|  | 		    
					
        
         
          
         
	
          | |  | hjemmelavet pasta Fra : baak
 | 
 Dato :  10-02-02 12:51
 | 
 |  | Hej NG
 
 Er der nogen der ved, hvordan man laver pasta selv? Er det nødvendigt med
 sådan en pasta-maskine eller kan det laves i hånden?
 
 tak
 
 mvh
 
 Lise
 
 
 
 
 |  |  | 
  Mikkel Trolle Larsen (10-02-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Mikkel Trolle Larsen
 | 
 Dato :  10-02-02 14:57
 | 
 |  | 
 "baak" <baakudenspam@mail.tele.dk> skrev i en meddelelse
 news:3c665e5d$0$62873$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
 > Hej NG
 >
 > Er der nogen der ved, hvordan man laver pasta selv? Er det nødvendigt med
 > sådan en pasta-maskine eller kan det laves i hånden?
 >
 Det er ikke nødvendigt med en pastamaskine ... men den letter arbejdet meget
 ... du kan bruge en kagerulle og en kniv det virker fint .. hvis du ikke lige
 har en kagerulle kan du altid bruge en vinflaske.  Hvis du bruger en
 kagerulle, er det næmmest at rulle dejen  ud mellem 2 stykker bageparpir for
 noget pastadej er rimelig klæt (klistret).
 
 
 > tak
 >
 > mvh
 >
 > Lise
 >
 >
 
 
 
 
 |  |  | 
  Fru Hof (10-02-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Fru Hof
 | 
 Dato :  10-02-02 17:47
 | 
 |  | 
 > noget pastadej er rimelig klæt (klistret).
 >
 >
 
 Det er meget vigtigt, at man ælter sin pastadej meget grundigt. når  man har
 samlet dejen ælter man videre på et træunderlag (jeg bruger bagsiden af et
 stort spækbrædt). Dejen æltes/skubbes væk fra en, så den bliver til en lang
 pølse på tværs. Begge ender slåes ind over midten og dejen drejes 1/4
 omgang - denne bevægelse gentages i mindst 8 min (hvis dejen er meget
 klæbrig, kan det være nødvendigt at tilsætte en smule ekstra mel i
 begyndelsen - men pas på) og man kan mærke, at den efterhånden bliver meget
 smidig.
 
 Derefter bruger jeg min maskine (men den med kagerullen kan også gå - har
 dog ikke selv prøvet det). I starten efterligner jeg bevægelsen fra brædtet
 på første trin, altså igennem rullen, slå enderne ind over og forfra, - i
 løbet af et par gange er dejen nu helt glat og meget smidig. Fortsæt med at
 køre dejen en gang på de forskellige trin - lad den ligge og sunde sig et
 kvarters tid før du til sidst evt skærer den ud til  feks tagliatelle.
 
 Jeg håber, at du kan se det for dig, det er lidt svært at forklare men prøv
 det!
 
 mvh
 Tove
 
 
 
 
 |  |  | 
   Lise (10-02-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Lise
 | 
 Dato :  10-02-02 21:00
 | 
 |  | 
 Fru Hof <1008046m001@mail1.stofanet.dk> skrev i en
 nyhedsmeddelelse:3c66a449$0$214$ba624c82@nntp03.dk.telia.net...
 >
 > > noget pastadej er rimelig klæt (klistret).
 
 Nogen der ligger inde med en god opskrift???
 
 
 
 
 |  |  | 
  A.J. Andersen (15-02-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : A.J. Andersen
 | 
 Dato :  15-02-02 18:27
 | 
 |  | 
 baak <baakudenspam@mail.tele.dk> skrev i
 meldingsnyheter:3c665e5d$0$62873$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
 > Hej NG
 >
 > Er der nogen der ved, hvordan man laver pasta selv? Er det nødvendigt med
 > sådan en pasta-maskine eller kan det laves i hånden?
 >
 > tak
 >
 > mvh
 >
 > Lise
 >
 >
 Eller du kan lage "spätzele", som er en slags tysk hjemmelaget pasta
 
 350 gram hvetemel
 1/2 ss salt
 2 egg, halvvispet
 ca. 2 dl melk blandet med vann
 1 ss solsikkeolje eller jordnøttolje
 
 ---
 
 Bland alt unntatt oljen i sammen til en jevn røre. Når det er jevnt
 blandet, tilsett oljen og rør den inn. Kok opp en stor gryte med
 fosskokende, saltet vann. Hell den litt faste deigen (tilpass med vann)
 ut på en fuktet plastfjel slik at den blir som et langt "brød". Bruk en
 lang, bred smørekniv og skrap av strimler av deigen, ca. halvparten så
 tykke som en grov finger, ned i vannet helt til deigen er brukt opp. Lag
 den i flere porsjoner, som hver skal koke i 3 minutter. Når hver porsjon
 er ferdig plasseres den i et varm serveringsfat med lokk over. Når alt
 er ferdig, helles 25 gram smeltet smør over og blandes inn.
 
 Hilsen Anne
 
 
 
 
 |  |  | 
 |  |