On Thu, 20 Dec 2001 09:09:00 -0500, otn wrote:
 
 >Den lokale brugs har røget ål på tilbud: Kr. 50,00 for min. 400 gr.
 
 Det lyder meget billigt. Man skal lige være opmærksom på, at den
 slags tilbud ofte er for ål som er tæt på sidste salgsdag. De kan
 altså ikke gemmes ret meget længere, heller ikke i fryseren.
 
 >Kan man fryse røget ål?
 
 Ja, det tager de ingen skade af. Frys dem ned i passende
 portioner, og gem dem højest i tre måneder, så harskning undgåes.
 Jeg har dog ikke kunnet smage nogen kvallitetsforringelse efter
 6-7 mdr. (fra helt friske nyrøgede ål).
 
 Ved servering efter optøning smager det godt hvis de lunes en
 smule - blot til 35-40 grader (lunken) er helt fint.
 
 Hvis du nu også laver en passende stor portion røræg, kan den
 også fryses ned i portioner - og lunes efter optøning.
 
 En nem måde at lave røræg på, er at piske hele æg sammen med
 hvid/grøn peber, salt og 1-3 spske vand pr æg. Varm det
 forsigtigt til det begynder at stivne (koagulere) kraftigt, og
 hæld det i en lille si, så væden løber fra. Vend det ud på en
 tallerken før servering. Væden er god i en sovs til andet formål.
 
 Husk rigeligt med karse og en kold øl ved serveringen på et godt
 stykke helt friskt rugbrød.
 
 
 m.v.h. Emil
 
  
            
             |