| 
					
							
        
    
        
						
			 | 
			
			
					    
					
        
         
          
         
	
            | Grønlangkål Fra : Mirian | 
  Dato :  30-12-01 16:43 |  
  |   
            hej
 Jeg har købt nogle pakker sønderjysk grønlangkål, hvor der bare skal
 tilsættes smør og fløde.
 Det har jeg gjort, men det smager stadig ikke rigtigt! Er der nogen der kan
 fortælle mig hvad jeg skal putte i for at den smager rigtigt??
 
 På forhånd tak
 Mirian
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Mai-Brit (30-12-2001) 
         
	
            | Kommentar Fra : Mai-Brit | 
  Dato :  30-12-01 16:46 |  
  |   
            
 "Mirian" <Mirian@post.cybercity.dk> skrev i en meddelelse
 news:a0nclh$20bi$1@news.cybercity.dk...
 | hej
 | Jeg har købt nogle pakker sønderjysk grønlangkål, hvor der bare skal
 | tilsættes smør og fløde.
 | Det har jeg gjort, men det smager stadig ikke rigtigt! Er der nogen der
 kan
 | fortælle mig hvad jeg skal putte i for at den smager rigtigt??
 |
 | På forhånd tak
 | Mirian
 |
 
 Jeg koger gerne grønkålen i suppe fra hamburgerryggen. Til sidst laver jeg
 en meget stiv opbagning som jeg så jævner kålen med.
 Velbekomme
 Mai-Brit
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Bess (30-12-2001) 
         
	
            | Kommentar Fra : Bess | 
  Dato :  30-12-01 17:48 |  
  |   
            "Mirian" <Mirian@post.cybercity.dk> wrote in message
 news:a0nclh$20bi$1@news.cybercity.dk...
 > hej
 > Jeg har købt nogle pakker sønderjysk grønlangkål, hvor der bare skal
 > tilsættes smør og fløde.
 > Det har jeg gjort, men det smager stadig ikke rigtigt! Er der nogen der
 kan
 > fortælle mig hvad jeg skal putte i for at den smager rigtigt??
 >
 > På forhånd tak
 > Mirian
 
 Hej Mirian
 
 Hvis det skal være rigtigt sønderjydsk, som min mor og mormor lavede det, så
 skal det være sådan:
 Kogt hakket grønkål tøes langsomt op i en tykbundet gryde ved svag varme.
 Samme (eller lidt mindre) mængde kogte mosede kartofler røres i. Tilsæt 1½
 dl liter fløde eller mælk, 50 - 100 g margarine samt salt og peber efter
 smag. Tilsæt suppe fra hamburgerryggen (gerne tilsat en bouillonterning).
 Suppen tilsættes til konsistensen er som man vil have den. Til sidst smages
 det hele til med salt og peber og måske lidt sukker.
 
 mvh Bess
 
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Torbenth (30-12-2001) 
         
	
            | Kommentar Fra : Torbenth | 
  Dato :  30-12-01 18:37 |  
  |   
            
 Bess skrev i meddelelsen ...
 
 >Tilsæt suppe fra hamburgerryggen (gerne tilsat en bouillonterning).
 >Suppen tilsættes til konsistensen er som man vil have den. Til sidst smages
 >det hele til med salt og peber og måske lidt sukker.
 >
 >mvh Bess
 >
 
 
 Suppe fra hamburgerryg. Det kan man da kun gøre fra en hjemmelavet
 hamburgerryg. Det er næsten ikke til at opdrive (for menneskepenge) en
 hamburgerryg uden nitrit og andre tilsætningsstoffer. Så velbekomme.
 
 Mvh.
 Torben
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
            Bess (30-12-2001) 
         
	
            | Kommentar Fra : Bess | 
  Dato :  30-12-01 18:59 |  
  |  
 
            "Torbenth" <torbenth@it.dk> wrote in message
 news:a0njb2$2gp9$1@news.cybercity.dk...
 >
 > Suppe fra hamburgerryg. Det kan man da kun gøre fra en hjemmelavet
 > hamburgerryg. Det er næsten ikke til at opdrive (for menneskepenge) en
 > hamburgerryg uden nitrit og andre tilsætningsstoffer. Så velbekomme.
 Tak - den er skam hjemmelavet   
mvh
 Bess
            
              |   |   
            
        
 
            
         
            Mirian (30-12-2001) 
         
	
            | Kommentar Fra : Mirian | 
  Dato :  30-12-01 19:17 |  
  |   
            Min hamburgerryg er købt ved slagteren og skal bare koges inden servering,
 men det vand jeg koger den i, er det ikke lige så godt at bruge??
 Hvilken funktion har det at putte kartofler i grønlangkålen, smag eller
 konsistens?
 MVH Mirian
 
 "Torbenth" <torbenth@it.dk> skrev i en meddelelse
 news:a0njb2$2gp9$1@news.cybercity.dk...
 >
 > Bess skrev i meddelelsen ...
 >
 > >Tilsæt suppe fra hamburgerryggen (gerne tilsat en bouillonterning).
 > >Suppen tilsættes til konsistensen er som man vil have den. Til sidst
 smages
 > >det hele til med salt og peber og måske lidt sukker.
 > >
 > >mvh Bess
 > >
 >
 >
 > Suppe fra hamburgerryg. Det kan man da kun gøre fra en hjemmelavet
 > hamburgerryg. Det er næsten ikke til at opdrive (for menneskepenge) en
 > hamburgerryg uden nitrit og andre tilsætningsstoffer. Så velbekomme.
 >
 > Mvh.
 > Torben
 >
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
             Bess (31-12-2001) 
         
	
            | Kommentar Fra : Bess | 
  Dato :  31-12-01 12:02 |  
  |   
            
"Mirian" <Mirian@post.cybercity.dk> wrote in message
 news:a0nllk$2m1q$1@news.cybercity.dk...
 > Min hamburgerryg er købt ved slagteren og skal bare koges inden servering,
 > men det vand jeg koger den i, er det ikke lige så godt at bruge??
 Jo, det er det vand du skal bruge.
 > Hvilken funktion har det at putte kartofler i grønlangkålen, smag eller
 > konsistens?
 > MVH Mirian
 Jeg ved det faktisk ikke. Sådan har vi altid gjort - intelligent svar ikk?
  
mvh
 Bess
            
              |   |   
            
        
 
            
         
           Thom@s (30-12-2001) 
         
	
            | Kommentar Fra : Thom@s | 
  Dato :  30-12-01 18:25 |  
  |   
            Ja, nu skriver du godtnok at det er sønderjysk grønlangkål du har købt, men
 ud fra at der kun skal smør og fløde i lyder det mere som Vendsysselsk
 grønlangkål.
 Grønkålen tilsættes den smeltede smør, fløde tilsættes så grønlangkålen
 bliver tilpas svampet - ikke flydende, herefter smages til med sukker og
 salt.
 
 Den sønderjydske kender jeg ikke, men har dog smagt den en gang, hvor jeg
 desværre blev svært skuffet, da jeg havde forventet vendsysselsk
 grønlangkål, som min mor laver den.
 
 Mvh
 Mie
 
 
 "Mirian" <Mirian@post.cybercity.dk> skrev i en meddelelse
 news:a0nclh$20bi$1@news.cybercity.dk...
 > hej
 > Jeg har købt nogle pakker sønderjysk grønlangkål, hvor der bare skal
 > tilsættes smør og fløde.
 > Det har jeg gjort, men det smager stadig ikke rigtigt! Er der nogen der
 kan
 > fortælle mig hvad jeg skal putte i for at den smager rigtigt??
 >
 > På forhånd tak
 > Mirian
 >
 >
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Gitte (30-12-2001) 
         
	
            | Kommentar Fra : Gitte | 
  Dato :  30-12-01 19:43 |  
  |  
 
            Den er god nok    Vi sønderjyder laver grønlangkål med fløde og smør i 
 .... i alt fald gøres det sådan hos de mange sønderjyder jeg kender. 
 Derudover ryger der også lige en god portion mosede kaertofler + salt og 
 peber i... og naturligvis vandet fra hamburgerryggen. vi bruger bare 
 ikke den der med sukker.
 -Gitte
 Thom@s wrote:
 > Ja, nu skriver du godtnok at det er sønderjysk grønlangkål du har købt, men
 > ud fra at der kun skal smør og fløde i lyder det mere som Vendsysselsk
 > grønlangkål.
 > Grønkålen tilsættes den smeltede smør, fløde tilsættes så grønlangkålen
 > bliver tilpas svampet - ikke flydende, herefter smages til med sukker og
 > salt.
 > 
            
              |   |   
            
        
 
            
         
           Margit & Sv. Aa. Jen~ (31-12-2001) 
         
	
            | Kommentar Fra : Margit & Sv. Aa. Jen~ | 
  Dato :  31-12-01 12:24 |  
  |   
            Grønlangkål smager vel altid bedst som "vor mor lavede den".
 Uanset hvilken type.
 Godt nytår!!!
 Mvh. Margit
 
 
 
 > Den sønderjydske kender jeg ikke, men har dog smagt den en gang, hvor jeg
 > desværre blev svært skuffet, da jeg havde forventet vendsysselsk
 > grønlangkål, som min mor laver den.
 >
 > Mvh
 > Mie
 
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           ole larsen (30-12-2001) 
         
	
            | Kommentar Fra : ole larsen | 
  Dato :  30-12-01 17:31 |  
  |   
            
 Mirian skrev i meddelelsen ...
 >hej
 >Jeg har købt nogle pakker sønderjysk grønlangkål, hvor der bare skal
 >tilsættes smør og fløde.
 >Det har jeg gjort, men det smager stadig ikke rigtigt! Er der nogen der kan
 >fortælle mig hvad jeg skal putte i for at den smager rigtigt??
 >
 >På forhånd tak
 >Mirian
 >
 Lidt sukker - og så skal det brænde ganske lidt på ( opdaget ved et tilfælde, ja )
 
 Ole
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Emil (31-12-2001) 
         
	
            | Kommentar Fra : Emil | 
  Dato :  31-12-01 00:28 |  
  |   
            On Sun, 30 Dec 2001, Mirian wrote:
 
 >Det har jeg gjort, men det smager stadig ikke rigtigt! Er der nogen der kan
 >fortælle mig hvad jeg skal putte i for at den smager rigtigt??
 
 Det er svært at vide hvad du mener med "smager rigtigt".
 Kun du selv kan dømme.
 
 Før i tiden tilsmagte man, foruden med salt og sukker, også med
 (lidt) reven muskatnød.
 Jeg gætter på, at du mangler muskaten.
 
 Nogle steder blev retten drysset med små stegte terninger af
 røget flæsk ved serveringen.
 
 
 Godt nytår, m.v.h. Emil
 
  
            
             |   |   
            
        
 
    
 
					
					 
			 | 
			
				
        
			 |