.kandu.dk/ "Vejen til en hurtig løsning"
            
             |  |  | 
  Martin Petersen (15-02-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Martin Petersen
 | 
 Dato :  15-02-02 12:43
 | 
 |  | Lauritz <Lauritz.news@kandu.dk> wrote:
 
 > OG salt og peber .. (huskede I hvidløg?)
 
 Nå ja ... det skal osse med.
 martin
 
 
 |  |  | 
   LazyA (15-02-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : LazyA
 | 
 Dato :  15-02-02 13:42
 | 
 |  | "Martin Petersen" <martinmarius@petersen.mail.dk> skrev
 >
 > > OG salt og peber .. (huskede I hvidløg?)
 >
 > Nå ja ... det skal osse med.
 
 Det lyder da lækkert.
 Hvad bruger man så sådan en pesto til?
 
 Mvh
 
 Anders
 
 
 
 
 
 |  |  | 
    Lauritz (15-02-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Lauritz
 | 
 Dato :  15-02-02 15:44
 | 
 |  | 
 
            "LazyA" skrev d. 15-02-02 13:42 dette indlæg :
 > "Martin Petersen" <martinmarius@petersen.mail.dk> skrev
 > >
 > > > OG salt og peber .. (huskede I hvidløg?)
 > >
 > > Nå ja ... det skal osse med.
 > 
 > Det lyder da lækkert.
 > Hvad bruger man så sådan en pesto til?
 HAHA - åh ja.
 Man bruger den til at blande i sin pasta, smøre den på et stykke ristet
 brød, blande den i tomatsalat .. jamen hvad som helst    > Mvh
 > 
 > Anders
 > 
 > 
 > 
 -- 
 Leveret af:
http://www.kandu.dk/ "Vejen til en hurtig løsning"
            
             |  |  | 
     LazyA (15-02-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : LazyA
 | 
 Dato :  15-02-02 16:23
 | 
 |  | 
 
            "Lauritz" <Lauritz.news@kandu.dk> skrev
 > HAHA - åh ja.
 > Man bruger den til at blande i sin pasta, smøre den på et stykke ristet
 > brød, blande den i tomatsalat .. jamen hvad som helst    Tak for svaret.
 Knap så meget tak for attituden.
 Anders
            
             |  |  | 
      Lauritz (18-02-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Lauritz
 | 
 Dato :  18-02-02 16:39
 | 
 |  | 
 
            "LazyA" skrev d. 15-02-02 16:23 dette indlæg :
 > "Lauritz" <Lauritz.news@kandu.dk> skrev
 > 
 > > HAHA - åh ja.
 > > Man bruger den til at blande i sin pasta, smøre den på et stykke
 ristet
 > > brød, blande den i tomatsalat .. jamen hvad som helst    > 
 > 
 > Tak for svaret.
 > Knap så meget tak for attituden.
 > 
 > Anders
 Hej Anders!
 Det beklager jeg - det var såmænd ikke DIG jeg morede mig over - det var
 mere det pudsige i at pestoens konsistens blev diskuteret - og ikke det
 oplagte, nemlig dét DU spurgte om - HVAD man bruger den til.
 Tilgivet?
 Merete
 > 
 > 
 -- 
 Leveret af:
http://www.kandu.dk/ "Vejen til en hurtig løsning"
            
             |  |  | 
       LazyA (18-02-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : LazyA
 | 
 Dato :  18-02-02 23:43
 | 
 |  | 
 
            "Lauritz" <Lauritz.news@kandu.dk> skrev
 > Tilgivet?
 Ja, klart.
 Jeg troede du grinede salte tårer over min manglende forstand på mad    Anders
            
             |  |  | 
    Martin Petersen (15-02-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Martin Petersen
 | 
 Dato :  15-02-02 16:47
 | 
 |  | LazyA <anders@woah.dk> wrote:
 
 > Det lyder da lækkert.
 > Hvad bruger man så sådan en pesto til?
 
 Kog fx. en pasta efter forskriften, hav pestoen klar, og når så vandet
 er hældt fra pastaen, vendes denne i pestoen. Evt. m. lidt ekstra olie.
 Det giver altså bare de hvide orme nyt liv!
 martin
 
 
 |  |  | 
    Henrik Vest (17-02-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Henrik Vest
 | 
 Dato :  17-02-02 13:25
 | 
 |  | 
 > Hvad bruger man så sådan en pesto til?
 
 Udover som en slags "sovs" til pasta, kan du f.eks. halvere nogle store
 tomater, lægge dem i et fad (med snitfladen op) og hælde pesto hen over og
 bage dem i ovnen (jeg ville nok udelade osten).
 --
 mvh
 Henrik V.    hallo_derude@hotmail.com
 
 
 
 
 |  |  | 
  Heidi (15-02-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Heidi
 | 
 Dato :  15-02-02 21:30
 | 
 |  | 
 
            "Maxi Preist" <Priest@Yeah.com> skrev i en meddelelse news:3c6c196d$0$22296$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
 > er der ikke nogen der ligger inde med en god opskrift på dette
 Som et lille alternativ til de oplysninger du allerede har fået, så kan man
 lave en version med tomater, gerne cherry, og med knap så meget
 olie, og måske lidt mindre basilikum - den bliver for det første mere frisk,
 og det våde i tomaterne gør at der ikke behøver komme så meget olie
 i for at den hænger sammen - et lille tip hvis man gerne vil have en
 lettere udgave, og godt kan lide tomater....    --
 Mvh. Heidi
 SVAR VENLIGST I GRUPPEN, OG IKKE PR. MAIL!!
 "Time is fun when you're having flies" - Kermit
            
             |  |  | 
  Martin Petersen (15-02-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Martin Petersen
 | 
 Dato :  15-02-02 21:46
 | 
 |  | 
 
            Heidi <SLETnyhedDETTE@adslhome.dk> wrote:
 > Som et lille alternativ til de oplysninger du allerede har fået, så kan man
 > lave en version med tomater, gerne cherry, og med knap så meget
 > olie, og måske lidt mindre basilikum - den bliver for det første mere frisk,
 > og det våde i tomaterne gør at der ikke behøver komme så meget olie
 > i for at den hænger sammen - et lille tip hvis man gerne vil have en
 > lettere udgave, og godt kan lide tomater....    Spændende, den må prøves.
 Martin
            
             |  |  | 
  Kristina Søndergaard (16-02-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Kristina Søndergaard
 | 
 Dato :  16-02-02 09:53
 | 
 |  | 
 "Heidi" <SLETnyhedDETTE@adslhome.dk> wrote in message:
 >
 > Som et lille alternativ til de oplysninger du allerede har fået, så kan
 man
 > lave en version med tomater, gerne cherry,
   (snip)
    et lille tip hvis man gerne vil have en
 > lettere udgave, og godt kan lide tomater....    en anden og virkelig lækker version - lidt i samme genre som heidis - består
 af blendede soltørrede tomater, hvidløg og olivenolie. rør denne blanding i
 en gang pasta og server med en lækker salat + brød.
 /kristina
            
             |  |  | 
  Henrik Vest (17-02-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Henrik Vest
 | 
 Dato :  17-02-02 13:21
 | 
 |  | 
 > er der ikke nogen der ligger inde med en god opskrift på
 
 der er mange variationer over emnet
 Den mest kendte er Pesto alla Genovenese (basilikum, hvidløg, pinjekerner,
 groft salt, percorino,parmesan og olivenolie).
 Men som du kan se af indlægene er der mange variationer f.eks.
 persillepestoen (drop basilikum og osten og erstat det med persillen og
 måske noget peber).
 
 --
 mvh
 Henrik V.    hallo_derude@hotmail.com
 
 
 
 
 
 |  |  | 
  Mrs Krabappel (18-02-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Mrs Krabappel
 | 
 Dato :  18-02-02 16:02
 | 
 |  | 
 
            "Maxi Preist" <Priest@Yeah.com> wrote in message
 news:3c6c196d$0$22296$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
 > er der ikke nogen der ligger inde med en god opskrift på dette   mvh max
 og
 > sus
 >
 Jeg kan ikke lade være med at henvise til Google da emnet er drøftet
 utællige gange i de sidste år (ligesom pasta, espresso, chili, og andre hot
 topics   http://groups.google.com/groups?as_ugroup=dk.kultur.mad%2Bdrikke&as_usubject =pesto&hl=da
 der er bl.a. noget om hvorfor det hedder pesto, hvad den bruges til, hvad
 der ikke skal i (fx persille, cashew nuts osv.)
 Sandra
            
             |  |  | 
 |  |