(V)   *   (V)   *   (V)   *   (V)   *   (V)   *   (V)   *   (V)
 V          V          V          V         V          V          V
*    .  *    .    *   .   *    .   * .    *   .    *    .    *   .   * .
*.   *   .  Julebag fra Dit Elselskab!  .  * .    *   .  *
   *   .  *  .    *   .   *   .   *.   *  .   * .    *  .  *  .  *  . *
 *  .  *    *  .    * .    . *     *   . *     * .    *  .   * .   *  .
Pyh ha - bare det snart var juleaften!
"Hallo! - lad os sætte juleskik på energien" med nemt julebag fra Dit
Elselskab..
Mettes Søndagskager..
Sveske og æblekage:
(2 julekager bagt i ovnen på én gang)
150 g svesker
1 dl mørk portvin
-
2 æbler, fx belle de boskoop (ca 375 g)
Dej:
300 g smør
500 g sukker (ca. 6¼ dl)
4 æg (str. 2)
450 g hvedemel (ca.7½ dl)
4 tsk bagepulver
3 dl letmælk
Æblekage:
½ tsk stødt kanel
1 spsk kartoffelmel
Sveskekage:
100 g grofthakkede valnøddekerner
1 spsk kartoffelmel
Pynt til æblekagen: Sigtet florsukker
Tilbehør til æblekagen: Flødeskum
Bagetid: Sæt kagerne i en 'kold ovn'. Indstil på 175° og bag i ca. 1
time og 15 min. Sluk ovnen og lad kagerne stå ved 'eftervarmen' i ca. 10
min.
Kom sveskerne i en lille skål og hæld portvin over. Lad sveskerne trække
tildækket i ca. 1 time.
Skræl æblerne og fjern kernehusene. Skær æblerne i både og læg dem i
koldt vand.
Dej: Rør smør og sukker godt sammen med en håndmixer, til det bliver
lyst og luftigt. Rør æggene i ét ad gangen og rør godt mellem hvert æg.
Bland mel og bagepulver sammen og vend det i dejen skiftevis med mælken.
Kom halvdelen af dejen i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter).
Æblekage: Drys kanel over dejen i springformen. Hæld æblebådene til
afdrypning i en sigte og lad dem dryppe godt af. kom de
afdryppedeæblebåde i en skål og drys kartoffelmel over. Vend rundt så
melet bliver godt fordelt. Læg æblebådene i et mønster oven på dejen.
Sveskekage: Lad sveskerne dryppe af i en sigte over en skål - gem
portvinen. Vend valnøddekerner og portvin i resten af dejen. Kom de
afdryppede svesker i en skål og drys kartoffelmel over. Vend rundt så
melet bliver godt fordelt. Bland sveskerne i dejen og hæld den i en
smurt springform (ca. 22 cm i diameter). Bag begge kager midt i ovnen.
Dæk evt. overfladen af kagerne med bagepapir de sidste 10 min. af
bagetiden. Server æblekagen lun - og sveskekagen kold.
NB: Frys evt. sveskekagen og æblekagen til en senere lejlighed.
--
  - GOD JUL -
                                  Q
  o        o        o          /\          o       o
  / \       / \       / \        /**\        / \       / \
  -.-       -.-      -.-       /***\       -.-       -.-  _
\(  )\    \(  )/    /(  )/    /*****\    \(  )\    /(  )/
\/ |_    _||_   _| \/        ||       \/ |_    _| \/ ...
                                  Q
  o        o        o          /\           o        o
  / \       / \       / \        /**\         / \        / \
  -.-       -.-      -.-       /***\        -.-        -.-   _
/(  )/    \(  )/   /(   )/    /*****\    \(   )/    /(    )/
_| \/ .  _| \/   _| \/        ||        _| \/    ..\/ \/ ..
                                    Q
  o         o         o          /\
  / \        / \        / \        /**\
  -.-        -.-       -.-       /***\
/(   )/   \(    )/   /(   )/    /*****\
_| \/     _| \/    _| \/        ||   ...  [8] dage tilbage *<|
--
Fortsat go' søndag!
  ‹(•¿•)›
Peter W. Bosse
Juletravlhed & Bryster.
1. januar er sidste frist for at få lavet større bryster
med tilskud fra Sygeforsikringen Danmark, og
travlheden er begyndt at sætte ind på de private
klinikker, der tilbyder operationerne.
www.netdoktor.dk/nyheder/index.asp?y=2001&m=12&d=13#id69142