| 
					
							
        
    
        
						
			 | 
			
			
					    
					
        
         
          
         
	
            | Kalkun på grill Fra : S B | 
  Dato :  28-11-01 23:14 |  
  |   
            Jeg har fået foræret en kalkunsteg, altså ikke en hel kalkun.
 Denne har jeg tænkt mig at grille til vores familie julefrokost, men hvad 
 pensler men sådan en ting med, marinade, olie eller andet.
 Andre gode råd, som er værd at vide modtages med tak
 
 Søren B
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Peter Westh (29-11-2001) 
         
	
            | Kommentar Fra : Peter Westh | 
  Dato :  29-11-01 11:10 |  
  |   
            "S B" <sfb@privat.dk> wrote in message
 news:Xns9167EC93E4095SB@193.88.15.201...
 > Jeg har fået foræret en kalkunsteg, altså ikke en hel kalkun.
 > Denne har jeg tænkt mig at grille til vores familie julefrokost, men hvad
 > pensler men sådan en ting med, marinade, olie eller andet.
 > Andre gode råd, som er værd at vide modtages med tak
 
 Hvad er det - et bryst?
 
 /P
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           S B (29-11-2001) 
         
	
            | Kommentar Fra : S B | 
  Dato :  29-11-01 15:01 |  
  |   
            
 > Hvad er det - et bryst?
 > 
 
 Er ikke sikker, der står kalkunsteg på posen, den er frosset, så det er 
 lidt synd at tø den op for at finde ud af det.
 Men mon ikke det er et bryst, den vejer 1100 g.
 
 Søren
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
            Peter Westh (29-11-2001) 
         
	
            | Kommentar Fra : Peter Westh | 
  Dato :  29-11-01 15:24 |  
  |   
            "S B" <sfb@privat.dk> wrote in message
 news:Xns91689916FCCE5SB@193.88.15.201...
 >
 > > Hvad er det - et bryst?
 > >
 >
 > Er ikke sikker, der står kalkunsteg på posen, den er frosset, så det er
 > lidt synd at tø den op for at finde ud af det.
 > Men mon ikke det er et bryst, den vejer 1100 g.
 
 Jeg lavede engang kalkunbryst efter en italiensk opskrift. Kødet blev skåret
 ud som en roulade, og belagt med bacon/parmaskinke, sennep og spinatblade,
 og det var vist det. Blev rullet sammen, bundet og stegt, i gryde, men
 grille kunne vel gå an. I så fald ville jeg nok vikle bacon udenom også.
 
 Jeg har ikke opskriften mere, men den var fra:
 
 64.102
 Carluccio, Antonio
 En invitation til det italienske køkken / Antonio Carluccio ;
 madfotografering: Christine Hanscomb ; illustrationer: Flo Bayley ; øvrige
 fotografier: Carey More ; oversat fra engelsk af Vivi Berendt. - Lyngby :
 Holkenfeldt 3, 1994. - 223 sider : ill. i farver ; 27 cm
 
 Originaltitel: An invitation to Italian cooking
 
 MVH
 
 Peter
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
             Fru Hof (30-11-2001) 
         
	
            | Kommentar Fra : Fru Hof | 
  Dato :  30-11-01 10:05 |  
  |   
            
 >
 > Jeg lavede engang kalkunbryst efter en italiensk opskrift. Kødet blev
 skåret
 > ud som en roulade, og belagt med bacon/parmaskinke, sennep og spinatblade,
 > og det var vist det. Blev rullet sammen, bundet og stegt, i gryde, men
 > grille kunne vel gå an. I så fald ville jeg nok vikle bacon udenom også.
 >
 > Jeg har ikke opskriften mere, men den var fra:
 >
 > 64.102
 > Carluccio, Antonio
 > En invitation til det italienske køkken / Antonio Carluccio ;
 > madfotografering: Christine Hanscomb ; illustrationer: Flo Bayley ; øvrige
 > fotografier: Carey More ; oversat fra engelsk af Vivi Berendt. - Lyngby :
 > Holkenfeldt 3, 1994. - 223 sider : ill. i farver ; 27 cm
 >
 > Originaltitel: An invitation to Italian cooking
 >
 > MVH
 >
 > Peter
 
 her er den:
 Farseret kalkunbryst
 
 1 kalkunbryst
 salt og peber
 evt reven muskatnød
 fransk sennep
 røget skinke i tynde skiver
 rosmarin
 smør
 spinatblade eller frosset spinat
 
 1 glas hvidvin
 
 Skær brystet op i den ene side og skær det igennem, så det åbner sig som en
 bog. Drys indersiden med salt, peber og muskatnød. Smør den ene side af
 brystet med sennep og læg skinkeskiver ovenpå. Drys skinken med rosmarin og
 fordel små smørklatter henover. På den modsatte side lægges rå spinatblade.
 Fold de to halvdele sammen og bind kødet til en pakke. Kom kødet i et smurt
 fad. Kom lidt smør på oversiden og krydr med salt.
 
 Steges ved 200 grader i ca 1 ½ time. Tilsæt vinen efter den første halve
 time og dryp jævnligt under stegningen. Vend kødet af og til. Lad det trække
 i ca 10 min, inden det skæres i skiver.
 
 mvh
 Tove
 >
 >
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
              Peter Westh (30-11-2001) 
         
	
            | Kommentar Fra : Peter Westh | 
  Dato :  30-11-01 11:01 |  
  |   
            "Fru Hof" <1008046m001@mail1.stofanet.dk> wrote in message
 news:3c074be5$0$205$ba624c82@nntp01.dk.telia.net...
 > her er den:
 > Farseret kalkunbryst
 >
 > 1 kalkunbryst
 > salt og peber
 > evt reven muskatnød
 > fransk sennep
 > røget skinke i tynde skiver
 > rosmarin
 > smør
 > spinatblade eller frosset spinat
 >
 > 1 glas hvidvin
 
 Yep, det er den! Jeg erstattede med held parmaskinken med en god bacon fra
 slagteren, og skar så ned på smørklatterne. Jeg har også brugt masser af
 hakket persille i stedet for spinat. Det smager mere "dansk", i retning af
 rullepølse, men "på den fede måde".
 
 MVH
 
 Peter
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Peter W. Bosse (30-11-2001) 
         
	
            | Kommentar Fra : Peter W. Bosse | 
  Dato :  30-11-01 08:56 |  
  |  
 
            "S B" <sfb@privat.dk> skrev följande i meddelandet...
 > Jeg har fået foræret en kalkunsteg, altså ikke en hel kalkun.
 > Denne har jeg tænkt mig at grille til vores familie julefrokost, men
 > hvad pensler men sådan en ting med, marinade, olie eller andet.
 > Andre gode råd, som er værd at vide modtages med tak
 Ikke decideret grill opskrift.
 Måske kan du bruge denne her opskrift som er sakset fra Mortens samling.
 Tænd evt. for grillen de sidste 5-10 min. af stegetiden.
 (kalkunkød smager ikke af så meget, så derfor skal der krydres og
 tilsættes smag)
 Hvidløgsbarderet kalkunbryst:
 (4 pers)
 1 kalkunbryst ca. 800 g
 6-8 fed hvidløg
 ½ pk bacon
 6-8 soltørrede tomater
 1-2 stk tørret basilikum
 2½ dl grønsagsbouillon
 1 dåse hakkede tomater
 1 dl piskefløde
 salt
 peber
 Skær nogle snit i kalkunbrystet. Placer hvidløg, bacon, soltørrede
 tomater og basilikum i snittene. Brun kalkunbrystet ved 225° i ca 15
 min. Skru ovnen ned til 180°, tilsæt bouillonen og lad kalkunbrystet
 stege i 35-40 min. Hæld bouillon over stegen med jævne mellemrum. Når
 der er 10 min tilbage af stegetiden tilsættes de hakkede tomater,
 piskefløden og der krydres med salt og peber. Tag stegen op og lad den
 hvile i 10 min. Imens blendes saucen med en stavblender, og varmes
 igennem.
 Better than notting!
 --
 Mvh.
 Peter W. Bosse
 Mere og mere tyder på, at forskernes frygt for at mobiltelefoner
 kan forårsage hjerneskader, er berettiget. Seks af hinanden
 uafhængige undersøgelser indikerer en skadelig virkning ved
 brug af mobiltelefoner.
 www.it-avisen.dk/nbnyhed.asp?id=2671&mid=15134&uid=92
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           S B (30-11-2001) 
         
	
            | Kommentar Fra : S B | 
  Dato :  30-11-01 14:29 |  
  |   
            Takker for de gode forslag, nu har jeg lidt at gå ud fra.
 
 Søren
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Emil (01-12-2001) 
         
	
            | Kommentar Fra : Emil | 
  Dato :  01-12-01 02:06 |  
  |   
            On 28 Nov 2001 22:13:51 GMT, S B wrote:
 
 >Jeg har fået foræret en kalkunsteg, altså ikke en hel kalkun.
 >Denne har jeg tænkt mig at grille til vores familie julefrokost, men hvad 
 >pensler men sådan en ting med, marinade, olie eller andet.
 >Andre gode råd, som er værd at vide modtages med tak
 
 Hej Søren
 
 Det er en knippel idé at marinere kalkunkød hvis det kun drejer
 sig om en steg. For det er lidt vanskeligt med en pipfugl på 18
 kg i badekarret.
 (For et par år siden havde den lokale OBS! en "grydeklar" kalkun
 på 18 kg. Kalkunen fyldte en hel køledisk, og kunne ikke finde
 plads i en almindelig ovn).
 
 Jeg ved ikke så meget om kalkun, men Lynn Andersson har skrevet
 en kanongod bog om kalkunretter. Brug biblo.
 
 Jeg stillede et lignende spørgsmål her i gruppen for et års tid
 siden, startende med Message-ID:
 <rAgvOXLzCcUPvh5n+xEvdwfxy=0X@4ax.com> og der kom mange gode
 tips, specielt om tilbehør. Skriv hvis jeg lige skal klippe og
 klistre tråden til dig.
 
 Mit hidindtil bedste resultat blev opnået således:
 
 Kødet indgnides med en blanding af salt og hakket persille. Lad
 det hvile en timestid mens der laves en marinade af vineddike,
 kinesisk soya, timian, laurbærblad, hakket løg (chalotte),
 persille, nellike og peber.
 Dump kødet ned i marinaden, vend det et par gange og kom en dl
 olivenolie over, så det ikke tørrer ind. Vend kødet jævnligt i et
 døgns tid.
 
 Hvor lang tid kødet skal grilles er lidt vanskeligt at sige, men
 omkring 45 min. kan være passende under et gril-element i en ovn.
 Husk at vende kødet regelmæssigt.
 
 m.v.h. Emil
 
 -- 
 Søg, og du vil finde en kæmpe telefonregning.
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           S B (01-12-2001) 
         
	
            | Kommentar Fra : S B | 
  Dato :  01-12-01 14:31 |  
  |   
            
 > 
 > Hvor lang tid kødet skal grilles er lidt vanskeligt at sige, men
 > omkring 45 min. kan være passende under et gril-element i en ovn.
 > Husk at vende kødet regelmæssigt.
 > 
 > m.v.h. Emil
 > 
 
 Hej Emil
 
 Det er nu en udendørs grill jeg har gang i
 Men kan vel bruge et stegeterometer til at se hvornår det har den rigtige 
 temperatur
 
 Søren
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
            Emil (01-12-2001) 
         
	
            | Kommentar Fra : Emil | 
  Dato :  01-12-01 21:33 |  
  |   
            On 01 Dec 2001 13:31:16 GMT, S B wrote:
 
 >Det er nu en udendørs grill jeg har gang i
 >Men kan vel bruge et stegeterometer til at se hvornår det har den rigtige 
 >temperatur
 
 Jo, den er god nok.
 Et lille tip fra min tid i jægerkorpset: Læg også alufolie *over*
 kødet når det steges over gløder. Det hindrer udstråling af varme
 fra kødet så det holdes varmt, det reflekterer varmen fra
 gløderne så de udnyttes helt, det hindrer fjentlige fly i at
 opdage stillingen og det beskytter kødet mod kulde og nedbør.
 
 Det med at angive tider for gilning af kød, er en umulig opgave,
 fordi afstanden fra varmen svinger meget. God fornøjelse med
 opgaven.
 Jeg har sendt de tidligere indlæg til dig, der er megen god
 inspiration.
 
 m.v.h. Emil
 
  
            
             |   |   
            
        
 
    
 
					
					 
			 | 
			
				
        
			 |