| On Sat, 9 Feb 2002 03:14:30 +0100, zcully wrote:
 
 >En god opskrift på æggekage??
 >Jeg ved godt at det er ellers er mega nemt, men måske der er en der har en
 >anderledes opskrift?
 
 Masser. Men dem kan du finde overalt. Mit favoritfyld er røget
 fisk (ål, ørred, sild, laks m.v.) og dampede løg.
 
 Nu, hvor prisen på en anstændig portion frisk purløg er
 uanstændig, kan det anbefales i stedet at bruge fint snittet
 peberfrugt, persille, kørvel, esdragon, fennikkel, karse eller
 hvad du lige nu har adgang til.
 
 En café [2] og en kro [1] er blevet verdenskendte i lokalområdet,
 netop for deres gode æggekager.
 I vores opskriftforsamling er de de eneste to hvor der er noteret
 et "God!" ved opskriften.
 
 Sammenlignet med de øvrige 87, er de de eneste opskrifter, hvor
 det eneste salt er det, som kommer fra det røgede flæsk (bacon);
 og peber bruges slet ikke, for æggene er friske så deres smag
 skal endelig ikke skjules eller ødelægges.
 
 Før serveringen fjernes salt-, peber- samt andre -bøsser og
 -kværne fra bordet.
 Ellers udmærker de sig ved *ikke* at have tilsat andet fyld.
 
 [1] Hvidsten Kro. Den ligger mellem Randers og Mariager og er fra
 1634. Siden 1846 er den drevet af familien Fill.
 Ca. 40 gr letsaltet flæsk (bacon) skives og steges.
 6 æg slås ud i en skål og piskes med
 20 gram mel og
 2 dl skummetmælk
 Æggemassen hældes ud over flæsket, og stivner over god varme.
 Serveres fra panden med masser af klippet purløg.
 
 [2] En 150-årig café, drevet af Kaja. Opskriften stammer fra
 afdøde bagermester Høier i Korsør:
 12 æg piskes
 6 spsk mel piskes enkeltvis i
 6 kopper mælk piskes også i
 Stivner på panden og
 sættes i en 300 grader varm ovn i et kvarter
 Stegt flæsk lægges over lige før serveringen med masser af
 klippet purløg.
 
 Altså NUL salt. Og lad så være med at drysse salt på!
 
 
 Normalt beregnes 2 æg pr. ung næse. Lav bare rigeligt, for det er
 fint som pålæg eller som lun ret dagen efter.
 
 
 m.v.h. Emil
 
 
 
 |