Hvis du har stegt and til jul, har du sikkert andefedt til overs. I det kan
 du lave det lækreste andeconfit. Jeg prøvede selv efter Mortensaften.
 Opskriften har jeg fra bogen: Det rige bondekøkken af Bjørn Christensen/Arne
 Vollertsen.
 
 4 store andelår
 4 groft hakkede løg
 2 laurbærblade
 15-20 peberkorn
 200 g andefedt
 
 Andelårene gnides med salt og trækker natten over.De anbringes i en gryde
 med løg,krydderier og andefedt.Det hele snurrer under låg ved svag varme til
 lårene er møre.Det tager ca. 1 time ( mine andelår fik 1½ time).
 Lårene lægges i en krukke eller et glas og dækkes med lagen fra gryden.De
 skal stå koldt i 2-4 uger for at trække smag.
 Når de er klar,tages lårene op og lægges i ovnen i 15-20 minutter ved 225
 grader.De skal være sprøde.Serveres med råstegte kartoffelskiver,som
 tilberedes i andefedtet fra krukken, og grøn salat med valnødder.
 
 Hos mig røg lårene i en cassoulet, og det var bare godt.
 
 Godt Nytår,  Jette
 
 
  
            
             |