|
| Kommentar Fra : LuffeA |
Dato : 21-06-09 18:52 |
|
Flæsket må gerne have en ordentlig fedtkant, og ikke ligne en slankekur, når man laver flæskesteg kommer der heller ikke knasesvær hvis der ikke er et ordentligt fedtlag.
God varme (4-5 hvis der er 6 trin) og en tør pande således at fedtet kan smelte af og "fritere" sværen, hvis der ikke er nok fedt kan man spæde op med købefedt...........hvis Du har lidt til en fedtemad med sild nu og da, så kan Du altid hælde overskydende fedt tibage i bøtten hvis det ikke skal bruges til brændende kærlighed
Når det er stegt færdigt så læg det på fedtsugende papir inden servering.
Svær fra en pande bliver ikke så sprødt som en flæskesteg, men knækker alligevel let.
Velbekomme....
| |
| Kommentar Fra : 3773 |
Dato : 21-06-09 18:57 |
|
No habla!!!!!!!!!!!
...... her knaser de - også fra panden. Sad faktisk og overvejede det den anden dag, men er ikke så stærk i persillesovs (det må jeg få lært). Men en restauration ikke så langt herfra, er specialister i stegt flæsk med persillesovs, OG bruger iøvrigt ovnen til flæsket, OG DET ER MUMS og ikke "cafeteria-mad". Bruger selv ovnen til bacon, og synes det er bedre en at stå og sprutte med en pande.
| |
| Kommentar Fra : 3773 |
Dato : 21-06-09 19:00 |
|
BRÆNDENDE KÆRLIGHED.................
Mos lavet som en "vulkan" med fedt og flæsketerninger. Overøst med ketchup og HP..........
Vintermad (når kartoflerne er til at koge godt ud)....
| |
|
Stegt flæsk er jo næsten danskernes nationalret
Det kan sagtens steges i ovnen med fint resultat, det gør jeg også, hvis jeg skal lave mad til mange eller bare vil gøre det lidt nemt.
Men skal det være rigtig lækkert, steger jeg flæsk på panden
Køber flæsk, der ikke er for magert!
Dernæst god varme på panden - læg flæskeskiverne på. Dæmp varmen til medium og steg skiverne til de er lysebrune og sprøde på begge sider. Hæld lidt af fedtet fra panden efterhånden som flæsket steges , ellers bliver flæsket ikke sprødt - det er meget vigtigt!!!
Velbekomme!
| |
|
P.S husk at vende flæske skiverne ofte under stegningen!
| |
| Kommentar Fra : hawaii7 |
Dato : 21-06-09 19:31 |
|
Lige til Nordsted 1.
Inden du laver dem i ovnen, panerer du så skiverne eller kommer de direkte i ovnen?
Det lyder rigtig spændende og jeg skal i byhen i morgen og købe en ny pakke for at prøve.
hawaii7
| |
|
Jeg medgir dig Nordsted, at det er meget nemmere i ovnen - det bruger jeg jo også - men der er altså forskel syntes jeg -ellers gad jeg da heller ikke pandestege og ha´besvær med fedtet køkken, hvis ikke jeg syntes resultatet er lidt bedre på panden .... men det er nok et spørgsmål om temperament og smagsløg
| |
| Kommentar Fra : hawaii7 |
Dato : 21-06-09 19:56 |
|
Så så klumme ellers viser jeg konen din bemærkning.
Det er hende der laver dem, men ikke i morgen. Det er vel godt nok hun sparer lidt på pengene. Jeg skal jo have gerne have en god oksefilet med rødvin til en gang om ugen.
hawaii7
| |
|
uha da sådan en gang flæsk med persille sovs er lige på kanten til en yndlings ret , det smager mums . jeg steger det også for god varme og får skam en pæn svær der knaser .
3773>>> persillesovs er nu ikke så svær : kom 3 dl mælk i en gryde og lad det koge op , så kommer du en blanding af 1 dl mælk og 2 spsk mel der rystet sammen i, og lader der små koge et par minutter derefter tilsætter du en pæn klat smør og salt og peber og tilsidst hakket persille .
hvis du laver den på denne måde kan det ikke gå galt . :))
hilsen chicapigen
| |
| Kommentar Fra : LuffeA |
Dato : 21-06-09 20:14 |
|
Hvis skiverne bliver paneret bliver sværen ikke sprød.
Og det hedder fattigmandskoteletter, men smager mums, dog kan man godt bruge magert flæsk her, ikke alle kan lide "skjult" fedt.
Sauce: Lav en opbagning af mel og smør/margerine, hæld lidt af det hakkede persille i og lad det svide i opbagningen.
Pøs mælk i til passende kontinens og tilsæt resten af persillen, så salt og peber, lad småkoge til melsmagen er væk, og så en spsk. af stegefedtet ned i gryden.
På restauranter tilsætter de persille efterhånden som gæsterne bestiller, nærmest for at saucen ikke skal stå og blive giftig, men det smager sg ikke som hvis det var lavet fra bunden.
| |
|
Stegt flæsk har jeg fået for nylig fra min mors ovn - sprødt og smuums!
Men persillesovsen vil jeg ikke røre med en ildtang!!
Hvis man laver (som vi kalder det her) paneret flæsk, så er det ikke-røget flæsk - en ribbenssteg skåret i tynde skiver.
| |
|
Cafeteriemad er da friturestegte ting ikk'?- f.eks. flæskesteg (mishandlig.....)
| |
| Kommentar Fra : Klumme |
Dato : 21-06-09 22:32 |
|
På restaurant forsteger man i en stor bradepande i ovnen flæsk i skiver, så de er godt bløde og smattede, og sættes derefter på køl. Efterhånden som ordrerne løber ind til køkkenet tages der flæsk ud og det smides i ønskebrønden. Vupti...Stegt flæsk og persillesovs på 10 min. Skulle flæsket blive surt, fordi det har stået for længe, smider man det bare i en gryde og gir det et hurtigt opkog, så er det igen klar til ønskebrønden.
Er det sidst på aftenen og man er løbet tør for flæsk, kan man lige lave 3 - 4 portioner mere, hvis man tømmer de tallerkner, hvor flæsket ikke er spist op Tør skiverne af for persillesovs og så bare en tur i ønskebrønden igen, så er de så gode som nye og kunden opdager det aldrig, men synes derimod at de er dejligt sprøde.
Så nu ved I hvorfor jeg ALDRIG kunne drømme om at spise stegt flæsk på restaurant Og så er det ikke engang løgn...jeg har set det
| |
| Kommentar Fra : dova |
Dato : 21-06-09 22:36 |
|
Hawaii
Citat Inden du laver dem i ovnen, panerer du så skiverne eller kommer de direkte i ovnen? |
Du kan ikke stege paneret flæsk i ovnen....
Det får du bare brændt rasp ud af.
Paneret flæsk skal steges på en pande hvor der er godt med fedtstof
| |
| Kommentar Fra : No1Here |
Dato : 22-06-09 01:38 |
|
Citat På restaurant forsteger man i en stor bradepande i ovnen flæsk i skiver, så de er godt bløde og smattede, og sættes derefter på køl. Efterhånden som ordrerne løber ind til køkkenet tages der flæsk ud og det smides i ønskebrønden. Vupti...Stegt flæsk og persillesovs på 10 min. Skulle flæsket blive surt, fordi det har stået for længe, smider man det bare i en gryde og gir det et hurtigt opkog, så er det igen klar til ønskebrønden.
Er det sidst på aftenen og man er løbet tør for flæsk, kan man lige lave 3 - 4 portioner mere, hvis man tømmer de tallerkner, hvor flæsket ikke er spist op Tør skiverne af for persillesovs og så bare en tur i ønskebrønden igen, så er de så gode som nye og kunden opdager det aldrig, men synes derimod at de er dejligt sprøde. |
Hvor ulækkert altså. Sidder og får det helt dårligt ved tanken om at jeg sidste sommer fik stegt flæsk x 4 oppe i Løkken på en restaurant hvor det var KANON billigt.
| |
| Kommentar Fra : Klumme |
Dato : 22-06-09 02:03 |
|
PS
God tur til Sæby, men køb hellere en youghurt, og sikr dig ar den ikke har været åbnet
| |
| Kommentar Fra : No1Here |
Dato : 22-06-09 02:04 |
| | |
| Kommentar Fra : snerose |
Dato : 22-06-09 08:14 |
|
Det vigtigste er, at hælde fedtet fra, ellers står det bare og "koger" i fedtet.
Hvis man jævnligt hælder fedtet fra, skal de nok blive sprøde.
| |
| Kommentar Fra : dova |
Dato : 22-06-09 15:19 |
|
Citat Det vigtigste er, at hælde fedtet fra, ellers står det bare og "koger" i fedtet.
Hvis man jævnligt hælder fedtet fra, skal de nok blive sprøde. |
Og det er faktisk lige modsat.
Hvis man hælder fedtet fra bliver det ikke "stegt", men indskrumpet, branket og hårdt.
Hvis det steger i fedtet, som skal være varmt nok, bliver det sprødt....lidt på samme måde som når man steger noget i friturefedt, eller eks. koger klejner i svinefedt
| |
| Kommentar Fra : the1best |
Dato : 22-06-09 17:40 |
|
Her laves stegt flæsk altid på grillen og hvis man har mulighed for det, så vil jeg anbefale det.
Ingen svineri indendørs og ingen duft/stank fra stegningen.
Istedetfor en maggiterning i sovsen vil jeg da anbefale lidt fedt fra flæsket.
Får da helt lyst til den ret.
| |
|
Selvfølgelig steger man "paneret flæsk" på en pande med fedtstof
| |
| Godkendelse af svar Fra : hawaii7 |
Dato : 23-06-09 06:45 |
|
Tak for svaret Nordsted1.
Har lavet steget flæsk i går i ovnen på bagepapir. Det blev rigtig godt og med en dejlig svær på siden. Vi kan snart lave et kapitel om steget flæsk her vfra KANDU til en kogebog.
Jeg takker mange gange.
hawaii7
| |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|