| 
					
							
        
    
        
						
			 | 
			
			
					    
					
        
         
          
         
	
            | Italienske mandelsmåkager - opskrift Fra : Klaus Alexander Seis~ | 
  Dato :  21-12-01 18:22 |  
  |   
            Hej gruppe
 
 Kan nogen her fortælle mig hvad det er de hedder de der små, hårde
 italienske "småkager" med hele mandler i?  Jeg troede at jeg kunne
 huske at de hed "canucci" eller "catucci", men google kender ikke
 nogen af ordene.
 
 Jeg fik engang at vide at småkagerne bages af mel, sukker, mandler
 og æggehvide, men jeg har aldrig set selve opskriften.  Er der mon
 nogen her der ligger inde med den?
 
 
   // Klaus
 
 -- 
  ><>    vandag, môre, altyd saam
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Deleuran (21-12-2001) 
         
	
            | Kommentar Fra : Deleuran | 
  Dato :  21-12-01 19:29 |  
  |   
            
 >
 > Jeg fik engang at vide at småkagerne bages af mel, sukker, mandler
 > og æggehvide, men jeg har aldrig set selve opskriften.  Er der mon
 > nogen her der ligger inde med den?
 >
 >
 >   // Klaus
 
 Selv hej
 
 Navnet kan jeg ikke huske, men måske kan du bruge min opskrift:
 
 2 æg
 150 g sukker
 50 g smeltet, afkølet smør
 200  g mandler (usmuttede)
 300 g hvedemel
 1 tsk bagepulver
 ? tsk fint salt
 
 Forbagning: ca. 25 min. ved 175º
 Bagning: ca. 15 min. ved 175º
 
 Pisk æg sukker sammen i ca. 4 min. Tilsør smeltet, afkølet smør og mandler.
 Bland mel, bagepulver, salt  og vend det i dejen. Ælt dejen let sammen  og
 lad den hvile tildækket i køleskabet i en time. Dej dejen i tre portioner og
 fgorm dem til stænger (ca. 4 cm brede og 30 cm lange). Læg stængerne på en
 plade med bagepapir og forbag dem i ca 25 min. midt i ovnen.
 Stil pladen på en bagerist, og lad stængerne adkøle ca 1-2 min. Skær
 stængerne i 1 cm tykke, skrå, skiver. Læg skiverne på bagepapiret og bag
 kagerne færdige i ovnen.
 
 Lone
 
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Klaus Alexander Seis~ (21-12-2001) 
         
	
            | Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~ | 
  Dato :  21-12-01 20:03 |  
  |   
            Lone skrev:
 
 > Navnet kan jeg ikke huske, men måske kan du bruge min opskrift:
 > 
 > 2 æg
 > 150 g sukker
 > 50 g smeltet, afkølet smør
 > 200  g mandler (usmuttede)
 > 300 g hvedemel
 > 1 tsk bagepulver
 > ? tsk fint salt
 > 
 > Forbagning: ca. 25 min. ved 175º
 > Bagning: ca. 15 min. ved 175º
 
 Mange tak for opskriften - den er jo lige til at gå til.
 
 Er der ingen der kan huske navnet på kagerne?
 
 
   // Klaus
 
 -- 
  ><>    vandag, môre, altyd saam
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
            Leif Langeskov Pouls~ (21-12-2001) 
         
	
            | Kommentar Fra : Leif Langeskov Pouls~ | 
  Dato :  21-12-01 22:14 |  
  |   
            
 Biscotti ???
 
 mvh. leif
 
 
 >
 > Er der ingen der kan huske navnet på kagerne?
 >
 >
 >   // Klaus
 >
 > --
 >  ><> vandag, môre, altyd saam
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
             Klaus Alexander Seis~ (22-12-2001) 
         
	
            | Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~ | 
  Dato :  22-12-01 06:58 |  
  |   
            Leif Langeskov Poulsen skrev:
 
 > Biscotti ?
 
 Det lyder mere som om det er småkager generelt, men vi samler
 det lige op.
 
 
   // Klaus
 
 -- 
  ><>    vandag, môre, altyd saam
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
              Anne-Marie og Leo (22-12-2001) 
         
	
            | Kommentar Fra : Anne-Marie og Leo | 
  Dato :  22-12-01 20:18 |  
  |   
            Beskøjter
 Biscuits
 Tvebakker
 Alle ordene betyder noget, der er bagt to gange for at blive tørret.
 
 MVH Leo
 
 PS: Mortens opskrifter giver denne opskrift:
 
 Biscetto di Prato
 
 På italiensk manér skal man dyppe kiks i den specielle toscanske
 dessertvin  vinsanto . Man kan få flere importerede kiks til formålet,
 men man kan også selv bage dem.
 
 
 Ingredienser
 
 500 g mel
 4 sammenpiskede æg
 500 g sukker
 ½ tsk bagepulver
 ½ tsk vanille
 1 tsk reven appelsinskal
 salt
 200 g smuttede mandler
 150 g pinjekerner
 smør til pladen
 
 
 Fremgangsmåde
 
 Forvarm ovnen til 190 grader. Rist mandlerne i et par minutter i ovnen,
 og hak dem groft med pinjekernerne. Sigt melet ned på en plade eller
 køkkenbordet. Lav en fordybning i midten og fyld æg og de øvrige fine
 ingredienser i, samt et drys salt. Ælt til dejen er blød og bland
 mandler og kerner i. Rul dejen ud i lange pølser, der lægges på smurt og
 melet bagepapir med god afstand imellem. Pensl med lidt æg rørt med vand
 og bag stængerne i 15 min. Tag dem ud, skær dem i meget skrå skiver og
 sæt dem igen i ovnen til de er brune. Afkøles og opbevares i dåse.
 
 
 Kilde:   Opskrifter fra det originale køkken i Toscano.
 
 
 
 "Klaus Alexander Seistrup" <spamtrap@magnetic-ink.dk> skrev i en
 meddelelse news:slrn+d171a5af-ff26-496c-bd9a-f9b320c94670@hq.szn.dk...
 > Leif Langeskov Poulsen skrev:
 >
 > > Biscotti ?
 >
 > Det lyder mere som om det er småkager generelt, men vi samler
 > det lige op.
 >
 >
 >   // Klaus
 >
 > --
 >  ><> vandag, môre, altyd saam
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
               Klaus Alexander Seis~ (22-12-2001) 
         
	
            | Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~ | 
  Dato :  22-12-01 20:50 |  
  |   
            Anne-Marie og Leo skrev:
 
 > Beskøjter
 > Biscuits
 > Tvebakker
 > Alle ordene betyder noget, der er bagt to gange for at blive
 > tørret.
 
 Orv ja.  Underligt, bare, at briterne siger "biscuits" om småkager
 generelt, selv om det kun er en delmængde af småkager som bages to
 gange.
 
 Men på den anden side set: nogle briter siger osse "pudding" om
 enhver dessert, uanset om der rent faktisk er tale om budding.
 
 > PS: Mortens opskrifter giver denne opskrift:
 
 Tak for at have samlet den op til mig.
 
 
   // Klaus
 
 -- 
  ><>    vandag, môre, altyd saam
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
            Casper (21-12-2001) 
         
	
            | Kommentar Fra : Casper | 
  Dato :  21-12-01 23:10 |  
  |   
            Hej Klaus
 Mon ikke der er tale om cantucci?
 Mvh
 Casper
 
 
 Klaus Alexander Seistrup <spamtrap@magnetic-ink.dk> wrote in message news:<slrn+4b611ecf-fb5a-4d5d-86ba-950597140f41@hq.szn.dk>...
 > Lone skrev:
 > 
 > > Navnet kan jeg ikke huske, men måske kan du bruge min opskrift:
 > > 
 > > 2 æg
 > > 150 g sukker
 > > 50 g smeltet, afkølet smør
 > > 200  g mandler (usmuttede)
 > > 300 g hvedemel
 > > 1 tsk bagepulver
 > > ? tsk fint salt
 > > 
 > > Forbagning: ca. 25 min. ved 175º
 > > Bagning: ca. 15 min. ved 175º
 > 
 > Mange tak for opskriften - den er jo lige til at gå til.
 > 
 > Er der ingen der kan huske navnet på kagerne?
 > 
 > 
 >   // Klaus
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
             Klaus Alexander Seis~ (22-12-2001) 
         
	
            | Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~ | 
  Dato :  22-12-01 07:01 |  
  |  
 
            Casper skrev:
 > Mon ikke der er tale om cantucci?
 Dér var den!  Tak!
 Og så kan vi vel putte "biscotti", som Leif foreslog, på, så vi
 får det hele med: cantucci biscotti.   
Tak for hjælpen.
   // Klaus
 -- 
  ><>    vandag, môre, altyd saam
            
              |   |   
            
        
 
            
         
           Klaus Alexander Seis~ (23-12-2001) 
         
	
            | Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~ | 
  Dato :  23-12-01 20:38 |  
  |   
            Lone skrev:
 
 >   2 æg
 > 150 g sukker
 >  50 g smeltet, afkølet smør
 > 200 g mandler (usmuttede)
 > 300 g hvedemel
 >   1 tsk bagepulver
 >   ? tsk fint salt
 
 Glimrende cantucci-opskrift (jeg gik ud fra at `?' betød `½').
 Tak for den!
 
 
   // Klaus
 
 -- 
  ><>    hemmelig jul
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
            Deleuran (24-12-2001) 
         
	
            | Kommentar Fra : Deleuran | 
  Dato :  24-12-01 08:50 |  
  |   
            
 > Glimrende cantucci-opskrift (jeg gik ud fra at `?' betød `½').
 > Tak for den!
 >
 >
 >   // Klaus
 >
 Velbekomme, og også tak til dig. opskriften var nemlig gledet lidt ud af mit
 repertoire, men nu står der et stort glas af den på mit køkkenbord.
 (Undskyld ? betød egentlig 0,25)
 
 Glædelig jul
 Lone
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
             Klaus Alexander Seis~ (24-12-2001) 
         
	
            | Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~ | 
  Dato :  24-12-01 09:54 |  
  |  
 
            Lone skrev:
 >> (jeg gik ud fra at `?' betød `½').
 >
 > (Undskyld ? betød egentlig 0,25)
 (Nå, men det smagte nu osse udmærket med ½.   
  // Klaus
 -- 
  ><>    hemmelig jul
            
              |   |   
            
        
 
            
         
           Peter W. Bosse (22-12-2001) 
         
	
            | Kommentar Fra : Peter W. Bosse | 
  Dato :  22-12-01 05:55 |  
  |  
 
            "Klaus Alexander Seistrup" <spamtrap@magnetic-ink.dk> skrev i
 meddelandet:
 > Kan nogen her fortælle mig hvad det er de hedder de der små, hårde
 > italienske "småkager" med hele mandler i?  Jeg troede at jeg kunne
 > huske at de hed "canucci" eller "catucci", men google kender ikke
 > nogen af ordene.
 >
 > Jeg fik engang at vide at småkagerne bages af mel, sukker, mandler
 > og æggehvide, men jeg har aldrig set selve opskriften.  Er der mon
 > nogen her der ligger inde med den?
 De kager du søger må være Cantuccini (mandelkager).
 Cantuccini er små hårde mandelkager fra byen Prato i Toscana. Man spiser
 dem udstyret med et glas vin Santo, som man kan sidde og dyppe dem i.
 Der findes mange hæderlige fabrikater i handelen, men som med de fleste
 andre kager, (panettone undtaget), er de naturligvis bedst hjemmebagt.
 Cantuccini:
 ? kg sukker
 ? kg mel
 200-250 g smuttede mandler
 4 æg
 1 tsk fintrevet appelsinskal
 lidt salt
 evt. lidt vanille
 Smut mandlerne, rist dem og hak dem groft, der må gerne være nogle hele
 imellem. Pisk æggene og hæld dem sammen med sukkeret, saltet og
 appelsinskallen op i en skål med melet. Rør dejen, til den bliver
 smidig, og bland mandlerne i. Rul dejen til lange pølser med en diameter
 på ca. 3 cm. Bages på en smurt plade i 15 min. Tag pladen ud og skær
 pølsen på skrå i ca. 1 cm brede skiver. Fjern stykkerne lidt fra
 hinanden og bag dem yderligere 15 min. Hold øje med dem, de brænder
 meget nemt på.
 Cantuccinierne bages i en forvarmet ovn ved 200°.
 --
 Mvh.
 Peter W. Bosse
 Samonella.
 Der er fundet salmonella i et parti tysk chokolade med
 navnet Chateau, som er produceret af WIHA og sælges i Aldi.
 www.netdoktor.dk/nyheder/index.asp?y=2001&m=12&d=21#id69838
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Peter W. Bosse (22-12-2001) 
         
	
            | Kommentar Fra : Peter W. Bosse | 
  Dato :  22-12-01 08:09 |  
  |   
            "Peter W. Bosse" <peterw.bosse@worldonline.dk> skrev i meddelandet:
 
 > Cantuccini:
 > ? kg sukker
 > ? kg mel
 
 Hovsa! - den smuttede vist - der skulle stå..
 ½ kg sukker
 ½ kg mel
 
 --
 Mvh.
 Peter W. Bosse
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
            Klaus Alexander Seis~ (22-12-2001) 
         
	
            | Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~ | 
  Dato :  22-12-01 09:08 |  
  |   
            Peter W. Bosse skrev:
 
 > Hovsa! - den smuttede vist - der skulle stå..
 > ½ kg sukker
 > ½ kg mel
 
 Tak.  Og tak for opskriften.
 
 
   // Klaus
 
 -- 
  ><>    vandag, môre, altyd saam
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Heidi (22-12-2001) 
         
	
            | Kommentar Fra : Heidi | 
  Dato :  22-12-01 12:01 |  
  |  
 
            "Klaus Alexander Seistrup" <spamtrap@magnetic-ink.dk> skrev i en meddelelse
 news:slrn+be51647a-993b-4e6b-90c9-b544f4c57a6d@hq.szn.dk...
 > Hej gruppe
 > Jeg fik engang at vide at småkagerne bages af mel, sukker, mandler
 > og æggehvide, men jeg har aldrig set selve opskriften.  Er der mon
 > nogen her der ligger inde med den?
 Du får lige en opskrift mere her, som jeg synes er rigtig god - og ja,
 det er en Anne Larsen opskrift - så ved du det, hvis du på forhånd
 har problemer med det   
De har en noget anden konsistens end dem man får på caféer feks
 sammen med varm chokolade, men jeg synes de er mindst lige så
 gode - hvis ikke bedre...
 ca. 100 kager
 150 g mandler
 75 g soltørrede tranebær  (jeg blandede tranebær og tørrede blåbær)
 50 g sukat  (jeg undlod dette og brugte i stedet hakket mørk chokolade)
 2 tsk bagepulver
 4 dl rørsukker
 4 æg
 2 tsk fin havsalt
 ca. 4 dl fin durumhvedemel
 ca. 4 dl hvedemel
 1 æggehvide
 Hak og bland mandler, tranebær og sukat*. Bland bagepulver, sukker, æg og salt i og tilføj melet lidt efter lidt. Ælt og rul lange
 stænger - ca. 2 cm høje og 4 cm brede - og læg dem på en plade med bagepapir. Stængerne pensles med pisket æggehvide og bages ved
 180 grader i 15 minutter. Tag stængerne ud, skær dem i skiver og bag stykkerne videre - nu ved 125 grader i ca. en halv time, til de
 er tørre.
 *Eller hvilken blanding du nu har lavet.
 Kommentar: Denne dej kan godt være lidt svær at få til at hænge
 sammen, så måske skal "fyldet" hakkes ekstra fint, eller også skal
 der en anelse mere æg i.
 Jeg gav desuden kagerne noget længere tid i ovnen da de var
 skåret ud, for at de blev helt hårde og tørre. Men prøv at tage en
 enkelt kage ud og lad den køle af - når den har den rigtige konsistens
 er de færdige!
 Måske er der liiiiige i overkanten med sukker i, det syntes jeg i hvert
 fald da jeg smagte den første, men jeg vænnede mig nu hurtigt til
 smagen, så de er alle sammen spist nu...
 --
 Mvh. Heidi
 "Time is fun when you're having flies" - Kermit
 http://www.hct.hjem.wanadoo.dk
Svar venligst i gruppen og ikke pr. mail   
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Klaus Alexander Seis~ (22-12-2001) 
         
	
            | Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~ | 
  Dato :  22-12-01 12:32 |  
  |  
 
            Heidi skrev:
 > Du får lige en opskrift mere her, som jeg synes er rigtig god
 Alle tiders, så har jeg lidt at eksperimentere med i julen (dejen
 efter Lones opskrift er i køleskabet nu og skal i ovnen lisså snart
 min rice pudding er færdig).
 > - og ja, det er en Anne Larsen opskrift - så ved du det, hvis
 > du på forhånd har problemer med det   
Det har jeg ikke.  Jeg har ikke tv, så jeg kender kun Anne Larsen
 af omtale her i gruppen.
 Det ser lækkert ud med tranebær (og chokolade!), så jeg glæder mig
 til at prøve opskriften.
   // Klaus
 -- 
  ><>    vandag, môre, altyd saam
            
              |   |   
            
        
 
    
 
					
					 
			 | 
			
				
        
			 |